Avontuurlijke vakantie in Tirol

Avontuurlijke vakantie in Tirol

7 juni 2016

door Thijs in Adventure

Wie op zoek is naar een vakantie vol actie en avontuur zit in Tirol helemaal goed. In het veelzijdige berglandschap is van alles te beleven. Er zijn diverse avonturenparken die je adrenalineniveau doen stijgen en activiteiten als canyoning, raften, gletsjertours en klimmen staan garant voor spanning. Aan avontuur geen gebrek! In dit weblog lees je alles over een avontuurlijke vakantie in Tirol.

Canyoning in Tirol

Tijdens canyoning waag je je aan abseilen door watervallen, springen in waterpartijen, waterglijbanen, zwemmen, klauteren en soms zelfs duiken. Voorzien van een wetsuit en veiligheidsuitrusting volg je de stroom van een ruige bergbeek en overwin je de natuurlijke obstakels. In Tirol zijn tal van kloven en ravijnen te vinden die geschikt zijn voor canyoning. Canyoning in Tirol is onder andere mogelijk in Warth, St. Anton am Arlberg, het Zillertal, Kitzbühel, Reutte en Lermoos.

Raften in Tirol

Trotseer het wilde water in een rubberboot! Raften is een van de populairste zomeractiviteiten in Tirol en er is meer dan 120 kilometer aan ruige rivier. Begin met een rustige beginnersles of waag je meteen aan een uitdagende tocht op de Ötztaler of Zillertaler Ache. Ook kajakken en kanoën is op diverse plaatsen mogelijk. Vergis je niet in het raften! Het vereist de nodige kracht en conditie, het is echt niet zo dat je je alleen maar mee hoeft te laten voeren door het water. Raften in Tirol is onder andere mogelijk in het Lechtal, Zillertal, Ötztal (Sölden) en St. Anton am Arlberg.

Klimparken in Tirol

In een klimpark kunnen ook de kleine avonturiers uit de voeten. Voorzien van een gordel en een helm ga je het klimpark in dat bestaat uit obstakels zoals ziplines, evenwichtsbalken, ladders en klimmuren. Er zijn vaak parcoursen van diverse niveaus, waardoor ook de kids zich kunnen wagen aan klimmen en klauteren. Verspreid door Tirol vind je een groot aanbod van klimparken. Klimparken in Tirol vind je onder andere in Fulpmes, Kramsach, Ischgl, St. Anton am Arlberg, Fieberbrunn en Mayrhofen.

Extreme sports in Tirol

Een vrije val is voor veel extreme sporters de ultieme kick. In Tirol kun je deze op twee manieren beleven. Maak een parachutesprong in St. Johann in Tirol of waag je aan een bungeejump in het Pitztal. Bij de (tandem) parachutesprong maak je eerst een rondvlucht van 20 minuten boven de Kitzbüheler Alpen, waarna op 4500 meter de deuren opengaan. Vervolgens stort je je in de diepte voor een vrije val van 50 seconden. Hetzelfde gevoel, maar dan met een elastiek om je enkels beleef je op de 192 meter hoge Europabrücke bij Innsbruck en de 94 meter hoge Benni-Raich-Brücke in het Pitztal.

Hét avonturenpark van Tirol: Area 47

Area 47 is de droom van iedere durfall en adrenalinejunk. Dit avonturenpark ligt aan het begin van het Ötztal en biedt het beste wat de outdoorwereld te bieden heeft op één locatie. Van klimmuur tot Flying Fox en van watertrampoline tot mega swing, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden in Area 47. Een pretpark waar ook volwassenen zich weer even kind kunnen voelen.

Zomervakantie tips