Skip to navigation Skip to main content

Wolven spotten in de Franse Ardennen

Wolven zijn 'on the move' in Europa. Het zijn dan ook spannende tijden voor natuur- en ontdekkingscentrum Parc Argonne Découverte in de Franse Ardennen. Begin maart zijn er drie wolven uitgezet in het bos, afkomstig van het Parc Chabrières in de regio Creuse: twee vrouwtjes en één mannetje. Vanaf 3 april kunnen bezoekers stiekem meekijken hoe deze mythische dieren zich ophouden in het bos.

Hoe eet de wolf, hoe jagen ze, hoe spelen ze en hoe voeden ze straks hun kinderen op? Doel is om hier langzaam maar zeker een wolvenroedelte verkrijgen en de hoop is dat de eerste wolvenjongen zich in juni zullen aandienen.

 

Wolvenpark

 

Vanaf Pasen zal het wolvenpark geopend zijn. Tevens zijn er elke laatste zaterdag van de maand tot en met september speciale avondopenstellingen met bezoeken onder leiding van gidsen. Parc Argonne Découverte (voorheen Nocturnia) ligt midden in het Foret de la Croix-au-Bois, tussen Charleville-Mézières en Reims op circa 3 à 4 uur rijden vanuit België respectievelijk Nederland.

 

Ontdekken en doen

 

Parc Argonne Découverte is een interactief museum annex bos, waar kinderen en volwassenen op een ludieke manier kennis maken met de vele wonderen der natuur. Zo is het park te ontdekken middels een wandeling over houten hangbruggen, kun je chillen of gillen op een megagrote hangmat tussen de bomen en vind je in het hoofdgebouw een spannende, interactieve tentoonstelling over het nachtleven van diverse dieren. Parc Argonne Découverte (Nocturnia), 08250 Olizy-Primat, Frankrijk. Telefoon: +33 (0)3 24 71 07 38. Website: www.parc-argonne-decouverte.fr. Het park is in de maanden juli en augustus dagelijks geopend, in mei en juni geopend van woensdag tot en met zondag en op feestdagen. Toegangsbewijzen kosten €10,- per persoon.

Meer info: www.ardennes.com

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.