Skip to navigation Skip to main content

Hét evenement voor bergliefhebbers: NKBV Bergsportdag 2020

19293 - Hét evenement voor bergliefhebbers: NKBV Bergsportdag 2020

Over een aantal weken is het alweer zover: de Bergsportdag 2020. Wellicht ben je als echte bergliefhebber al bekend met de NKBV en de Bergsportdag? Of je nou gaat wandelen, klimmen of fietsen, tijdens deze dag kun je workshops bijwonen en inspiratie opdoen voor jouw volgende vakantie in de bergen. In dit blog vertellen we je alles over dit gezellige evenement.

Over de Bergsportdag 2020

Tijdens de Bergsportdag 2020 kun je verschillende lezingen, activiteiten en workshops bijwonen. Verder is er een klimprogramma en zijn er meerdere sprekers. In verschillende hallen vind je verschillende stands van merken, winkels en bestemmingen. Denk hierbij aan Trentino, Stubai, Tirol, Ötztal, Vaude, Fjällräven en Bever. Ontdek de allernieuwste producten en gadgets en doe vast inspiratie op voor jouw volgende reis. Wie weet kom je wel thuis met een nieuwe outfit en een nieuwe reis op de planning?

19293 - g=7734d455 f086 4c7d ac11 8abc910d6206
Joanne met gezin op Mini Expeditie (Foto: Mini Expeditie)

Alles wat je moet weten over de Bergsportdag 2020

Wanneer: 9 februari 2020
Waar: NBC, Blokhoeve 1, Nieuwegein
Hoe laat: 09.30 – 17.00 uur
Entree: gratis voor NKBV-leden, voorverkoop € 5,- en aan de deur € 7,-. Kinderen t/m 14 jaar gratis.
Meer informatie: op de website van de Bergsportdag

Het programma

Activiteiten: de activiteiten zijn onderverdeeld in een aantal thema’s: trailrunning, bergwandelen, multisport, sportklimmen, materiaal en winter. Waar kun je aan mee doen? Onder andere een kennismakingsles klimmen, repareer je klim- en bergschoenen, veilig zekeren, ijsbijlhangen en je tocht plannen.
Workshops: tijdens de workshops ga je echt zelf aan de slag! Wat dacht je van lawinepieper zoeken, lopen met stokken, EHBO in de bergen en basistechnieken om fitter de bergen in te gaan?
Sprekers: luister naar de verhalen van Oostenrijkse Peter Habeler, klimmer Jorg Verhoeven, wildernisgids en voormalig Michelinchef Tamar Valkenier en onze eigen collega Joanne Wissink met Mini Expedities.

19293 - wandelen in de bergen
Joanne met gezin op Mini Expeditie (Foto: Mini Expeditie)
Joanne met gezin op Mini Expeditie (Foto: Mini Expeditie)

Over de NKBV

De Bergsportdag is hét jaarlijkse evenement van de NKBV, oftewel de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging. Zoals de naam (en het logo) al doen verklappen, is de NKBV een vereniging voor liefhebbers van bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Je kunt lid worden van de NKBV. Ben je lid, dan ontvang je vijf keer per jaar het tijdschrift Hoogtelijn, krijg je korting bij Bever en kun je meedoen aan activiteiten in Nederland en reizen in de Alpen. Daarnaast biedt de NKBV een speciale reisverzekering met bergsportdekking!

Ga jij naar de Bergsportdag op 9 februari 2020?

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.