Bespaar ruim € 100,- op je familievakantie in Tirol met de KufsteinerlandCard

wandelen in het Kufsteinerland

19 juni 2020

door Joris in Nieuws

Eindelijk mogen we weer naar de Alpen! Sinds afgelopen maandag en dinsdag is het reisadvies versoepelt en dit betekent dat we eindelijk weer van de bergen kunnen genieten. Veel gebieden spelen daar slim op in met allerlei leuke acties en aantrekkelijke kortingen. Zo ook het Kuftsteinerland in Tirol. De vakantieregio biedt aan alle gasten een gratis gastenkaart. Dankzij deze kaart zijn veel activiteiten gratis toegankelijk en kun je ruim € 100,- besparen tijdens je vakantie.

Gratis met de bus en de berglift

Iedereen die verblijft in een accommodatie in het Kufsteinerland, krijgt de gastenkaart gratis vanaf de tweede verblijfsdag. Met de kaart kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de regio. Zelfs een uitstapje met de bus naar de Schliersee en Chiemsee in Beieren is gratis! Ook de Kaiserjet, een bus die door de bekende regio Wilder Kaiser rijdt, is kosteloos. Een bijzondere attractie in Kufstein die tevens inclusief is, is de eenpersoons Kaiserlift die een hoogteverschil van 750 meter overbrugt naar het Kaisergebergte: een prachtig natuurgebied met veel wandelroutes en knusse berghutten.


Gratis weekprogramma voor families

Het Kufsteinerland heeft een speciaal weekprogramma voor families met kinderen. Vrijwel alle onderdelen daarvan zijn gratis met de KufsteinerlandCard. Dagelijks staat er iets nieuws op de planning. Zo is er een ‘audiëntie bij de bijenkoningin’ waar kinderen van alles leren over bijen en kunnen families een dag meemaken op een boerderij of tijd met een kruidenheks op de alm doorbrengen. En welk kind wil nou niet een dagje ridder zijn? Oudere kids kunnen boogschieten, een segwaytoer maken, mountainbiken of raften. Zo wordt een vakantie in de bergen een belevenis voor de hele familie. Onafhankelijk van de leeftijd!

relaxen aan bergmeer in Kufsteinerland

Gratis entree bij veel toeristische attracties

De stad Kufstein kenmerkt zich door de grote vesting die boven de stad uitsteekt. Dit middeleeuwse bouwwerk is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in de regio. De moeite waard om te ontdekken dus! Er worden rondleidingen georganiseerd, maar families kunnen ook zelf op pad en de geschiedenis ontdekken bij de 21 verschillende informatiestations in de vesting. Normaal betalen volwassenen € 12,50 en kinderen € 7,50. Met de KufsteinerlandCard is dit inbegrepen. Een andere tip in Kufstein is een bezoekje aan de de ‘Sinnfonie im Glas’. Riedel is een bekend glazenmerk uit Kufstein. Hier kan iedereen zien hoe bijvoorbeeld een wijnglas gemaakt wordt. Ook deze entree is inbegrepen in de gastenkaart. Hetzelfde geldt voor hoogtepunten, zoals het Wildpark Wildbichl en het Wereldcentrum voor Haflingpaarden Fohlenhof in Ebbs. In de regio zijn tevens veel bergmeren, veelal bereikbaar per bus. Vooral de Thiersee is zeer geliefd voor een heerlijke duik of een dagje strand. Lees hier meer over de KufsteinerlandCard en een vakantie in de regio >

Goede bereikbaarheid

Het Kufsteinerland ligt direct bij de Oostenrijks/Duitse grens en is gemakkelijk bereikbaar met auto of trein. Door deze ligging wordt het Kufsteinerland ook wel de 'toegangspoort tot Tirol' genoemd. Ideaal voor families die liever geen ingewikkelde bergwegen willen rijden of een verblijf zoeken als een tussenstop tijdens de doorreis naar het zuiden.

Over het Kufsteinerland

Het Kufsteinerland ligt in het noordoosten van Tirol, vlakbij de grens met Beieren (Duitsland) en op de route richting de Brennerpas en Italië. De acht vakantiedorpen en de prachtige sfeervolle stad Kufstein met haar historische vesting bieden niet alleen prachtige natuur, maar ook historie, cultuur en bergactiviteiten.

Vakantie in Oostenrijk: regels en adviezen omtrent corona >

eenpersoons stoeltjeslift Kufsteinerland

Zomervakantie tips