Klimpark: klimmen en klauteren in de Alpen

Klimpark: klimmen en klauteren in de Alpen

29 april 2016

door Thijs in Familie/kinderen

Klimpark, een spectaculair en avontuurlijk uitstapje voor de hele familie. In de Alpen liggen tal van klimparken waarbij je je hoog tussen de bomen begeeft en je je van obstakel naar obstakel moet begeven. Voorzien van een gordel en een helm leg je het uitdagende parcours af. Pas na het afdalen met een tokkelbaan sta je weer met beide benen op vaste grond. Klimmen in het klimpark, een adrenalinekick is gegarandeerd!

Tips voor een bezoek aan het klimpark

Check voor je naar het klimpark gaat of er een leeftijd- of lengterestrictie is. In sommige parken zijn ook jonge(re) kinderen welkom, voor hen is er dan een speciaal parcours laag bij de grond. Verder dien je te beschikken over een redelijke conditie. Het klauteren in een klimpark is toch een behoorlijke inspanning. Heb je last van hoogtevrees, dan valt het klimpark ook niet aan te raden. Je overbrugt het nodige hoogteverschil en je begeeft je op kleine platforms. Draag tijdens het klimmen comfortabele kleding dat niet gaat knellen. Stevige schoenen is ook een aanrader. Neem de veiligheidsinstructies van het personeel ten harte, raak nooit in paniek en zorg er te allen tijde voor dat je gezekerd bent.

Klimparken Oostenrijk

Een klimpark in Oostenrijk is zo gevonden. Vrijwel in iedere vakantieregio is er tegenwoordig een te vinden. In Tirol is het Ötztaler Outdoor Parcours met meerdere Flying Foxes en een 50 meter lange hangbrug boven de Ötztaler Ache een aanrader. H2O-Adventure in St. Anton am Arlberg ligt middenin de ongerepte bossen en biedt onder meer een Flying Fox, Flying Tree, en touwladder. Adventurepark Katschberg is al geschikt vanaf 4 jaar en Waldseilpark Tscheppaschlucht beschikt over de langste Flying Fox van Oostenrijk (300 meter). Het aqua-klimpark van Aktiv Zentrum Bregenzerwald biedt 44 verschillende stations over een lengte van 550 meter.

Klimparken Frankrijk

Bereid je in klimpark Isoliane in Isola 2000 voor op apenbruggen, tarzan sprongen en Tyroliennes. Het park bestaat uit drie parcoursen, waarvan de uitdagendste tot een hoogte van 50 meter gaat! Adventure Parc Les Gets biedt avontuur voor jong en oud en beschikt in totaal over 86 obstakels. La Fôret d'Enfer in Valloire is toegankelijk voor kids met een lengte van minimaal 1.30 m en voor een parcours dien je twee uur en dertig minuten te rekenen. Air Parc Laffrey bevindt zich in een bos aan de oevers van het Grand Lac de Laffrey, waar je met diverse kabelbanen ook overheen tokkelt.

Klimparken Duitsland

Het Fun Forest Kandel in het Bienwald is een van de grootste klimparken van Europa. Met 15.000 m staalkabel en 200 platformen werd een 7 hectare groot bosklimlandschap gecreëerd. Het Fun Forest avonturenpark biedt 17 parcoursen – van 1 m tot 22 m hoogte en is toegankelijk vanaf 6 jaar. In Winterberg is er het Kletterwald. Dit klimpark bereikt een maximale hoogte van 11 meter en ligt op de ‘Erlbenisberg Kappe’. Vanzelfsprekend zijn er ook in het zuiden van Duitsland tal van klimparken.

Klimparken Zwitserland

Wanneer je in de buurt van Lenzerheide op vakantie bent, moet je beslist een kijkje nemen op de Pradaschier. Naast een zomerrodelbaan vind je hier ook een klimpark waar kinderen vanaf 10 jaar welkom zijn. Hoogtepunt van dit klimpark vormt de 150 meter lange Tyrolienne. In Flims kunnen kleine en grote klauteraars hun kunsten vertonen in het klimpark bij het sportcentrum Prau la Selva. Het grootste klimpark van Centraal-Zwitserland is te vinden op de berg Pilatus. Bereid je voor op Monkey-Trees en een vrije val van 20 meter.

Klimparken Italië

Veel Nederlanders brengen hun zomervakantie door aan de oevers van het Gardameer. In de omgeving van het Gardameer bevinden zich ook diverse klimparken. In Torbole vind je het Busatte Parco Avventura, in San Zeno di Montagna Park Jungle adventure en in Barbarano Parco Avventura Rimbalzello. Ook in het noorden van Trentino en in Zuid-Tirol vind je een groot aanbod van klimparken.

Heb jij wel eens geklommen in een klimpark? Tips? Laat een reactie achter!

Zomervakantie tips