Skip to navigation Skip to main content

Kleine camping in Oostenrijk: 7 leuke tips

Tent Camping

Heb jij een hekel aan van die grote massale kampeerterreinen en ben je op zoek naar een kleine camping in Oostenrijk? Lees dan snel verder, want wij zijn op zoek gegaan naar een aantal fijne mini campings gelegen op de mooiste plekken in het land. Vaak vind je op een kleine camping nog echt de rust, de ruimte en kun je optimaal genieten van het prachtige berglandschap. En wil je niet zelf met je kampeerspullen slepen? Op een aantal kun je ook een accommodatie huren. In dit artikel lees je onze tips voor een kampeervakantie op een kleine camping in Oostenrijk.

Een fijne kleine camping in Oostenrijk

Houd jij van kamperen, maar het liefst op een kleine camping in Oostenrijk? Wij begrijpen dat het helemaal! Grote kampeerterreinen zijn leuk wanneer je op zoek bent naar talrijke faciliteiten en gezelligheid. Veel families met kinderen kiezen voor een plek waar alles aanwezig is, inclusief animatie, speeltuinen, zwembaden en vooral heel veel vriendjes en vriendinnetjes voor hun kroost. Op een kleine camping in Oostenrijk is het vaak een stuk knusser, rustiger en ook in het hoogseizoen zijn er echt wel speelkameraadjes voor de kids. Ook zijn er kleine kampeerplaatsen die nog steeds veel faciliteiten hebben, ondanks hun beperkte grootte.

1. Haarstubencampingplatz Reingers, Niederösterreich

Haarstubencampingplatz Reingers ligt in het noorden van Oostenrijk, aan de grens met Tsjechië. Het is zelfs de meest noordelijk gelegen camping in Oostenrijk! Er zijn 30 staanplaatsen en er hangt een gemoedelijke sfeer. In het kleine, maar fijne campingebouw kun je niet alleen terecht voor de receptie en sanitair, maar ook voor een hapje en een drankje in de stube. De Haarstubencampingplatz Reingers en de omgeving zijn een oase van rust!

2. Aktiv Camp Purgstall, Niederösterreich

Deze kleine camping in Oostenrijk is een echte favoriet onder gezinnen met kinderen. Ondanks dat de kampeerplaats maar 57 staanplaatsen telt, zijn er veel faciliteiten voor kinderen. Zo is er animatie voor kinderen van 6 tot 17 jaar, een speeltuin, een kinderboerderij en een sportveld. Niet alleen wordt er voor de kinderen van alles georganiseerd, maar ook voor volwassenen worden er bijvoorbeeld begeleide wandeltochten aangeboden. De gasten hebben hier zelfs inspraak in, evenals wat er op het menu van het restaurant komt te staan. Ook zijn er chalets en bungalows te huur. Kortom, een unieke en knusse camping!

Tent

3. ACA Alpen Camping Aigner, Salzburgerland

ACA Alpen Camping Aigner ligt in Wald im Pinzgau aan de voet van de Walder Sonnberg en niet ver van de Krimmler Wasserfälle. De camping beschikt over vijftig, ruime kampeerplaatsen. Voor kinderen is er onder andere een speeltuin en een tafeltennistafel. Bij het gelijknamige restaurant, Das Aigner, kun je een maaltijd afhalen of een avondje uit eten. De vers gemaakt pizza's zijn tot ver buiten de grenzen van Wald bekend. 

4. Relaxcamping Maltschacher Seewirt, Karinthië

Kamperen aan een meer, veel fijner wordt het niet! De kleinschalige Relaxcamping Maltschacher Seewirt ligt Karinthië, direct aan de oevers van de Maltschacher See. Er zijn zowel staanplaatsen als accommodaties en de sfeer op de camping is gemoedelijk. Ondanks dat de camping niet al te groot is, wordt er tijdens de vakantieperiodes wel een animatieprogramma aangeboden. Bij Relaxcamping Maltschacher Seewirt ligt een hotel met restaurant, waar je als campinggast ook terecht kunt. 

Kamperen Campervan

5. Camping Waldenstein, Niederösterreich

Camping Waldenstein ligt in het het Waldviertel, in het noordwestelijke deel van de deelstaat Niederösterreich. Je wordt hier omgeven door groene heuvels en het is een ideale locatie om tot rust te komen. Camping Waldenstein beschikt over net iets meer dan 10 kampeerplekken, die van elkaar worden gescheiden door heggen en schuttingen. Rond de camping vind je diverse sportfaciliteiten (o.a. padel- en tennisbanen) en wandelroutes (Kneipp paden). Ook beschikt de camping over een zwemvijver. 

6. Nationalpark Camping, Tirol

Zoals de naam al doet vermoeden ligt deze camping in het Nationaalpark Hohe Tauern. In Kals om precies te zijn! Natuurliefhebbers voelen zich hier helemaal thuis. Vanaf de camping loop je zo de bergen in en ook tal van andere outdoorsporten kun je hier ondernemen. Voor kinderen is er een speeltuin, maar van animatie is geen sprake. Ze kunnen zich samen met hun vriendjes toch wel vermaken in deze bergwereld! Bij het restaurant van Nationalpark Camping Kals kun je terecht voor typische Oostenrijkse gerechten. 

7. Camping Hirschegg, Steiermark

Camping Hirschegg ligt aan een bergbeek en aan een zwemmeertje. Het is een ideale plek om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. De camping is het hele jaar geopend en beschikt zowel over staanplaatsen als trekkershutten en een pension. Restaurants en cafes bevinden zich op loopafstand. Uitstapjes naar Graz, avontuurenpark Steirarodl Park en Therme Nova behoren tot de mogelijkheden.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.