Skip to navigation Skip to main content
53320 - 7 leuke vakantieparken in Tirol

Genieten, genieten en nog eens genieten: dat is vakantie vieren in een van de vele vakantieparken in Tirol. Het kan in alle seizoenen, je bent van alle gemakken voorzien en de parken beschikken over veel faciliteiten. Of je er nu romantisch op uittrekt met zijn tweetjes, gezellig met een groep vrienden of met de hele familie, een verblijf op een vakantiepark in Oostenrijk is ideaal. Wandel tussen de Milka koeien, duik in het zwembad of fiets door de omgeving, er is genoeg te doen in Tirol! In dit weblog zetten wij zeven leuke vakantieparken in Tirol op een rijtje.

Relaxen op vakantieparken in Tirol

Tirol is een fantastische regio om een actieve zomervakantie te beleven. Je vindt hier helderblauwe meren die uitermate geschikt zijn voor verschillende watersporten, maar ook uitdagende wandelroutes door de bergen en relaxte fietstochten langs bloemige alpenweides. Een verblijf in een van de fijne vakantieparken in Tirol maakt de ervaring helemaal compleet. Van prachtige chalets tot knusse bungalows, de keuze is reuze! Op een vakantiepark ben je van alle gemakken voorzien en ben je net wat meer één met de natuur dan wanneer je in een hotel overnacht. Wij zijn fan!

#1. Brugger Dörfl

De houten chalets van Brugger Dörfl liggen op een rustige plek aan de rand van Mayrhofen. Op deze manier kun je genieten van de rustige omgeving, maar tegelijkertijd is het centrum met leuke winkels en restaurants op loopafstand. Ook de omringende bergwereld is hier prachtig, dus wandel- en fietsliefhebbers zijn hier op de juiste plek. De chalets zijn sfeervol ingericht en geschikt voor groepen van vier tot tien personen. Perfect dus voor een zomervakantie met de hele familie of een groep vrienden. Alle chalets beschikken over een balkon en de luxere huizen hebben een privésauna! Dat betekent dus heerlijk relaxen aan het eind van de dag.

Bekijk hier Brugger Dörfl

#2. Feriendorf Joggler

Het gezellige Ferdiendorf Joggler is gelegen in Zell am Ziller, direct naast het dalstation van de Karspitzbahn I. Het vakantiepark is in typisch Tiroolse stijl gebouwd en beschikt over vijf soorten vakantiehuizen die plek bieden aan twee tot twaalf personen. De huizen zijn voorzien van een moderne keuken, comfortabele slaapkamers en een eigen infraroodcabine. Na een lange dag in de frisse berglucht kun je bijkomen op je eigen terras of balkon en genieten van het uitzicht. Feriendorf Joggler biedt een broodjesservice en er is ook een speeltuin aanwezig voor de kleine gasten.

Bekijk hier Feriendorf Joggler
53320 -
De wandeling naar de top van de Gerlosstein is er een die je niet mag missen!

#3. Wohlfühlcamping Hell Zillertal

De naam van deze camping zegt het al, het draait hier allemaal om rust, relaxen en je goed voelen. Wohlfühlcamping Hell in Fügen wordt dus vooral bezocht door rustzoekers, maar ook actievelingen zijn hier op de juiste plek, aangezien je in de omgeving prachtige wandel- en fietstochten kunt maken. Je vindt op het grote terrein eco-kampeerplekken, knusse houten lodges en een luxe appartementencomplex. Alles is gericht op kwaliteit boven kwantiteit en in het restaurant wordt voornamelijk gewerkt met lokale en biologische producten. Ook vind je op dit fijne vakantiepark in Tirol een binnen- en buitenzwembad en een groot speelterrein met trampolines, schommels, een kabelbaan en een klimmuur. In het wellnesscentrum kun je ontspannen en genieten van massages, een Finse sauna, stoombad en rustruimtes.

Bekijk hier Wohlfühlcamping Hell
53320 -  (1)
Zwemmen en relaxen aan de Fichtensee in het Zillertal

#4. Bergeralm Chalets

In het dorpje Steinach am Brenner vind je Bergeralm Chalets. De 21 houten chalets zijn op traditionele wijze gebouwd, zijn energiezuinig en beschikken over alles wat je nodig hebt tijdens je verblijf op dit vakantiepark, zelfs een eigen privésauna! Na een actieve dag in de bergen kun je nagenieten je terras of balkon. Handig: bij aankomst ontvang je de Wipptal zomerkaart, waarmee je geniet van talloze kortingen op activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving.

Bekijk hier Bergeralm Chalets

#5. PURE Resort Ehrwald

Het PURE Resort in Ehrwald is een luxe vakantiepark in Tirol, vlak bij de Zugspitze. De traditionele maar luxe appartementen zijn van alle gemakken voorzien en het park kent vele extra’s. Neem bijvoorbeeld het heldere en verwarmde buitenzwembad inclusief panorama op de Zugspitze en een grote wellness & spa ruimte. Ook beschikt het vakantiepark over een fitnessruimte, een depot voor fiets- of golfuitrusting, een overdekte parkeergarage en roomservice. In de Florentin Alpen Brasserie & Bar worden traditionele, regionale gerechten op moderne wijze geserveerd en je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Bekijk hier PURE Resort Ehrwald
53320 -  (2)
Ook op de nabijgelegen Blindsee vlakbij Ehrwald zijn allerlei activiteiten mogelijk

#6. Feriendorf Wildschönau

In het Feriendorf Wildschönau, aan de rand van het dorp Niederau, staan veertien vakantiehuizen en twee appartementenhotels. De houten vakantiehuizen zijn zeer sfeervol en van alle gemakken voorzien. De appartementen beschikken allemaal over een eigen infraroodcabine, heerlijk na een actieve dag in de Oostenrijkse bergen. Ze zijn ruim opgezet en bieden genoeg plaats voor het hele gezin. Wanneer je in een chalet verblijft heb je een eigen balkon en terras, zodat je van het eerste of natuurlijk laatste zonnestraaltje van de dag kunt genieten. Ook is er op het terrein een kleine speeltuin voor kinderen te vinden. Geen zin om ’s morgens zelf naar de bakker te gaan? Dan kun je hier gebruik maken van de broodjesservice.

Bekijk hier Feriendorf Wildschonau

#7. Ferienparadies Natterer See

Ook deze parel mag echt niet ontbreken in een lijst met leuke vakantieparken in Tirol. Ferienparadies Natterer See ligt midden in de ongerepte natuur, maar toch sta je ook zo in het levendige Innsbruck. Je vindt hier niet alleen reguliere staanplaatsen, stacaravans en mobile homes, maar ook het romantische Nature Resort. Hier kun je overnachten in luxe safaritenten, houten lodges en knusse houten vaten voor twee. Glamping op zijn best! Alle accommodaties beschikken over een eigen terras. Zwemmen doe je natuurlijk in de Natterersee en de omgeving leent zich uitstekend voor prachtige wandel- en fietstochten. Het vakantiepark beschikt hiernaast over een bar-bistro, een kidsclub, een restaurant, speelvelden, bootverhuur en brandschoon (privé)sanitair.

Bekijk hier Ferienparadies Natterer See

Zomer Gina

Over Gina

Gina is gek op alles dat met reizen te maken heeft. Ze ontdekt graag nieuwe plekken, en als er dan ook nog bergen zijn, is ze verkocht. Van tochten door de Italiaanse Dolomieten tot wandelingen over de glooiende Alpen van Oostenrijk; ze wordt overal warm van.