7 dingen die we gaan missen aan de zomer

Zomer in de Alpen

13 september 2020

door Yvonne in Algemeen

Nog een dag of tien en dan is het echt zover: het officiële einde van de zomer en het begin van de herfst. De temperaturen zijn al aan het dalen en de kleuren van de natuur heel langzaam aan het veranderen. De zomervakantie is voorbij en de kinderen zijn weer naar school. Gelukkig zijn er ook in september en zelfs begin oktober nog meerdere bestemmingen in de bergen waar je heerlijk kunt vertoeven. Maar toch is het wel jammer dat de zomer alweer voorbij is. 

#1. De hoge temperaturen 

Er zijn ook momenten en bestemmingen waar het hoog zomer té warm is. 35 graden of hoger is ook niet ideaal. Maar zorgeloos kunnen rondlopen in een korte broek en t-shirt is wel echt heel fijn. Helemaal als je aan het eind van een actieve dag nog even bij het buitenzwembad in de zon kunt liggen, of een duik in het zwembad kunt nemen.

#2. Lange dagen

In de zomer hebben we nou eenmaal het meeste licht. Je wordt wakker door het zonnetje dat door je gordijnen heen schijnt en je kunt nog lang in het licht buiten zitten. Daar krijgt een mens energie van! 

#3. Zwemmen in een meer

Een verkoelende duik nemen in een meertje? Tenzij je een echte bikkel bent, moet dit voorlopig even wachten. De temperaturen van de meren zijn aan het dalen, waardoor het al snel net iets te koud wordt voor een duik. Ook de SUP gaat weer de kast in. 

#4. De gekleurde bloemen aan de balkons

De dorpen in de Alpen zien er altijd er gezellig uit, mede dankzij de bakken vol met prachtige bloemen. Deze zijn wat minder bestand tegen de lagere temperaturen en donkere dagen, dus ook hier moeten we langzaam afscheid van nemen...

Terras in de zomer

#5. Huttentocht 

Tenzij ze opengaan voor wintersporters, gaan veel berghutten de komende tijd sluiten. De berghutten worden weer winterklaar gemaakt en de ramen en deuren gaan op slot. Voordeel is wel dat je je komende maanden kunt gaan verdiepen in zoeken naar een huttentocht voor volgend jaar. 

#6. Fietstochtje maken

Of je nou gaat wielrennen, e-biken, mountainbiken of downhillen, ook de fiets kan de komende tijd in de bergen minder vaak gebruikt worden. In de winter kun je in sommige bestemmingen wel een fatbike huren, waarmee je over de sneeuw kunt fietsen. Maar toch is het minder leuk dan in de zomer! 

Fietsen en koeien in de Alpen

#7. Koeien tegenkomen tijdens het wandelen

De koeien zijn alweer terug naar het dal, of gaan dit binnenkort. Tijdens de Almabtrieb worden ze prachtig versierd en wordt er gevierd dat ze weer naar de stallen gaan. Een warm en droog plekje voor de winter. Helaas voor ons, want wij komen voorlopig geen koeien meer tegen tijdens het wandelen.

Zomervakantie tips