Skip to navigation Skip to main content
Familie bij gondel in Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Als er een bestemming is waar de hele familie zich kan vermaken, dan is het wel Zell-Gerlos. In en rond deze twee dorpen en de Zillertal Arena valt voor jong en oud genoeg te beleven. Een familievakantie in Zell-Gerlos staat in het teken van avontuur en ontspanning te midden van een prachtige bergwereld. Een kleine greep uit het aanbod? Beleveniswerelden, wandelingen voor families en ziplines. Lees snel verder om te ontdekken wat Zell-Gerlos nog meer te bieden heeft.

Familievakantie Zell-Gerlos

Zell am Ziller en Gerlos maken onderdeel uit van de Zillertal Arena in Tirol. Niet alleen in de winter is dit een populaire bestemming (voor families), ook in de zomer valt er genoeg te ontdekken. Actieve families vinden hier een geweldig aanbod van fietspaden, wandelroutes en klimparcoursen. Ook zijn er diverse beleveniswerelden waar kinderen urenlang kunnen spelen. In de direct omgeving van Zell-Gerlos kun je diverse leuke uitstapjes maken naar onder andere het Goldschaubergwerk of het BrauKunstHaus. Tijdens een familievakantie in Zell-Gerlos kom je altijd tijd te kort!

Houten speelkasteel Fichtenschloss Zillertal Arena
© Zillertal Arena

1. Bezoek de beleveniswerelden

Beleveniswerelden, of Erlebniswelten, zijn grote speeltuinen waar van alles te doen en ontdekken valt. Hier kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven.

  • Erlebniswelt Rosenalm: de beleveniswereld op de Rosenalm boven Zell am Ziller bestaat uit een groot bergmeer (Fichtensee) en een enorm speelkasteel (Fichtenschloss). Huur een bootje of een sup, neem een duik, barbecue bij een van de grillplekken en klim in de torens van het kasteel!
  • Freizeitpark Zell: het vrijetijdspark van Zell ligt direct bij het dorp en heeft een oppervlakte van 45.000 m². Met een openluchtzwembad met reuzenglijbaan, tennisbanen, midgetgolfbaan, bowlingbaan klimmuur en diverse sportvelden valt hier genoeg te doen.
  • Almparadies Gerlosstein: wandel over de Almpromenade, aai de dieren in de kinderboerderij en maak een afdaling in de Almflieger.
  • Abenteurland Gerlos: kids kunnen zich hier rustig een hele dag vermaken! Er is onder andere een klimpark, flying fox, waterspeeltuin, bikepark en een boogschietbaan.
  • Latschenland Gerlos: speelparadijs Latschenland beschikt over een grote speeltuin en een kinderboerderij. Ook een wandeling over het pad van de Sagen en Legenden is een aanrader.

Meer over de beleveniswerelden van Zell-Gerlos

2. Ga klimmen in Hochseilgarten Gerlos

Families zonder hoogtevrees kunnen gaan klimmen in de Hochseilgarten Gerlos. De klimtuin ligt iets lager dan het dorp en bestaat uit 65 verschillende stations. Je bevindt je op een hoogte van 10 tot 15 meter en je moet tal van obstakels zien te passeren. Voor de jongste kinderen (105 – 140 cm) is er een lager parcours op een hoogte van 2 tot 3 meter boven de grond.

Klimmen in het klimpark van Gerlos
© Zillertal Arena

3. Neem een duik in een zwembad of bergmeer

Een zomervakantie is niet compleet zonder te hebben gezwommen. In en rond Zell en Gerlos zijn voldoende mogelijkheden voor een frisse duik. Spring je liever in het zwembad dan is het Freizeitpark Zell hier de ideale locatie voor. Met twee glijbanen, een stroomversnelling en een grote ligweide is het hier goed vertoeven. Wie liever zwemt in natuurwater kan hiervoor terecht in het Durlassboden stuwmeer of de Fichtensee.

4. Stempel de FUNty wandelkaart af

Wandelen in de Zillertal Arena wordt nog leuker wanneer je FUNty’s stempelkaart probeert vol te krijgen. FUNty is de mascotte van de Zillertal Arena en je komt hem overal tegen. Wanneer je vijf van de elf stempels hebt verzameld, ligt er bij het VVV in Zell of Gerlos een leuk aandenken op je te wachten.

Wandeling met de familie in de bergen van de Zillertal Arena
© Zillertal Arena

5. Neem deel aan het ‘Familiennest’ programma

Voor zowel de ouders als de kinderen is het ook wel eens leuk om iets afzonderlijk van elkaar te doen. In Zell en Gerlos is eer een speciaal weekprogramma voor kinderen. Familieprogramma ‘Familiennest Gerlos’ en Familiennest Zell’ is er voor 5 tot 11-jarigen en is gratis op vertoon van de gastenkaart. Van maandag tot vrijdag kunnen de kinderen van 10.00 tot 15.00 uur worden vermaakt met leuke activiteiten en uitstapjes.

6. Maak kennis met mountainbiken en fiets naar de Issalm

Fiets je in Nederland wel eens een rondje met het gezin? Waarom dan ook niet op vakantie in Zell-Gerlos! Mountainbiken in de bergen is een leuke ervaring voor jong en oud. Een ideale route vanuit Gerlos is de 5,5 km lange route naar de Issalm. Je legt net iets meer dan 200 hoogtemeters af, maar steil wordt het nooit. Voor een welverdiende pauze kunnen jullie terecht bij berghut Lackenalm.

Familie mountainbike fietstocht Zillertal Arena
© Zillertal Arena

7. Daal af in de Arena Coaster of Almflieger Gerlosstein

Twee activititeiten die het adrenalineniveau doen stijgen zijn de Arena Coaster en de Almflieger Gerlosstein. De Arena Coaster in Zell am Ziller start bij het dalstation van de Rosenalmbahn. Het traject is 1450 meter lang en bestaat uit golven en scherpe bochten. Plezier voor jong en oud gegarandeerd! De Almflieger Gerlosstein is een zipline die bestaat uit vier gedeeltes met een maximale lengte van 738 meter. Je suist met een snelheid van 50 km/u over het Gerlosstein-gebied!

 

Meer informatie over een vakantie in Zell-Gerlos

 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zell-Gerlos.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.