Skip to navigation Skip to main content
Toscolano Maderno (2)
© Spalder Media Group
Italië

Vakantie Toscolano-Maderno

  • Alles voor een vakantie aan het Gardameer is aanwezig
  • Meerdere campings aan het strand
  • Mooie boulevard langs het Gardameer
  • Haven met veerpont naar de overkant van het meer

De twee dorpskernen Toscolano en Maderno worden sinds het samengaan begin vorige eeuw samen aangeduid als Toscolano-Maderno. De gemeente ligt aan de westkant van het Gardameer, op zo’n tien minuten rijden ten noorden van het bekende stadje Salò. Toscolano-Maderno is een geliefde vakantiebestemming vanwege de campings aan het meer, maar je kunt ook overnachten in hotels en appartementen.

Toscolano en Maderno hebben allebei een eigen dorpskern die met elkaar verbonden zijn door de weg die rondom het hele Gardameer loopt. De scheiding tussen de voormalig gescheiden dorpen is de Toscolano rivier, die vanuit de bergen het meer in stroomt.

Fotogalerij van Toscolano-Maderno

Toscolano Maderno boulevard
© Spalder Media Group
Toscolano Maderno
© Spalder Media Group
Toscolano Maderno (1)
© Spalder Media Group
Toscolano Maderno (2)
© Spalder Media Group

Campings in Toscolano-Maderno

In Toscolano-Maderno vind je meerdere campings, die zeer geliefd zijn bij toeristen. Het zijn geen gigantische campings zoals je die elders rond het Gardameer vindt, maar omdat ze allemaal naast elkaar liggen, is er wel plek voor veel vakantiegangers. De campings liggen allemaal aan het meer en daarmee ook aan de boulevard langs het meer. Op de verschillende campings vind je niet alleen staplaatsen voor caravans en tenten, maar er komen ook steeds meer stacaravans en chalets bij. De campings hebben elk hun eigen charme. Voorbeeld is Camping Toscolano, waar je op authentieke wijze verblijft binnen de muren van een oud klooster.

Hotels en appartementen in Toscolano-Maderno

Wil je liever overnachten in een hotel of appartement in Toscolano of Maderno? Ook dan is er genoeg keuze. De meeste hotels en appartementen liggen echter niet direct aan het meer, wat betekent dat je een stuk moet lopen naar het meer. Ook is het zeer goed mogelijk om iets boven het Gardameer te overnachten, waardoor je een prachtig uitzicht over de gemeente en het meer hebt.

Strand in Toscolano-Maderno

Als je in de gemeente op vakantie bent kun je uiteraard genieten van de zon aan of op het Gardameer. De campings hebben elk hun eigen strand. Sta je niet op een camping? Dan kun je ook een van de twee (gratis) openbare stranden op in Toscolano en Maderno. Een bedje huren is daar ook mogelijk. Het strand in Toscolano bestaat uit een grasvlakte en een korte strook kiezelstenen aan het water. In Maderno is er een zandstrand, maar moet je ook over de kiezels het water in.

Veerpont van Maderno naar Torri del Benaco

In de kom van Maderno vind je een haven, met enkele bars en restaurants eraan. Vanuit de haven vertrekt de pont naar de overkant van het meer, naar Torri del Benaco. Een van de mooiste bezienswaardigheden daar is het Castello Scaligero, een middeleeuws kasteel dat nu als museum dient. Je leert hier onder andere over de vissers van het Gardameer. Tip: in Torri is elke maandagochtend een leuke markt. Hier vind je vele leuke Italiaanse producten.

Markt in Toscolano

Wil je niet helemaal naar de overkant van het meer voor de markt? Ook in Toscolano is elke week markt. Elke donderdag van 08.00 uur tot 13.00 uur kun je hier terecht voor lokale producten, voor kleding en wat al niet meer. Je vindt de markt op de Viale Guglielmo Marconi.

Wandelen in en bij Toscolano-Maderno

Wil je een ontspannen wandeling maken in of in de buurt van Toscolano-Maderno? De boulevard langs het meer loopt langs de hele kust van de gemeente. Hier kun je heerlijk over wandelen met een verse welkome bries vanaf het Gardameer. Tussendoor kun je af en toe even neerploffen op een terrasje. Wil je een zware wandeling doen? Kies dan voor een wandeling naar de top van de Monte Pizzocolo. Vanuit het dorp loop je dan 1200 hoogtemeters omhoog én omlaag, dus dit is een echte dagwandeling waarvoor een goede conditie vereist is. Je kunt er ook voor kiezen om je auto hoger in de bergen te parkeren voor een kortere wandeling. De Monte Pizzocolo is de spitse berg die net achter Toscolano-Maderno ligt en waar je de hele tijd tegenaan kijkt als je richting het binnenland kijkt.

Weer in Toscolano-Maderno

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
22 / 30

Vorstgrens

3796 meter

Regen

0 mm

Morgen

Stevige buien met een enkele keer onweer

Stevige buien met een enkele keer onweer
22 / 30

Vorstgrens

3786 meter

Regen

3 mm
Toeristeninformatie voor Toscolano-Maderno
Name
E-mail
Telefoon
Website
Algemene informatie
Aantal inwoners 8100
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1170 km
Hoogte dorp 68
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 25
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart