Skip to navigation Skip to main content
Wandelen
Oostenrijk

Wandelen in Wildschönau

In de zomer heb je in en rond Wildschönau de keuze uit 300 kilometer aan wandelroutes. Er zijn wandelingen voor ieder niveau. Van gemoedelijke wandelingen door het dal tot uitdagende tochten tot een hoogte van 2309 meter.

Er staan diverse liften tot je beschikking en een gezellige berghut is sowieso gevonden. Ervaren bergwandelaar of niet, de Kundler Klamm mag je in ieder geval niet missen. Hieronder hebben we een aantal tips voor wandelen in Wildschönau voor je op een rijtje gezet.

 • Markbachjoch - Roßkopf – Oberau: 5,9 km
  Deze wandeling is gemiddeld van niveau en start bij het bergstation van de Markbachjoch. Vervolgens wandel je naar de Roßkopf (1731 m) en kun je eventueel een tussenstop maken bij de Rosskopfhütte. Vervolgens is het alleen nog maar bergafwaarts naar Oberau.
 • Schönanger- Großer Beil, 7,2 km
  Vanaf de Schönangeralm, aan het einde van het dal, wandel je over het pad naar de Kundl Alm. Je komt langs een mooie waterval en bereikt de Gressensteinalm. Vervolgens gaat het stevig bergop richting een hoogte van maar liefst 2309 meter. Het uitzicht vanaf de Großer Beil laat je de stramme spieren snel vergeten.
 • Achentalalm-Kragenjoch, 8,3 km
  Start- en eindpunt van deze wandeling van net iets meer dan 8 kilometer is Oberau. Je start op de Minzweg richting Boarstadl en nu is het al genieten van een prachtig uitzicht. Het pad is breed en stijgt geleidelijk omhoog. Het is best nog even klimmen naar de Kragenjoch op een hoogte van 1390 meter.
 • Schatzberg rondwandeling, 4,1 km
  Een ideale wandeling voor families! Vanuit Auffach ga je omhoog met de Schatzbergbahn voor een heerlijke rondwandeling. Het 360 graden uitzicht op het Alpbachtal en op Wildschönau is prachtig. De wandeling is eenvoudig te verlengen, bijvoorbeeld met het beklimmen van de Joelspitze.