10 fijne en herkenbare momenten tijdens het kamperen

10 fijne en herkenbare momenten tijdens het kamperen

10 april 2017

door Florien in Kamperen

Het voorjaar is begonnen. De vogeltjes fluiten, de dagen worden langer en alles om je heen wordt groener. Een perfect moment om je te oriënteren op de zomer. Terugdenkend aan die fijne kampeervakantie van het afgelopen jaar droom je al weer weg bij de volgende. Kamperen is één van de fijnste manieren van overnachten. De schoonheid van de natuur en het ‘back to basics’ leven, geven een ultiem gevoel van geluk en vrijheid. Om die reden heb ik in dit weblog 10 fijne en herkenbare momenten van het kamperen voor je op een rijtje gezet.

#1. Na een lange rit eindelijk de auto uitpakken

Je hebt er weken, al dan niet maanden naar uitgekeken en nu is het moment eindelijk daar. De rit duurde lang, maar alle stress van onderweg ben je op de camping in één keer vergeten. De spullen worden uitgeladen en je zet de tafel en stoeltjes alvast neer om eerst de omgeving even in je op te nemen. Kom maar op met die vakantie!

#2. De stilte om je heen

Natuurlijk geldt dat niet voor alle campings. Als je op een speciale kindercamping staat, dan is het overdag vaak een stuk drukker. Niet vervelend natuurlijk, want de blijheid van de kids zorgt ook voor een glimlach op jouw gezicht. Maar als het eenmaal donker wordt, de kaarsjes aan staan en de rust is terugkeert, dan is het op en top genieten!

Geniet in alle rust van de prachtige natuur (Foto: © Franz Gerdl, Kärnten Werbung)

#3. Je eigen 'minihuis' voor die week gezellig maken

Als alles eenmaal staat dan is het tijd voor de inrichting. De stoelen worden gezellig voor de luifel gezet, kaarsjes op tafel en fakkels ervoor. In de bosjes achter je pluk je een snel veldboeket voor op tafel en als alles staat, kijk je met een tevreden gevoel naar jouw minihuisje.

#4. De vrijheid: niets moet (bijna) alles mag

Kamperen betekent vrijheid. Je moet niks en alles kan op jouw eigen tempo. Heb je geen zin om te koken? Dan ga je lekker uit eten. Heb je trek in een glas wijn? Dan schenk je er een in. Toch liever een goed boek in het middagzonnetje? Dan schuif je de ligstoel naar de juiste plek en neem je even lekker de tijd voor jezelf. Heerlijk!

#5. ’s Avonds voor de luifel naar de sterren kijken

Met het geluid van de krekels op de achtergrond en een glas wijn in je hand heerlijk voor je uit staren. Genieten van al het moois dat de donkere nacht je te bieden heeft. Wie weet zie je wel een vallende ster!

#6. De primitieve leefwijze

Als je gaat kamperen, dan ga je in veel gevallen ‘back to basics’. Natuurlijk kun je kiezen voor een luxe camping die van alle gemakken is voorzien, maar evengoed blijft het anders dan thuis. Salades serveren in een soeppan, hapjes uitstallen op een snijplank en leven uit plastic. Op de camping kan het allemaal!

camping uitrusting
Neem alleen mee wat je echt nodig hebt

#7. Een vakantie in de natuur

Op sommige campings draait het om niets anders dan de natuur. Een kabbelend riviertje achter de tent en de dikke bebossing tussen de andere campinggasten. Geen luxe faciliteiten, maar alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie. Overdag maak je kilometers lange wandel- of fietstochten en eenmaal terug op je plekje kun je in alle rust genieten van alle belevenissen.

#8. ’s Nachts moeten uitkijken voor padden en scheerlijnen

Moet je ’s nachts naar het toilet, dan is het altijd weer oppassen geblazen. Zaklamp mee en goed uitkijken voor gespannen scheerlijnen en de dieren die dan rondlopen. Het heeft allemaal zo z’n charmes!

#9. Met de toiletrol op stap en douchen op slippers

Misschien niet de meest fijne momenten te noemen, maar het hoort zo bij kamperen!

#10. De gezelligheid met de andere campinggasten

Onderweg naar het toilet maak je een praatje en tijdens de afwas is het een gezellige boel. Op de camping ontmoet je iedere keer weer nieuwe mensen. Samen met je partner of het gezin zijn is heerlijk, maar het kan ook ontzettend gezellig zijn om af en toe eens een drankje te drinken met de buren. Tip: hou een campinglogboek bij en laat iedere nieuwe bezoeker een kort stukje schrijven. Vergeet ook vooral zelf niet alle ervaringen op te schrijven. Het is zo leuk om terug te lezen!

borrelen op de camping
Geniet van het Bourgondische leven op de camping!

Wat is voor jou het fijnste moment tijdens het kamperen? Of heb je nog aanvullingen? Laat het ons weten in een reactie!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips