Skip to navigation Skip to main content

Wandelen Gardameer: Pregasina - Punta Larici - Passo Rocchetta

9736 - Wandelen Gardameer: Pregasina - Punta Larici - Passo Rocchetta

Het noorden van het Gardameer is een heerlijke bestemming om te wandelen. Vanuit de plaatsen Riva del Garda, Limone sul Garda en Torbole vertrekken prachtige tochten die vaak een heerlijk uitzicht hebben op het meer. In een vorig weblog omschreef ik een tocht die je absoluut niet mag missen als je aan het Gardameer bent, de wandeling naar de Monte Stivo (2054 meter). Maar ook de wandeling vanuit Pregasina naar het uitzichtpunten Punta Larici en Passo Rocchetta is er eentje om in te lijsten en nooit meer te vergeten.

Wandelen Gardameer: Pregasina - Punta Larici - Passo Rocchetta (1159 meter)

Duur 4 uur
Hoogtemeters 625 meter klimmen, 625 meter dalen
Afstand 8,5 km
Ondergrond Bos, stenen en kiezels
Niveau gemiddeld
Conditie  
Techniek  
Uitzichten  

Startpunt wandeling Pregasina - Punta Larici - Passo Rocchetta

Deze wandeling start vanuit het dorpje Pregasina dat op ruim 500 meter boven het Gardameer ligt. Je kunt het dorpje te voet bereiken vanuit Riva del Garda, maar dit kost je zo'n 2 uur extra. Handiger is om met de auto naar Pregasina te rijden. Vanuit Riva del Garda neem je de tunnel richting het Ledromeer. Vlak na de tunnel sla je linksaf richting Pregasina. De weg gaat eerst door een tunnel en daarna slingerend omhoog. Hier wordt het ook iets smaller, maar geen paniek, de gemiddelde Hollandse auto kan prima door het dorpje rijden. Je kunt de auto parkeren op de parkeerplaats onder de kerk, of bij de kerk. En hier trek je je wandelschoenen aan.

Route Pregasina - Punta Larici - Passo Rocchetta

  • Voorbij de kerk volg je het pad #422B door het bos omhoog richting Malga Palear.
  • Na ruim een uur bereik je Malga Palear, een alm met een hutje. Bij het hutje zijn picknicktafels voor een pauze.
  • Vanaf Malga Palear volg je de borden richting Bocca Larici en Punta Larici. Vanaf hier heb je een geweldig 360 graden uitzicht over het Gardameer.
  • Om vervolgens naar Passo Rocchetta te lopen kun je het pad #130 nemen. Hiervoor loop je vanaf Bocca Larici eerst richting Limone sul Garda en na 50 meter sla je rechts af. Let op: dit is een behoorlijk steil pad, gedeeltelijk over de graat van de berg met een flinke afgrond.
  • Zie je pad #130 niet zo zitten, loop dan terug naar Malga Palear en volg vanaf hier de borden richting Passo Rocchetta. Het eerste stuk is behoorlijk steil en na ongeveer een half uur bereik je Passo Rocchetta. Ook hier heb je weer een waanzinnig mooi uitzicht op het meer.
  • Om terug naar Pregasina te lopen kun je pad #422 nemen. Deze is op sommige stukken behoorlijk steil met losse rotsen en stenen, oppassen dus. Het is fijn om hier wandelstokken bij je te hebben.
  • Houd je niet van steil afdalen, neem dan dezelfde weg #422B terug naar Pregasina.
  • Let op: je komt onderweg geen bergrestaurants tegen, zorg dus voor voldoende eten en drinken. Bij Malga Palear kun je water tappen uit de bron.

Fijne wandeling met veel vergezichten

Vanuit Pregasina loop je eerst over een smalle asfaltweg, welke ook gebruikt wordt door mountainbikers. Na ongeveer 1 km kun je afslaan het bospad in, weg #422B. Ook op warme dagen is het hier fijn wandelen, omdat je lekker beschut tussen de bomen in het bos loopt. Bij Malga Palear kun je genieten van de zon op de open vlakte. Via een breed kiezelpad dat naar beneden loopt bereik je de uitzichtpunten Bocca Larici en Punta Larici. Neem de tijd om hier even volop te genieten van het uitzicht. Wij kozen ervoor via Malga Palear naar Passo Rocchetta te lopen. Deze route loopt wederom door het bos over een pad vol keien, dat hier en daar best steil is. Ook het pad #422 terug naar Pregasina is af en toe flink steil. Toch maken (stoere) downhill mountainbikers ook gebruik van dit pad, dus doe een stap opzij als je ze hoort. Eenmaal beneden in Pregasina heb je wel een lekkere pasta bij Restaurant Panorama (ja inderdaad, met een prachtig panorama) verdiend!Wandelen Gardameer pad #422B richting Malga Palear

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.