5 indrukwekkende reisdocumentaires op Netflix

Netflix kijken

20 februari 2020

door Luna in Tips

Hou je van de bergen maar is wintersport niet helemaal je ding? Niet getreurd! Over een paar maanden is het eindelijk weer tijd om te genieten van de zomerse bergen. Maar wat moet je nu met die koude regenachtige dagen? Kruip lekker op de bank met een dekentje en zet je Netflix aan. Deze 5 indrukwekkende reisdocumentaires op Netflix zorgen ervoor dat jij je helemaal in de bergen waant.

#1. National Parks Adventure

National Parks Adventure laat de mooiste natuurwonderen zien in de Verenigde Staten. Drie avonturiers gaan samen op reis en nemen je mee langs alle overweldigende landschappen van Amerika. Fietsen, wandelen, klimmen, langlaufen, ze doen het allemaal, terwijl ze zich een weg banen door de geheimen van de prachtige Amerikaanse natuur.

#2. The Dawn Wall

The Dawn Wall speelt zich midden in het Amerikaanse Yosemite National Park af. Met diepe rivierdalen, prachtige watervallen en indrukwekkende rotswanden is Yosemite National Park ‘the place to be’ voor het klimmen. Daar staan Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson voor een ongelooflijke uitdaging: het beklimmen van de El Capitan. Ook al wordt deze rots gezien als een onmogelijke beklimming, gaan ze deze uitdaging voor de zoveelste keer aan. Na verschillende gefaalde pogingen, starten ze het avontuur opnieuw zonder enige hulpmiddelen.

#3. Mountain

Deze documentaire is een ware ode aan de bergen. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert MacFarlane. Prachtige beelden van indrukwekkende toppen en de relatie van de mens met de bergen. Klimmen, wandelen, trailrunnen, skiën en andere activiteiten worden getoond. 

#4. Deathgrip

Mountainbikelegende Brendan Fairclough is twee jaar lang samen met een groep andere mountainbikers de hele wereld over gereisd. Ze stellen hun vaardigheden op de proef en voeren de meest duizelingwekkende stunts uit. En dat alles met maar één doel: de wereld een andere kant van de mountainbikesport laten zien. 

#5. Pedal the World

De Duitse Felix heeft een droom: de wereld ontdekken op de fiets. Hij gaat op pad en neemt zijn camera mee. Een jaar lang filmt hij zijn avontuur langs 22 landen en 18.000 kilometer. 

Bekijk ook 10 mooie films over de bergen >

Zomervakantie tips