Skip to navigation Skip to main content

Wandelen in Zell-Gerlos: de mannen- & vrouwentour

16438 - Wandelen in Zell-Gerlos: de mannen- & vrouwentour
© Zillertal Arena

Wandelen in Zell-Gerlos in de bergen van de Zillertal Arena (in het Tiroolse Zillertal in Oostenrijk) is niet alleen prachtig vanwege het gevarieerde natuurlandschap, maar ook vanwege het afwisselende aanbod aan wandeltochten. Vanuit de dorpen Gerlos en Zell am Ziller zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Naast dat je kunt gaan wandelen in het Zillertal of in de vijf zijdalen van Gerlos, is hier nog een unieke optie. Zell-Gerlos organiseert namelijk wandeltochten die enkel voor mannen zijn, of juist alleen voor vrouwen. Deze mannen- en vrouwentochten zijn mooi, gezellig, actief en zijn inclusief overnachtingen in authentieke berghutten na het wandelen. Benieuwd geworden? Hier lees je alles over de Mannentour en de Stoere Meiden Tour in Zell-Gerlos!

Een wandeltocht speciaal voor mannen of vrouwen

Wil je eens wat anders en een leuke ervaring opdoen tijdens een zomervakantie in Zell-Gerlos, dan is dit programma een geweldige belevenis. De Mannsbilder- en Weibsbildertour zijn wandeltochten speciaal georganiseerd voor alleen mannen óf alleen vrouwen. Een ideaal uitstapje voor reizigers die samen met een groepje vrienden of vriendinnen op vakantie gaan naar de bergen. Het zijn overigens geen eenvoudige tochten, maar flinke wandelingen door een waanzinnig landschap. Je hebt er dus een goede conditie en wandelervaring voor nodig, want beide wandelingen zijn niet geschikt voor de beginnende wandelaar. De tours zijn niet begeleid door een gids en zijn dus ontwikkeld om zelf en op eigen tempo te volgen.

Alles over een zomervakantie in Zell-Gerlos >

De Mannentour: meer dan 3000 hoogtemeters in vier dagen

De mannentour is echt voor fanatieke mannen die vast ter been zijn en waarbij hoogtevrees niet in het woordenboek voorkomt. In vier dagen tijd overbrug je meer dan 3000 hoogtemeters. Tijdens het wandelen verleg je grenzen en laat je je inspireren door de indrukwekkende bergwereld en de natuur. Hoewel de wandeling niet begeleid is, krijg je bij het boeken alle informatie die je nodig hebt om de tocht af te leggen. Het pakket bestaat onder andere uit vier overnachtingen, inclusief halfpension en een welkomstpakket met wandelkaart en reisinformatie.

16438 - mannentour zell gerlos
Onderweg tijdens de mannentour is er uiteraard tijd voor ontspanning (© Zillertal Arena)
Onderweg tijdens de mannentour is er uiteraard tijd voor ontspanning (© Zillertal Arena)

Over de tocht

De eerste wandeldag gaat van start bij de zuidelijke kant van Krimml en neemt je vanaf daar mee langs de Krimmler Wasserfälle, door het Krimmler Achental, het Rainbachtal en de Rainbachsee. De tweede wandeldag begint rustig, maar wordt vanzelf pittiger. Via het Schönachtal wandel je naar Gerlos. Op de derde wandeldag wordt het Schwarzachtal verkend en ook wordt er geklommen en afgedaald op de Brandberger Kolm. Op de vierde en laatste wandeldag wordt er vanaf het Kolmhaus gewandeld en kun je ervoor kiezen de schitterende 'Alpenpromenade' te wandelen richting de Kotahorn Alm. Hiervandaan breekt het laatste wandelstuk aan richting de Hainzenberg en hebben de mannen een waanzinnige vierdaagse tocht achter de rug.

Bekijk de Mannentour

De Mannentour

Duur 4 wandeldagen
Hoogtemeters Ruim 3000 meter klimmen
Afstand 73,7 km (16 tot 21 km per dag)
Ondergrond Deels verhard, deels onverhard
Niveau Moeilijk
Conditie
Techniek
Uitzichten

De Stoere Meiden Tour: wandelen en wellness

Daar waar de mannentour in het teken staat van uitdaging en grenzen verleggen, is dat bij de Weibsbildertour net even anders. De Stoere Meiden Tour is natuurlijk weggelegd voor sportieve, stoere vrouwen, maar ook wordt de activiteit gecombineerd met welverdiende ontspanning en wellness. De route neemt je niet alleen mee door de Zillertaler Alpen, maar ook door een deel van Nationaal Park Hohe Tauern. Ook tijdens deze vierdaagse tocht kun je beter je hoogtevrees thuis laten en is het belangrijk dat je vast ter been bent, want uitdagend is het zeker. De wandeling start in Gerlos en eindigt bij de prachtige Krimmler Wasserfälle. Zonder gids ga je op stap, maar wel met voldoende reisinformatie en een wandelkaart. Het pakket bestaat uit drie overnachtingen (waarvan één in een wellnesshotel), inclusief halfpension.

16438 - vrouwentour zell gerlos
De Stoere Meiden Tour is ideaal voor actieve vriendinnen die een avontuur in de bergen willen beleven (© Zillertal Arena)
De Stoere Meiden Tour is ideaal voor actieve vriendinnen die een avontuur in de bergen willen beleven (© Zillertal Arena)

Over de tocht

De vrouwentour begint rustig bij het wellnesshotel in Gerlos. Kom even helemaal tot rust en ga op tijd naar bed, want op de tweede dag wordt er meteen flink gewandeld. Op deze wandeldag wandel je via het bos naar de dam van het Durlassboden stuwmeer. Vanaf daar loop je verder richting de Zittauer Hütte. De derde dag leidt vanaf deze hut richting de Rosskarscharte, de Rosskopf en de Rainbachalm naar het Krimmler Tauernhaus. Op de vierde en laatste wandeldag wordt er gewandeld naar de schitterende Krimmler Wasserfälle. Let goed op, want onderweg kun je dieren als marmotten, gieren en arenden spotten. Het eindpunt van de wandeltocht ligt bij de top van de waterval, een natuurspektakel dat gegarandeerd een laatste diepe indruk achterlaat.

Bekijk de Stoere Meiden Tour

De Stoere Meiden Tour

Duur 1 dag acclimatiseren & ontspannen en 3 wandeldagen
Hoogtemeters 1870 meter klimmen
Afstand 40,8 km (10 tot 16 km per dag)
Ondergrond Deels verhard, deels onverhard
Niveau Middelzwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zell-Gerlos.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.