10 tips voor leuke avonturen en activiteiten in Zell-Gerlos

 © Zillertal Arena 
almflieger Gerlosstein

17 augustus 2020

door Joanne in Tips

Houd jij van avontuur? Zoek je spanning en sensatie tijdens je vakantie? Denk dan eens aan de Zillertal Arena. Zell am Ziller en Gerlos zijn natuurlijk bekend als bestemmingen waar je een heerlijke vakantie met de familie kunt doorbrengen. Er zijn talloze wandelingen en uitgebreide fietsmogelijkheden. Maar wist jij dat je hier ook allerlei gave en avontuurlijke activiteiten kunt ondernemen? Zell-Gerlos is een feest voor avonturiers! Durf jij het aan?

#1. Canyoning in de Schwarzachkloof

Trek een wetsuit en klimgordel aan, doe een helm op en ga op avontuur! Met ervaren canyoning-gidsen kun je in de Schwarzachkloof genieten van het water dat tussen de rotsen stroomt. Je maakt coole jumps en je klimt met touwen over watervallen. Om mee te mogen is de minimumleeftijd 10 jaar en je moet kunnen zwemmen. Reken op een middag van zo'n 3,5 uur.

#2. Hochseilgarten Gerlos

In dit touwenparcours in Gerlos klim je hoog tussen de bomen. Er zijn wel 55 plateaus, waar je telkens een nieuwe uitdaging vindt. De obstakels die zijn gebouwd, bestaan uit touwen, kabels en boomstammen. Spannend, want het is altijd hoog boven de grond. In totaal ben je zo'n 2 uur met één route bezig. Kinderen moeten minimaal 1.10 meter lang zijn.

Hochseilgarten Gerlos Zillertal Arena
Een klimparcours is leuk voor jong en oud! (Foto: © Zillertal Arena)

#3. Flying fox Riederklamm

Over de Riederklamm hangen twee Flying Fox routes. Op 80 meter hoogte vlieg je wel 200 meter over de diepte heen. De zipline is alleen te gebruiken met een gids. De minimumleeftijd is 8 jaar met een minimaal gewicht van 25 kg. Je bent zo'n 1,5 uur bezig met training en uitrusting.

#4. Arena Coaster

Deze rodelbaan biedt actie voor jong en oud. Deze coaster heeft steile bochten, jumps en zelfs loopings. De baan is 1450 m lang en begint vlakbij het dalstation in Zell am Ziller. Er is een 360° en een 540° bocht en een ritje duurt zo'n 6 à 7 minuten. Maar dan wil je natuurlijk nog een keer! Kinderen mogen al vanaf 4 jaar, maar wel onder begeleiding van een volwassene.

#5. Klettersteig Gerlos

In de vernieuwde klimtuin in Riederklamm kun je het klimmen leren. Er zijn 3 verschillende routes met lengtes van 40 tot 150 meter. Je kunt kiezen uit verschillende moeilijkheidsgraden. Je klimt in een Klettersteig, ofwel er hangen staalkabels langs de route. De oefenroutes duren zo'n 2 uur en zijn inclusief informatie en uitrusting.

#6. Rafting in de Ziller

In Zell kun je raften in de rivier de Ziller. Raften is niet alleen avontuurlijk, het is soms ook hard peddelen en goed samenwerken als een team. Op de rivier kom je langs meerdere spannende plekken. Plezier en avontuur gegarandeerd!

#7. Paragliding boven Gerlos

Hoog boven de bergen zweven als een vogel. Het is mogelijk tijdens het paragliden als je meegaat met een tandemvlucht. Je vliegt over Gerlos en je hebt het beste uitzicht over de Zillertaler bergen en het dal. Je start op een hoogte van 2500 meter.

#8. Almflieger Gerlosstein

Met de Almflieger Gerlosstein zoef je vanaf het bergstation van de Gerlossteinbahn met een zipline naar beneden. Je gaat via vier stations en de langste zipline is 738 meter lang. Tussen de verschillende lijnen moet je telkens een klein stukje wandelen. De snelheden gaan tot wel 50 kilometer per uur. Om mee te mogen vliegen moet je minimaal 40 kg en maximaal 120 kg wegen. Kinderen vanaf 10 jaar mogen alleen mee onder begeleiding van een ouder.

almflieger Gerlosstein Zillertal Arena
De Almflieger Gerlosstein is leuk voor de hele familie! (Foto: © Zillertal Arena)

#9. Klimpad Talbach

Deze klettersteig is aangelegd vlak naast de Talbach waterval en is geschikt voor beginners en gevorderden. Hij begint namelijk makkelijk en wordt steeds iets moeilijker. Bij elke moeilijkheidsgraad is er de kans om te stoppen en over te stappen op een wandelpad. Er zijn ook twee lange touwbruggen. Deze hangen vlak boven de waterval. Na veel regen is het alsof je door de waterval heen moet. Je bent zo'n 1,5 uur onderweg.

#10. Klettersteig Gerlossteinwand

Vanaf de Gerlossteinbahn kun je de Gerlossteinwand beklimmen. Dit is één van de meest bijzondere wandelingen die je in de omgeving kunt ondernemen. Maar je kunt de Gerlossteinwand ook bedwingen via een Klettersteig in de wand zelf. 450 meter staalkabel, 300 handgrepen, 230 touwklemmen, 150 boorankers en vele uren werk heeft de bergreddingsdienst Zell gebruikt om deze Klettersteig te bouwen.

Meer informatie over actie in de Zillertal Arena >

klettersteig Zillertal Arena
Deze brug kom je tegen tijdens de klettersteig! (Foto: © Zillertal Arena)


Zomervakantie tips