Skip to navigation Skip to main content
Arabba
© Pixabay
Italië

Vakantie Arabba

  • Rustig en karakteristiek bergdorp in het hart van de Dolomieten
  • Aan de voet van de Marmolada-gletsjer
  • Geen drukke dorpskern
  • Veel sportieve activiteiten mogelijk

Het Italiaanse Arabba ligt op een hoogte van 1602 meter aan de voet van de berg Marmolada. Het is een charmant vakantieoord in Italië waar vooral wandelaars hun zomervakantie graag spenderen. Het hooggelegen dorp bestaat uit karakteristieke Zuid-Tiroolse bebouwing met een rustige dorpskern en ligt langs het stromende water van de rivier Cordevole.

Arabba bevindt zich op een centrale positie dat vroeger in tijden van oorlog van pas kwam, en van deze rijke geschiedenis zijn er nog altijd tekenen te zien zoals ruïnes en oude stenen muren. Gelegen aan de Dolomietenweg en met directe toegang tot de bergtoppen, is het plaatsje vandaag de dag uitgegroeid tot een bestemming voor actieve vakantiegangers.

Accommodaties bij reispartners in Arabba

In het hart van de Dolomieten

Met een centrale ligging tussen de toppen van het Sellamassief kan met recht worden gezegd dat Arabba zich in het hart van de Dolomieten begeeft. En naast de ongerepte natuur waar tal van activiteiten te beleven zijn, kent het dorp ook een flink aantal historische bezienswaardigheden. Bijzonder is bijvoorbeeld de ruïne van het eeuwenoude Andraz kasteel, dat zich al sinds 1027 prominent op een groene weide bevindt. Ook is de oude molen van het dorp een interessante aanblik, maar deze is enkel vanaf de buitenkant te bewonderen. Daarnaast is er in het plaatsje een drietal aan musea te bezoeken die meer vertellen over de rol van het dorp tijdens de Eerste Wereldoorlog en over de gewoonten en tradities van de lokale bevolking.

Activiteiten in Arabba

Grootste trots van de inwoners in dit dorp is de schone en frisse berglucht, waardoor je gegarandeerd een ontspannen gevoel overhoudt aan je verblijf in de bergen. Zowel ontspanning als sport kan dan ook uitstekend worden gevonden tijdens de vele activiteiten die er te doen zijn in de buitenlucht. De omgeving is bijzonder uitnodigend voor wandelingen door de bergen en bossen. Het gebied telt ongeveer 16 verschillende routes die ieder variëren van moeilijkheidsgraad. Ook fietsliefhebbers kunnen hier prima terecht, want direct vanuit het dorp starten er verschillende mountainbikeroutes die je tot prachtige en pittige bergpaden leiden. En voor wie op zoek is naar nog meer actie, kan zich vermaken op de via ferrata. Er zijn maar liefst vijf verschillende routes om te klimmen, en aan te raden is de klim die je nabij het Andraz kasteel kunt maken. Deze route bestaat niet alleen uit verschillende delen waardoor zowel beginners als ervaren klimmers de wand kunnen bestijgen, bovendien heb je een prachtig uitzicht op de overblijfselen van het historische bouwwerk.

Weer in Arabba

Vandaag

Stevige buien met een enkele keer onweer

Stevige buien met een enkele keer onweer
4 / 12

Vorstgrens

2376 meter

Regen

5 mm

Morgen

Stevige buien met fors onweer

Stevige buien met fors onweer
4 / 11

Vorstgrens

2491 meter

Regen

6 mm
Toeristeninformatie voor Arabba
Name Ufficio Turistico di Arabba
E-mail info@arabba.it
Telefoon 79130
Algemene informatie
Aantal inwoners 300
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1022 km
Hoogte dorp 1602
Aantal toeristenbedden 1800
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 2
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 22
Bars & cafés 22
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart