Skip to navigation Skip to main content
Dolomitenhütte 1
© TVB Osttirol / Leischner

Oost-Tirol, of Osttirol in het Duits, is onderdeel van de provincie Tirol, maar wordt gescheiden door het Salzburgerland. De regio heeft een bergachtig landschap met maar liefst 266 toppen boven de 3000 meter, waaronder de Großglockner. Oost-Tirol heeft gemiddeld meer zonuren en doet in sommige plaatsen zelfs een tikkeltje mediterraans aan. De pittoreske dorpjes en steden hebben meer dan genoeg te bieden voor een actieve, cultuurhistorische of relaxte vakantie in de natuur. Er zijn in Osttirol tal van bijzondere accommodaties om te verblijven en daarom hebben we de mooiste in dit weblog voor je uitgelicht.

1. Vital- en wandelhotel Tauerwirt, Kals am Großglockner

Op korte afstand van de Großglockner, midden in Nationaal Park Hohe Tauern, ligt Vital- en Wanderhotel Tauerwirt. Het hotel wordt omgeven door groene natuur en indrukwekkende bergtoppen. De omgeving is ideaal voor rustzoekers, natuurliefhebbers en wandelaars. Het hotel heeft een spa en in het restaurant geniet je van de lekkerste gerechten.

 

2. Dolomitenhütte, Tristach

De Dolomitenhütte is een hotel met een bijzonder verhaal. In 1936 besloot Josef Amort de hut te bouwen op één van zijn favoriete plekjes tussen Lienz en de Lienzer Dolomiten. De Dolomitenhütte is gebouwd op een rots en biedt een panoramisch uitzicht op de omringende bergwereld. In 2007 is de hut compleet verbouwd en gerenoveerd. De oude houten hut is vervangen voor een modernere variant met prachtige kamers (met uitzicht!) en een heerlijk terras.



Terras Dolomitenhütte
© TVB Osttirol / Leischner

3. Naturhotel Tandler, St. Jakob in Defereggen

Het Defereggental is een prachtig hooggelegen dal in Nationaal Park Hohe Tauern. In dit dal vind je Naturhotel Tandler, een hotel dat helemaal in het teken staat van al het moois dat dit dal te bieden heeft. Geniet met een kop koffie op het terras van het prachtige uitzicht, kom tot rust in de spa of trek de natuur in voor een heerlijke wandeling. Het hotel is gebouwd in Tiroler stijl, maar afgewerkt met een moderne touch.

 

4. Landhaus Schloss Anras

Landhaus Schloss Anras ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de stad Lienz, in het plaatsje Anras. Dit kleine kasteel is gebouwd in de 12e eeuw voor de bischoppen van Brixen. Door de eeuwen heen is het steeds groter geworden en veranderd van stijl. In het echte kasteel kun je niet overnachten, maar wel in het nabijgelegen landhuis. In het landhuis zijn 6 ruime appartementen gebouwd. Op de balkons geniet je van het uitzicht op het kasteel en de omliggende bergwereld.

 

5. Parkhotel Tristachersee, Lienz

Parkhotel Tristachersee bevindt zich aan de rand van het gelijknamige meer, zo’n 5 kilometer buiten de stad Lienz. De Tristachersee ligt midden in het bos en heeft een schilderachtige ligging. Zomers loopt de temperatuur van het water op tot een graad of 25 en dat maakt dat je er heerlijk in kunt zwemmen. Rondom het hotel en in het bos liggen allerlei romantische, kronkelige wandelpaden, waarbij je gemakkelijk uit kunt wijken naar de Lienzer Dolomiten en de rest van het dal. Het hotel biedt verder een fijn restaurant met culinaire hoogstandjes, een wellness gedeelte en een zwembad.



Tristachersee
© Stadtgemeinde Lienz

6. Grandhotel Lienz

Grandhotel Lienz oogt niet alleen luxe, het is ook luxe. Perfect om jezelf op en top te verwennen tijdens een stedentrip in Lienz. Het hotel ligt aan de rivier de Drau, midden in de stad en heeft alles in huis voor een ontspannen stedentrip. De kamers zijn ruim en prachtig ingericht. In het restaurant of op het terras aan het water, geniet je van de beste wijnen en allerlei culinaire hoogstandjes. Het hotel heeft een binnenzwembad en een uitgebreid wellness gedeelte.

 

7. Hotel Goldried, Matrei

Hotel Goldried ligt op een hoogte van 1000 meter in de stad Matrei, midden in Nationaal Park Hohe Tauern. Vanwege de hoge ligging geniet je niet alleen van uitzichten op de omliggende bergwereld, maar ook op de stad zelf. Om het hotel te bereiken, kun je ervoor kiezen om in de kleine kabelbaan te stappen, maar je kunt ook zelf omhoog lopen. Dankzij de torentjes heeft het hotel iets weg van een kasteel. Hotel Goldried heeft twee restaurants en er is een zwembad aanwezig (binnen en buiten). In de omgeving zijn tal van buitenactiviteiten mogelijk.

 

8. Gradonna Mountain Resort, Kals

Hout, natuur, modern, luxe, ontspanning en outdoor. Allemaal kenmerken van het Gradonna Mountain Resort in Kals, aan de voet van de Großglockner. Het resort is geheel autovrij, gemaakt met materialen uit de natuur en volledig gericht op duurzaamheid. Het is een perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen wandelvakantie. Ook biedt het Gradonna Mountain Resort ruim 3000 m2 aan wellness faciliteiten en een restaurant waar Tiroler, mediterrane en Aziatische smaken met elkaar gecombineerd worden.



Gradonna Mountain Resort
© Gradonna Mountain Resort

9. Vital-Landhotel Pfleger, Anras

Op een hoogte van 1250 meter, in het plaatsje Anras, ligt Vital-Landhotel Pfleger. Tijdens een verblijf in dit hotel geniet je van alles dat het Pustertal en de Lienzer Dolomiten je te bieden hebben. Maak kilometers lange wandeltochten, breng een bezoek aan de stad Lienz, verwen jezelf met culinaire hoogstandjes of een middagje in de wellness. De kamers zijn traditioneel ingericht en voorzien van een balkon.

 

10. Hotel Strasserwirt, Strassen

Hotel Strasserwirt ligt in het plaatsje Strassen, op ongeveer 10 minuten rijden van de Italiaanse grens. Het is een historisch pand, waarbij men de gasten al vele generaties voorziet van een comfortabel en gastvrij verblijf. Je bevindt je midden in de Dolomieten en dat biedt veel mogelijkheden op sportief gebied. Ook op cultuurhistorisch gebied valt er hier veel te ontdekken. De regio heeft namelijk ontzettend veel overblijfselen van de Romeinen en andere volkeren.



Meer accommodaties in Osttirol

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.