Skip to navigation Skip to main content
51053 - 7 campings bij Flachau
© Adventurepark Flachau

Flachau is zo'n dorp waar je blij van wordt, zodra je het dorp inrijdt. Een ouderwets centrum met een kabbelende rivier, een paar café's en restaurants en een kleine supermarkt. Bij het dorp liggen twee fijne zwemmeren en de bergen rondom nodigen uit om te wandelen. Glooiende hellingen met bossen en almen hogerop. Kortom, een fijne plek voor je zomervakantie. Wat is er nou leuker, dan hier vlakbij te kunnen kamperen. We hebben een paar campings voor je op een rijtje gezet.

Wintercamping versus zomercamping

Rondom Flachau zijn nogal wat campings met vooral vaste staanplaatsen of winterplaatsen. Dat heeft er mee te maken, dat je hier snel aangesloten bent op de Ski Amadé. Vaak zijn voorzieningen van een wintercamping extra fijn. Bij slecht weer in de zomer wil je ook graag zo'n warm sanitair, toch?

Forellencamp

Niet ver van Flachau ligt Forellencamp. Zoals de naam al doet vermoeden worden hier forellen gekweekt in kleine vijvers. Helaas mag je niet zelf vangen, maar wel eten in het restaurant waar de campingeigenaar zelf de koksmuts op heeft. Het terras biedt uitzicht over beboste hellingen en heeft een aantal speeltoestellen voor de kleintjes. De staanplaatsen zijn zonnig en liggen zowel op gras, als op grind. Er ligt een spoorbaan naast de camping, maar een rij naaldbomen onttrekt deze aan het zicht.

51053 - kamperen blokhut flachau
Houten blokhut (Foto: © Forellencamp)
Houten blokhut (Foto: © Forellencamp)

Camping Passrucker

Camping Passrucker is één van de campings die het dichts bij Flachau liggen. Het is een rustige camping zonder afgebakende plekken. Je kunt zelf een plek op het gras of grind zoeken. Het sanitairgebouw bevat ook een recreatieruimte voor slecht weer. Op de camping zijn een klein zwembad, een paar speeltoestellen, een trapveld en een volleybalveld.

51053 - camping flachau passrucker
Mooie ligging in het dal (Foto: © Camping Passrucker)
Mooie ligging in het dal (Foto: © Camping Passrucker)

Seecamping Eben

Direct aan het Ebenermeertje ligt Seecamping Eben. Het meer heeft een grote ligweiden met schaduw en zicht op de bergen rondom. Voor de kleintjes en de groteren is er een waterglijbaan. Verder zijn er een speeltuin en een restaurant met terras aan het meer. Deze camping is het hele jaar open. In de winter kom je met een eigen camper of je kiest voor de luxe van een 6-persoons blokhut. Er is een campinghuis, met gezellige verblijfsruimte. Vooral de sauna en wellness zijn in de winter een genot. Deze camping is erg op wintergasten ingericht, maar ook in de zomer is het een fijne plek.

Tauerncamping Lerchenhof

Tauerncamping Lerchenhof ligt vlakbij het centrum van het historische stadje Radstadt. De camping is een terrassencamping, naast een voormalige boerderij. De staanplaatsen worden niet afgebakend en liggen op het gras. Enige bomen bieden schaduw. Zwemmen kan in een openluchtbad dat zo'n 300 meter verderop ligt. Ook is er een zwemmeer op 4 kilometer.

51053 - kamperen flachau
Fijne plekken in het gras (Foto: © Tauerncamipng Lerchenhof)
Fijne plekken in het gras (Foto: © Tauerncamipng Lerchenhof)

Campingplatz Glonerbauer

Deze camping ligt aan de rand van Altenmarkt. Een rustige locatie tussen de bossen, al kan de camping zelf wel vol zijn. Dit lijkt ook zo door het flink aantal vaste plaatsen, die geheel winterproof zijn. Er is relatief weinig ruimte voor trekkers. In de oude boerderij zijn vakantiewoningen gemaakt, als je iets meer luxe zoekt.

51053 - campings flachau altenmarkt
Mooie oude boerderij (Foto: © Camping Glonerbauer)
Mooie oude boerderij (Foto: © Camping Glonerbauer)

Vakantiepark Adventure Flachau

Je kiest voor Vakantiepark Adventure Flachau als je eigenlijk wilt kamperen, maar toch liever overnacht in een fijne vakantiewoning. Dit vakantiepark voelt bijna als een camping. Het heeft de gezelligheid van een camping. Er is zoveel te doen: mountainbiken, klimmen, skaten. Er is een activiteitenprogramma voor de kinderen. Je kunt kiezen voor een aantal verschillende vakantiewoningen. De een is iets rustiger, de ander heeft meer speelgelegenheid voor de kinderen. Net waar jij behoefte aan hebt.

Wintercamping Stockham

Wintercamping Stockham is vooral gericht op seizoensplaatsen. Er zijn daarnaast nog maar 2 tijdelijke kampeerplekken. Deze schattige kleine camping bij Kleinarl heeft ook fijne appartementen die je kunt huren op het landgoed. Ook hier is weer een oude boerderij de basis van de camping. Naast de camping en de appartementen kun je ook nog terecht in de 'berghut' op de alm op 1300 meter hoogte. Je huurt dan een authentiek hutje op de berg.

Zomer Joanne

Over Joanne

Joanne is dol op de bergen. Als er pieken opduiken aan de horizon krijgt ze al bijna tranen in haar ogen. Misschien is het de frisse berglucht, misschien de ruige toppen, misschien zelfs het afzien of de rust die Joanne krijgt in haar hoofd. Ze gaat zo vaak mogelijk op pad: wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen of kanoën. Lekker buiten spelen.