Hét evenement voor bergliefhebbers: NKBV Bergsportdag 2019

Hét evenement voor bergliefhebbers: NKBV Bergsportdag 2019

24 december 2018

door Yvonne in Evenementen

Over een aantal weken is het alweer zover: de Bergsportdag 2019. Wellicht ben je als ‘echte’ bergliefhebber al bekend met de NKBV en de Bergsportdag? Of je nou gaat wandelen, klimmen of fietsen, tijdens deze dag kun je workshops bijwonen en inspiratie opdoen voor jouw volgende vakantie in de bergen. In dit blog vertellen we je alles over dit gezellige evenement.

Over de Bergsportdag 2019

Tijdens de Bergsportdag 2019 kun je verschillende lezingen, activiteiten en workshops bijwonen. Verder is er een klimprogramma en zijn er meerdere sprekers. In verschillende hallen vind je verschillende stands, van merken, winkels en bestemmingen. Denk hierbij aan Trentino, Stubai Tirol, Ötztal, Osprey, Fjällräven en Bever. Ontdek de allernieuwste producten en gadgets en doe vast inspiratie op voor jouw volgende reis. Wie weet kom je wel thuis met een nieuwe outfit en een nieuwe reis op de planning?

Alles wat je moet weten over de Bergsportdag 2019

Wanneer: 20 januari 2019
Waar: NBC, Blokhoeve 1, Nieuwegein
Hoe laat: 09.45 – 17.00 uur
Entree: gratis voor NKBV-leden, voorverkoop € 5,- en aan de deur € 7,-. Kinderen t/m 14 jaar gratis.
Meer informatie: op de website van de Bergsportdag

Het programma

Activiteiten: de activiteiten zijn onderverdeeld in een aantal thema’s: alpinisme, bergwandelen, multisport, sportklimmen, materiaal en winter. Waar kun je aan mee doen? Onder andere een wandelparcours, je voetafdruk berekenen, repareer je klim- en bergschoenen, veilig zekeren en je tocht plannen.
Workshops: tijdens de workshops ga je echt zelf aan de slag! Wat dacht je van lawinepiep zoeken, lopen met stokken, EHBO in de bergen en veilig wandelen in de bergen?
Sprekers: luister naar de verhalen van berg- en skigids Jelle Staleman, International Mountain Leader Anne van Galen en professioneel fotograaf, filmmaker en auteur Jolanda Linschoten.

Wandelen in de bergen

Over de NKBV

De Bergsportdag is hét jaarlijkse evenement van de NKBV, oftewel de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging. Zoals de naam (en het logo) al doen verklappen, is de NKBV een vereniging voor liefhebbers van bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Je kunt lid worden van de NKBV. Ben je lid, dan ontvang je vijf keer per jaar het tijdschrift Hoogtelijn, krijg je korting bij Bever en kun je meedoen aan activiteiten in Nederland en reizen in de Alpen. Daarnaast biedt de NKBV een speciale reisverzekering met bergsportdekking!

Ga jij naar de Bergsportdag op 20 januari 2019?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips