Bijzondere bestemming: Klein Tibet in het Zillertal

Bijzondere bestemming: Klein Tibet in het Zillertal

14 oktober 2017

door Yvonne in Wandelen

In het Zillertal, ter hoogte van Mayrhofen, vind je een zijdal genaam Zillergrund. Dit dal is zo'n 25 kilometer lang en is met name bekend vanwege het imposante stuwmeer aan het einde van het dal, de Zillergrund Stausee. Maar, dit is niet het enige bijzondere aan dit dal. Voorbij het stuwmeer vind je een bijzonder plekje, genaamd Klein Tibet. Deze Höhenaualm is een echte Oostenrijkse berghut, maar dan sterk beïnvloed door Tibet, inclusief gebedsvlaggetjes.

Wandelen naar Klein Tibet

Het leuke aan Klein Tibet is dat je het kunt zien als het eindpunt van een prachtige wandeling. Tegelijkertijd biedt het ook een rustpunt, waar je wat kunt eten en drinken, voordat je aan de terugreis begint. Aangezien Klein Tibet vrij afgelegen ligt, is het niet mogelijk om hier met de auto of het openbaar vervoer te komen. Je kunt met de auto rijden tot aan de Bärenbadalm, vlak voor het stuwmeer. Vanaf dit punt kun je gaan wandelen of je kunt de bus nemen naar het stuwmeer en vanaf daar gaan wandelen. Uiteraard kun je ook de bus pakken vanuit Mayrhofen.

Wandelen langs de Stausee

Voordat je aan de wandeling kunt beginnen, moet je eerst onder een tunnel door. Vergeet dus vooral niet om een zaklamp mee te nemen, of een telefoon met zaklampfunctie (en een powerbank). Wanneer je de tunnel uitkomt wordt je verrast door een prachtig uitzicht over de Stausee. Vanaf dit punt loopt het pad langs het stuwmeer. Het pad wordt nergens erg steil of moeilijk, waardoor het ook toegankelijk is voor kinderen en minder ervaren wandelaars.

Zillertal wandelen Klein Tibet

Facts & Figures

  • Eén uur wandelen vanaf de Stausee
  • Lengte van de route: 3,5e kilometer
  • Type pad: grindpad, bospad, over het algemeen vrij smal, maar goed onderhouden
  • Openingstijden Hohenaualm: half juni t/m half oktober

Zillertal wandelen Klein Tibet

Zillertal wandelen Klein Tibet

Zillertal wandelen Klein Tibet

Zillertal wandelen Klein Tibet

Zou jij een keer naar Klein Tibet willen wandelen?

Reactie(s) Reageren?

door gina duikersloot op 28 oktober 2017

Ik wilde graag weten of je vanuit nederland ook in groepsverband kan boeken

door Yvonne - Webredactie Indebergen op 1 november 2017

@gina duikersloot, kun je misschien wat specifiekere informatie sturen naar info@indebergen.nl? Dan kunnen we je vraag zo goed mogelijk beantwoorden.

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips