Dolomiti SuperSummer

Het is weer zomer in de bergen! Dit betekent dat de vakantieregio ‘Dolomiti Superski’ omgetoverd is tot de ‘Dolomiti SuperSummer’. Onder deze noemer bieden 12 dalen een fantastische bestemming voor jouw zomervakantie in de bergen. Denk aan de imposante Dolomieten, prachtige wandel- en fietsroutes, culinair genieten, activiteiten voor kinderen en mooie authentieke dorpen.

Dolomieten in feiten & cijfers

  • 12 dalen
  • 100 zomerliften
  • 1 pas voor alle liften
  • 8 natuurparken
  • 3000 km2 aan Dolomieten
Drei Zinnen Dolomieten

De bestemmingen van Dolomiti SuperSummer

De Dolomieten zijn bijzondere bergketens in het noorden van Italië, in de Zuidelijke Kalkalpen. Zoals de naam al doet verklappen, vind je in dit gebied de Dolomiti SuperSummer. Onder deze vakantieregio vallen maar liefst 12 bestemmingen: Cortina d’Ampezzo, Kronplatz, Alta Badia, Val Gardena, Seiseralm, Val di Fassa, Carezza, Arabba, Marmolada, Drei Zinnen, Val di Fiemme, Obereggen, San Martino di Castrozza, Gitschberg Jochtal – Brixen, Alpe Lusia – San Pellegrino en Civetta.

Super Summer Card

Het grootste voordeel van de Dolomiti SuperSummer ervaar je met de liftpassen. De Super Summer Card en Point Value Card zijn namelijk in de hele regio bruikbaar! De eerste pas is voor bergliefhebbers die de pas veel zullen gebruiken. Deze kun je kopen voor 1 dag (€ 47), 3 dagen (binnen 4 dagen gebruiken, € 108,-) en 5 dagen (binnen 7 dagen te gebruiken, € 144,-). De Point Value Card (Punktekarte) werkt als een strippenkaart. Afhankelijk van of je de lift naar boven, beneden of retour neemt, ben je tussen de 8 en 300 punten kwijt per rit. Je kunt een kaart kopen met 800 punten (€80,-) of 1400 punten (€ 140,-). Voor kinderen onder de 8 jaar is de kaart gratis. Meer over de Super Summer Card en Point Value Card >

Goed om te weten: sinds dit jaar kun je ook kiezen voor de Dolomiti SuperSummer seizoenskaart. Deze kost € 350,- voor volwassenen, € 245,- voor kinderen tot 16 jaar en €175,- voor kinderen tot 8 jaar. De kaart is het hele zomerseizoen geldig en fietstransport is inbegrepen.

Dolomiti Hike Galaxy

Of je kunt wandelen in de Dolomiti SuperSummer? Uiteraard! Het aanbod aan wandelingen vind je onder de naam 'Dolomiti Hike Galaxy'. Dit immense wandelwereld verbindt de 12 bestemmingen van de vakantieregio en 3000 m2 aan bergwereld. Zowel ontspannen wandelaars, huttenliefhebbers en kletteraars vinden meerdere opties in de Dolomiti Hike Galaxy. De Dolomiti Hike Galaxy is herkenbaar aan het logo met de groene voetjes. Onder het aanbod vallen eenvoudige wandelingen in het dal, huttentochten, uitdagende klettersteigen, themawandelingen en familiewandelingen. Het uitgebreide aanbod ontdek je op de website van de Dolomiti SuperSummer.

  • Prachtig wandelen

  • Onvergetelijk mountainbiken

Dolomiti Bike Galaxy

Waar een Dolomiti Hike Galaxy is, is natuurlijk ook een 'Dolomiti Bike Galaxy'! Onder deze noemer valt het complete aanbod aan mountainbike mogelijkheden van de Dolomiti SuperSummer vakantieregio. Het gaat hier om meer dan 250 kilometers aan mountainbikepaden. Zowel voor beginners als gevorderden zijn er mogelijkheden. Denk aan downhill trails, maar ook aan enduro tracks en fijne fietspaden waar je rustig kunt fietsen met je elektrische mountainbike.

Een onvergetelijke vakantie met de hele familie

Als er bergen zijn die de kinderen nooit van hun leven zullen vergeten, dan zijn dit natuurlijk de Dolomieten. De hoge, scherpe en rotsachtige bergketens zijn bijzonder en imposant. Op de website van de Dolomiti SuperSummer kun je middels filters meerdere fiets- en wandelpaden vinden die voor kinderen ook geschikt zijn. Tip: combineer een wandel- of fietsavontuur met een uitstapje langs een leuke speeltuin, zomerrodelbaan, een klimpark of ander uitje. Meer over familievakanties in de Dolomiti SuperSummer >

Familievakantie Dolomiten

10 jaar UNESCO Werelerfgoed

In 2009 werden de Dolomieten officieel benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Dit betekent dat de Dolomieten dit jaar hun UNESCO Werelderfgoed-jubileum vieren! Op veel plekken in de 12 dalen vinden daarom bijzondere activiteiten en evenementen plaats.

Wandelen Dolomieten

Meer in de Dolomieten

Fietsen Dolomieten

Selfie Dolomieten

Eten in de Dolomieten

Wandelen met kinderen in de Dolomieten

Super Sommer Card