Wandelen in Zell-Gerlos: de mannen & vrouwen tour

Wandelen in Zell-Gerlos: de mannen & vrouwen tour

26 mei 2018

door Florien in Wandelen

In de prachtige bergen van de Zillertal Arena kun je allerlei mooie wandeltochten maken. Vanuit de dorpen Gerlos en Zell am Ziller zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Niet alleen kun je wandelen in het Zillertal, maar ook in de vijf zijdalen. Wandelen met het gezin of met partner is mogelijk, maar daarnaast is er nog een andere optie. Er zijn namelijk wandelingen ontwikkeld voor alleen mannen of vrouwen. In dit weblog vertel ik alles over deze speciale Mannen- en Vrouwentour.

Een wandeltocht speciaal voor mannen of vrouwen

De Mannsbilder- en Weibsbildertour zijn wandeltochten speciaal georganiseerd voor alleen mannen óf alleen vrouwen. Een ideaal uitstapje voor reizigers die samen met een groepje vrienden of vriendinnen op vakantie gaan naar de bergen. Je hebt er wel een goede conditie en wandelervaring voor nodig, want beide wandelingen zijn niet geschikt voor de beginnende wandelaar.

De mannentour: meer dan 3000 hoogtemeters in vier dagen

De Mannsbildertour start bij de Krimmler Wasserfälle in het Salzburgerland en eindigt vier dagen later in Zell am Ziller (Tirol). Tijdens het wandelen verleg je grenzen en laat je je inspireren door de indrukwekkende bergwereld en de natuur. De wandeling is individueel en wordt niet begeleid door een gids. Wel krijg je bij het boeken alle informatie die je nodig hebt om de tocht af te leggen. Het pakket bestaat onder andere uit vier overnachtingen, inclusief halfpension en een welkomstpakket met wandelkaart en reisinformatie. De tour is te boeken van 16 juni tot 30 september 2018. Klik hier om een vrijblijvende aanvraag te doen voor de mannentour >

Genieten van het uitzicht tijdens de mannentour in de Zillertal Arena
Geniet onderweg van prachtige uitzichten (Foto: © Johannes Sautner)

Meer informatie over de mannentour

De eerste wandeldag gaat van start bij de zuidelijke kant van Krimml en neemt je vanaf daar mee langs de Krimmler Wasserfälle, door het Krimmler Achental, het Rainbachtal en de Rainbachsee. De tweede wandeldag begint rustig, maar wordt vanzelf pittiger. Via het Schönachtal wandel je naar Gerlos. Op de derde wandeldag wordt het Schwarzachtal verkend en ook wordt er geklommen en afgedaald op de Brandberger Kolm. Op de vierde en laatste wandeldag wordt er vanaf het Kolmhaus gewandeld door een prachtig bos richting de Labergalm en de Kotahorn-Alm. Via de kaasmakerij en Maria-Rast-Kapelle bereik je vervolgens het eindpunt van de tour in Zell am Ziller.

Duur 4 wandeldagen
Hoogtemeters 4675 meter klimmen
Afstand 73,7 km (16 tot 21 km per dag)
Ondergrond Deels verhard, deels onverhard
Niveau Moeilijk
Conditie
Techniek
Uitzichten

De vrouwentour: wandelen en wellness

Daar waar de mannentour in het teken staat van uitdaging en grenzen verleggen, is dat bij de Weibsbildertour net even anders. Hier wordt activiteit namelijk gecombineerd met ontspanning en wellness. De route neemt je niet alleen mee door de Zillertaler Alpen, maar ook door een deel van Nationaal Park Hohe Tauern. De wandeling start in Gerlos en eindigt bij de prachtige Krimmler Wasserfälle. Zonder gids ga je op stap, maar wel met voldoende reisinformatie en een wandelkaart. Het pakket bestaat uit drie overnachtingen (eentje in een wellnesshotel), inclusief halfpension. Je kunt deze van 16 juni tot 30 september boeken. Klik hier om een vrijblijvende aanvraag te doen voor de vrouwentour >

Wandelen door de bergen van de Zillertal Arena tijdens de vrouwentour
De wandeling is prachtig (Foto: © Johannes Sautner)

Meer informatie over de vrouwentour

De vrouwentour begint rustig en bij het wellnesshotel in Gerlos. Kom even helemaal bij en ga op tijd naar bed, want op de tweede dag wordt er meteen flink gewandeld. Op deze wandeldag wandel je via het bos naar de dam van het Durlassboden Stuwmeer. Vanaf daar loop je verder richting de Zittauer Hütte. De derde dag leidt vanaf deze hut richting de Rosskarscharte, de Rosskopf en de Rainbachalm naar het Krimmler Tauernhaus. Op de vierde en laatste wandeldag wordt er gewandeld naar de Krimmler Wasserfälle. Let goed op, want onderweg kun je dieren als marmotten, gieren en arenden spotten. Het eindpunt van de wandeltocht ligt bij de top van de waterval.

Duur 3 wandeldagen
Hoogtemeters 1870 meter klimmen
Afstand 40,8 km (10 tot 16 km per dag)
Ondergrond Deels verhard, deels onverhard
Niveau Middelzwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten


Klik hier voor meer informatie >

Heb jij deze wandeltocht al gewandeld?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips