Amsterdam-Salzburg: Transavia vliegt deze zomer nieuwe route

 © Spalder Media Group 
Transavia

26 mei 2021

door Mike in Nieuws

Goed nieuws voor Nederlandse bergliefhebbers die graag met het vliegtuig op vakantie gaan. Transavia vliegt vanaf deze zomer de route Amsterdam-Salzburg. In de winter is de route zeer geliefd bij wintersporters en de verwachting is dat ook zomers veel van de lijnvlucht gebruik gemaakt gaat worden om vakantie te houden in de deelstaat Salzburg.

Eerste vlucht begin juli

Transavia vliegt op donderdag 8 juli voor het eerst van Amsterdam naar Salzburg. De vlucht wordt vanaf dan twee keer per week uitgevoerd, op donderdagen en zondagen. Daarmee breidt Transavia het aanbod bestemmingen uit. De vliegreis naar de hoofdstad van de gelijknamige deelstaat is te boeken tot en met 31 oktober. Daarna is er even een pauze in de vluchten, maar vanaf half december wordt er weer gevlogen naar Salzburg vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Binnenkort geen negatief reisadvies meer

Op dit moment geldt er nog een negatief reisadvies voor Oostenrijk, maar de verwachting is dat het land binnenkort van kleurcode wisselt. Dan kent de Nederlandse regering als het goed is weer een gele of groene code toe aan het land en is een vakantie houden daar ‘gewoon’ mogelijk. Nederlanders zijn nu welkom als ze gevaccineerd zijn of recent genezen (en dat kunnen bewijzen) van het coronavirus. Voor Nederlanders die dat niet zijn geldt een negatieve coronatest en een quarantaineplicht van minimaal vijf dagen. Als de coronacijfers in Nederland verder dalen, vervalt die quarantaineplicht. De verwachting is dat de daling doorzet en dat niet lang meer duurt.

Stap jij deze zomer in het vliegtuig richting Salzburg?

Flexibel vliegtickets omboeken populair

Dat Nederlanders vertrouwen hebben in de zomervakantie blijkt ook uit de statistieken van Transavia. CEO van het bedrijf Marcel de Nooijer vertelt: “De vraag is ongeveer verdriedubbeld ten opzichte van de weken daarvoor. Toch kan de vergelijking met een ‘normaal’ jaar nog niet gemaakt worden. We zetten nu in op het inzetten van 80% van de capaciteit deze zomer ten opzichte van 2019 en daarvan is nog voldoende beschikbaar.” Naast de toename aan boekingen ziet Transavia ook de interesse voor het Flex product om boekingen twee dagen voor vertrek nog aan te kunnen passen stijgen. De Nooijer: “Het is belangrijk dat wij en ook onze passagiers flexibel zijn in deze tijd. We gaan uit van een prachtige zomer en blijven ons inzetten voor een zo optimaal mogelijk netwerk zodat we onze passagiers naar een divers palet aan bestemmingen kunnen brengen.”

Tickets boeken

Ben jij geïnteresseerd in een vliegticket naar Salzburg deze zomer? Je vliegt al vanaf 38 euro van Amsterdam naar Salzburg. Natuurlijk is deze prijs een lokkertje, maar als je niet gebonden bent aan bepaalde data kun je vrij goedkoop vliegen. 

Boek je ticket naar Salzburg

Met de nachttrein naar Oostenrijk

In plaats van vliegen naar Oostenrijk, kun je vanaf deze week ook met de nachttrein die kant op. De ‘Nightjet’ rijdt dagelijks van Amsterdam naar Wenen of Innsbruck. De reis duurt dan wel wat langer, maar je komt uitgerust aan en reist op een duurzame manier.

Meer info over de Nightjet

Kies je liever voor de trein? Vanaf deze week rijdt de Nightjet dagelijks naar Oostenrijk.

Zomervakantie tips