Skip to navigation Skip to main content
Wandern Familie Dorfgastein Blaetterspass
© Gasteinertal Tourismus GmbH / Michael Koenigshofer

De periode tussen half augustus en begin november wordt in Gastein in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg wel het vijfde seizoen of de boerenherfst genoemd. Het is een periode met een geheel eigen sfeer, boordevol feestelijkheden en boerengebruiken. De herfstvakantie is het perfecte moment om daarvan te komen genieten. Ook met kinderen, want er is zoveel leuks te doen in Gastein!

Kijken bij de Schafabtrieb

Tijdens de herfst worden er in Gastein tal van events gehouden, die het najaar met traditionele gebruiken en muziek vullen. Wat je zeker niet mag overslaan: kijken bij de Schafabtrieb in Sportgastein, als de schapenkuddes van de bergweides terug naar het dal worden gebracht. Aansluitend kun je de mooiste grote koebellen en gebloemde hoofdtooien van begin september tot eind oktober bij de tentoonstelling in de VVV in Bad Hofgastein bekijken. Leuk voor kinderen is dat er in Gastein in de herfst traditioneel tal van strofiguren worden gemaakt, die langs de weg en in de dorpen te bewonderen zijn. De ene figuur is nog fantasierijker dan de andere.

Dorffest Dorfgastein
© Gasteinertal Tourismus Gmbh, Fotoatelier Wolkersdorfer

Spetteren in de thermen

De temperatuur is ’s middags en ook ’s avonds nog heerlijk, wat uitnodigt om een bezoekje aan een van de zwemmeren of de thermen te brengen. Op warme dagen gaat er niets boven een sprong in een zwemmeer in de buitenlucht. Als het iets koeler is, zijn de thermen een echte aanrader. Daar kun je samen lekker spetteren in het warme water en ondertussen zien hoe de bomen op de bergen langzaam van rood naar goud verkleuren. In de thermen in Bad Hofgastein zijn in het gedeelte ‘Family World’ speciaal voor kinderen o.a. glijbanen en een projectiescherm waarop kinder- en natuurfilmen worden vertoond. Je kunt vanuit het water naar de leukste films kijken!

Thermenherfst In De Alpentherme
© Gasteinertal Tourismus Gmbh, Marktl Photography

12-22 oktober: yoga tijdens je herfstvakantie in Gastein

Gastein is bekend om de Yogaherfst, een groots opgezet yoga-event met tal van internationale yogadocenten die een afwisselend yogaprogramma met workshops en lessen in heel veel verschillende yogavormen verzorgen. En dat alles midden in het prachtige bergpanorama van het Gasteinerdal. Je kunt er een les volgen terwijl je partner of opa of oma met de kinderen gaat wandelen. Maar er zijn ook lessen die juist leuk zijn voor het hele gezin! Er zijn tal van arrangementen die je voor de Yogaherfst kunt boeken. Voor een dagje tussendoor zijn er losse tickets verkrijgbaar.

Yogaherbst internationaal yogaevent in Gastein
© Gasteinertal Tourismus Gmbh, Michael Koenigshofer

Wandelroutes voor kinderen

In Gastein vind je tal van leuke wandelroutes voor kinderen. Gasti, de mascotte van Gastein, heeft zo veel verschillende wandelmogelijkheden voor kinderen in petto. Van avontuurlijk tot spannend, het is er allemaal. Ook weet Gasti precies hoe je naar de mooiste plekjes in de omliggende bergen wandelt.

Zo mooi is de herfst in Gastein

Een rustige herfstwandeling in het Gasteinertal
© Gasteinertal Tourismus GmbH / Michael Koenigshofer
Kinderen kunnen zich uitleven tijdens de herfst
© Gasteinertal Tourismus GmbH / Michael Koenigshofer
De bomen kleuren prachtig goudrood in de herfst in Gastein
© Gasteinertal Tourismus GmbH / Michael Koenigshofer
In de herfst is het heerlijk wandelen in de bergen bij Gastein
© Gasteinertal Tourismus GmbH / Michael Koenigshofer
Een verfrissing onderweg tijdens het wandelen in Gastein
© Gasteinertal Tourismus GmbH / Michael Koenigshofer

Zin in een herfstvakantie in Gastein?

De lokale VVV heeft tal van fijne accommodaties beschikbaar en weet precies welke het fijnst zijn voor gezinnen met kinderen. Ze helpen je graag bij het vinden van de perfecte accommodatie voor je vakantie.

Over Gastein

Gastein bestaat uit de plaatsen Bad Gastein, Bad Hofgastein en Dorfgastein. Alledrie liggen ze in het mooie 40 km lange Gasteinertal in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg. Gastein wordt omgeven door de prachtige Hohe Tauern, een van de grootste natuurparken van Oostenrijk.

Deze weblog is geschreven in samenwerking met Gasteinertal Tourismus.

Zomer Esther

Over Esther

Bergwandelen is bij Esther met de paplepel ingegoten, maar de liefde is pas echt ontstaan tijdens een beklimming van de Zugspitze. Elke zomer keert ze daarom terug naar de bergen zodat ze weer omgeven kan worden door wat ze een 'paradijselijk' decor noemt.