Tips voor wandelen in Fieberbrunn

Tips voor wandelen in Fieberbrunn

8 augustus 2017

door Florien in Wandelen

Als je gaat wandelen in Fieberbrunn, dan heb je toegang tot het uitgebreide wandelnetwerk van het Pillerseetal met ruim 400 km aan paden. Het dorp ligt midden tussen de glooiende grasbergen van de Kitzbüheler Alpen en Loferer- en Leoganger Steinbergketens. Zowel in het dal als in de bergen liggen meerdere mooie wandelroutes. Van meerdaagse wandelingen, tot dagtochten en themawandelingen. Om de keuze iets makkelijker te maken, heb ik in dit weblog 5 tips voor wandelen in Fieberbrunn voor je op een rijtje gezet.

#1. Blumenweg Hochhörndl

De Blumenweg neemt je, zoals de naam al doet vermoeden, mee langs de mooiste bloemen van de omgeving. Vooral in de maanden juni en juli staan de meeste bergweides helemaal vol. Je geniet tijdens het wandelen niet alleen van panoramische uitzichten op de Kitzbüheler Alpen, maar als het weer helder is, dan is het ook mogelijk om de Grossglockner en Hohe Tauern te spotten. De route start vanaf het Wildseeloderhaus en eindigt bij het middenstation van de Streuböden.

Duur 4,5 uur
Hoogtemeters 215 meter klimmen, 868 meter dalen
Afstand 8 km
Ondergrond Grind, kiezels en pad
Niveau Middelzwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

#2. Een wandeling naar de Wildseelodersee

Als je gaat wandelen in Fieberbrunn, dan mag een wandeling naar de Wildseelodersee eigenlijk niet worden overgeslagen. Neem de gondel naar het bergstation van de Lärchfilzkogel, want hier start de wandeling naar de Wildseelodersee. Het meer ligt op een hoogte van 1847 meter, verscholen tussen de Henne en de Wildseeloder. Zwemmen kan niet in dit meer, maar je kunt het wel met een kano verkennen. Aan het meer ligt het Wildseeloderhaus, waar je onder het genot van een welverdiende lunch kunt genieten van het uitzicht.

Duur 3,5 tot 4 uur
Hoogtemeters 848 meter klimmen, 845 meter dalen
Afstand 8 km
Ondergrond Grotendeels onverhard
Niveau Middelzwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

Wildseelodersee
De Wildseelodersee is prachtig om te zien! (Foto: © Toni Niederwieser)

#3. St. Jakober Höhenweg

Deze rondwandeling start vanaf het nabijgelegen dorpje St. Jakob in Haus en neemt je mee over de St. Jakober Höhenweg. Je wandelt door het bos en over groene almen. Aan het begin van de route passeer je de prachtige 700 jaar oude boerderij: Bauernhof Gerstberg. De wandeling is niet moeilijk, maar ideaal om even in te komen.

Duur 4 uur
Hoogtemeters 519 meter klimmen, 519 meter dalen
Afstand 11,4 km
Ondergrond Grotendeels onverhard
Niveau Middelzwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

#4. Timoks Avonturenpad

Timok is de mascotte van de Timoks Alm en hij helpt jong en oud op weg tijdens deze leuke themawandeling voor het hele gezin. Onderweg passeer je 10 stations waar je spannende vragen en opdrachten moet voltooien. Uiteraard is het daarna tijd om lekker te spelen of om een ritje te maken in de Timoks Coaster.

Duur 1 uur
Hoogtemeters 47 meter klimmen, 47 meter dalen
Afstand 1,4 km
Ondergrond Grotendeels onverhard
Niveau Makkelijk
Conditie
Techniek
Uitzichten

Wandelen in Fieberbrunn
Wandel over de glooiende grasbergen van de Kitzbüheler Alpen (Foto: © Kitzbüheler Alpen)

#5. De Waiwi: van Waidring naar de Wildseeloder

De WaiWi is met drie etappes en een totale lengte van 47,5 kilometer geen hele lange afstandswandeling, maar wel ideaal om kennis te maken met het wandelen van meerdere etappes. Je start in Waidring en wandelt vanaf daar via de Wildseeloder terug naar Fieberbrunn. Onderweg maak je kennis met de diversiteit van de Kitzbüheler Alpen en geniet je van prachtige bergpanorama’s.

Duur 24 uur
Hoogtemeters 3200 meter klimmen, 3135 meter dalen
Afstand 47,5 km
Ondergrond Grotendeels onverhard
Niveau Middelzwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

Wandelen in Fieberbrunn met kinderen

Als je met de kinderen gaat wandelen in Fieberbrunn, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Een tip is om de wandeling te combineren met een bezoek aan één van de bergbeleveniswerelden. Op de Timoks Alm vind je naast leuke themawandelingen ook een speelpark en een rodelbaan. Een andere tip is Triassic Park op de Steinplatte in Waidring. Over een oppervlakte van ruim 400 m2 leer je alles over dinosauriërs en is er daarnaast ruimte genoeg om te spelen.

Timoks Coaster Fieberbrunn
Sluit de wandeling af met een ritje in de Timoks Coaster (Foto: © Toni Niederwieser)

Handig om te weten

Zomers organiseert men in Fieberbrunn iedere dag begeleide wandeltochten van verschillende niveaus. Samen met een groep wandelaars en een ervaren berggids ga je op stap. Tips: de wandeling naar de oude mijnen, de culinaire wandeling Pillersee Forel en de wandeling bij zonsopkomst. Maak je per vakantie meerdere wandelingen in de bergen, dan is het verstandig om de Pillerseetal Card aan te schaffen. Met deze kaart maak je onbeperkt gebruik van alle geopende liften van het Pillerseetal. Is dat niet genoeg, kies dan de Kitzbüheler Alpen Sommercard. Deze kaart biedt toegang tot alle 31 liften van de Kitzbüheler Alpen. Geopende liften in Fieberbrunn zijn de Streuböden en de Lärchfilzkogel.

Heb jij nog tips voor wandelen in Fieberbrunn? Laat een reactie achter!

Zomervakantie tips