Wandelen Italië: het Pad der Parken (Sentiero dei Parchi)

wandelen Italië

6 januari 2020

door Luna in Wandelen

Italië is een prachtig land met een ontzettend veelzijdig landschap. Indrukwekkende bergen, weelderige bossen, idyllische riviertjes, je vindt het hier allemaal. Het is dan ook het land bij uitstek om prachtige wandelingen te maken. Italië heeft sinds kort een gloednieuwe langeafstandsroute uitgestippeld die door alle 25 nationale parken van het land loopt. Benieuwd? Ontdek in dit blog alles over het ‘Pad der Parken’.

25 nationale parken

Italië heeft een ontzettend veelzijdig landschap waarbij de natuur hoog in het vaandel staat. De meeste gebieden worden dan ook succesvol beschermd, waardoor flora en fauna een waar rijkdom is in dit prachtige land. Van het meest noordelijke puntje tot het romantische eiland Sardinië, Italië heeft, verspreid door het hele land, maar liefst 25 nationale parken. Maar niet enkel de bescherming van de natuurparken is van ultiem belang bij de Italianen, ook de toegankelijkheid ervan vinden ze erg belangrijk. Daarom is het ‘Pad der Parken’ in het leven geroepen.Pad der parken of ‘Sentiero dei Parchi’

Het ‘Pad der Parken’ of de ‘Sentiero dei Parchi’ is een ontzettend indrukwekkende wandelroute die een verbindingsweg moet vormen tussen alle 25 nationale parken van Italië. Deze nieuwe lange-afstandswandelroute is helaas nog niet volledig klaar, maar je kunt nu al van meer dan 7000 kilometer aan wandelpaden door het hele land genieten. Zo kom je bijvoorbeeld langs de indrukwekkende gebergtes in het noorden, maar ook op de prachtige eilanden Sicilië en Sardinië en kun je momenteel al 18 verschillende nationale natuurparken bewonderen tijdens je wandeltocht. Wanneer de wandelroute volledig klaar zal zijn, is nog niet bekend.

Je ziet de mooiste dingen op het 'Pad der Parken' doorheen Italië!

Beloning

Voor de wandelaars die het ‘Pad der Parken’ of de ‘Sentiero dei Parchi’ hebben bewandeld, staat er een beloning te wachten. Je krijgt namelijk aan het eind van de rit een bewijs in de vorm van een paspoort. Als symbolische erkenning voor het bezoeken van de verschillende nationale parken van Italië.

Ben jij klaar voor deze uitdaging?

Zomervakantie tips