Skip to navigation Skip to main content

6 fijne campings bij Flachau

Flachau

Rondom Flachau liggen de nodige campings en dit is echt zo'n dorp waar je blij van wordt, zodra je het inrijdt. Een ouderwets centrum met een kabbelende rivier, een paar café's en restaurants en een kleine supermarkt. Bij het dorp liggen twee fijne zwemmeren en de bergen rondom nodigen uit om te wandelen en activiteiten te ondernemen. Glooiende hellingen met bossen en almen hogerop. Kortom, een fijne plek voor je zomervakantie op de camping. Wat is er nou leuker, dan hier vlakbij te kunnen kamperen. We hebben een paar campings in en rond Flachau voor je op een rijtje gezet.

Wintercamping versus zomercamping

Rondom Flachau zijn nogal wat campings met vooral vaste staanplaatsen of winterplaatsen. Dat heeft er mee te maken, dat je hier snel aangesloten bent op de Ski Amadé. Vaak zijn voorzieningen van een wintercamping extra fijn. Bij slecht weer in de zomer wil je ook graag zo'n warm sanitair, toch?

Camping Passrucker

Camping Passrucker is één van de campings die het dichtst bij Flachau ligt. Het is een rustige camping zonder afgebakende plekken. Je kunt zelf een plek op het gras of grind zoeken. Het sanitairgebouw bevat ook een recreatieruimte voor slecht weer. Op deze camping in Altenmarkt zijn een klein zwembad, een paar speeltoestellen, een trapveld en een volleybalveld.

  • Middelgrote camping (83 plaatsen)
  • Buitenzwembad op de camping
  • o.a. trampoline, speeltuin en tafeltennis
Flachau
De omgeving van Flachau

Campingplatz Glonerbauer

Campingplatz Glonerbauer ligt aan de rand van Altenmarkt. Een rustige locatie tussen de bossen, al kan de camping zelf wel vol zijn. Dit lijkt ook zo door het flink aantal vaste plaatsen, die geheel winterproof zijn. Er is relatief weinig ruimte voor trekkers. In de oude boerderij zijn vakantiewoningen gemaakt, als je iets meer luxe zoekt.

  • Middelgrote camping (100 plaatsen)
  • Rustige, gemoedelijke sfeer
  • Ook vakantiewoningen te huur

Forellencamp

Forellencamp ligt in Radstadt, niet ver van Flachau. Zoals de naam al doet vermoeden worden hier forellen gekweekt in kleine vijvers. Helaas mag je niet zelf vangen, maar wel eten in het restaurant waar de zoon van de campingeigenaar zelf de koksmuts op heeft. Het terras biedt uitzicht over beboste hellingen en heeft een aantal speeltoestellen voor de kleintjes. De staanplaatsen zijn zonnig en liggen zowel op gras, als op grind. Er ligt een spoorbaan naast de camping, maar een rij naaldbomen onttrekt deze aan het zicht.

  • Middelgrote camping (112 plaatsen)
  • Forel eten in het campingrestaurant
  • Broodjesservice en gratis wifi
Flachau (1)
© Spalder Media Group
Flachau is een gezellige bestemming voor jong en oud

Camping Stockhambauer

Camping Stockhambauer ontvangt sinds 2023 ook gasten in de zomer (minimumverblijf van 7 nachten). Deze schattige kleine camping (5 kampeerplaatsen) bij Kleinarl heeft ook fijne appartementen die je kunt huren op het erf. Ook hier is weer een oude boerderij de basis van de camping. Naast de camping en de appartementen kun je ook nog terecht in de 'berghut' op de alm op 1300 meter hoogte. Je huurt dan een authentiek hutje op de berg.

Tauerncamping Radstadt

Tauerncamping ligt vlakbij het centrum van het historische stadje Radstadt. De camping is een terrassencamping, naast een voormalige boerderij. De staanplaatsen worden niet afgebakend en liggen op het gras. Enige bomen bieden schaduw. Zwemmen kan in een openluchtbad dat zo'n 300 meter verderop ligt. Ook is er een zwemmeer op 4 kilometer. Wie liever in een accommodatie overnacht, kan kiezen voor het appartement op de camping.

  • Middelgrote camping (92 plaatsen)
  • Modern, gerenoveerd sanitair
  • Zwembad op loopafstand

Seecamping Eben

Direct aan het Ebenermeertje ligt Seecamping Eben. Het meer heeft een grote ligweide met schaduw en zicht op de bergen rondom. Voor de kleintjes en de groteren is er een waterglijbaan. Verder zijn er een speeltuin en een restaurant met terras aan het meer. Deze camping is het hele jaar open. In de winter kom je met een eigen camper of je kiest voor de luxe van een 4-persoons blokhut. Er is een campinghuis met gezellige verblijfsruimte. Vooral de sauna en wellness zijn in de winter een genot. Deze camping is erg op wintergasten ingericht, maar ook in de zomer is het een fijne plek.

  • Middelgrote camping (74 plaatsen)
  • Aan zwemmeer met waterglijbaan
  • Wellness met o.a. sauna
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.