Skip to navigation Skip to main content

Vakantie op de boerderij wint enorm aan populariteit

54497 - Vakantie op de boerderij wint enorm aan populariteit

De Covid-pandemie heeft accommodaties op de boerderij geen windeieren gelegd. De afgelopen twee jaar hebben veel toeristen een authentieke vakantie op het platteland ontdekt. Het verbond van 'vakantie bij de boer' is daarom ook weer optimistisch over het komende zomerseizoen.

Recordseizoen

Het verbond van 'Vakantie bij de boer' is 32 jaar geleden opgericht. Inmiddels hebben 441 accommodaties zich hierbij aangesloten. De zomer van 2022 zou zomaar eens een recordseizoen kunnen gaan worden. Van januari tot begin mei is de omzet van online boekingen verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar, tot ruim een miljoen euro. In vergelijking met 2019, het jaar voor de pandemie, is de omzet verdubbeld.

Alles over een vakantie op de boerderij ›

54497 - koeien stal vakantie boerderij
Recordseizoen op komst voor 'Urlaub am Bauernhof'

Gasten uit eigen land

'De coronatijd speelde ons in de kaart. Wie anders voor een verre reis zou hebben gekozen, heeft nu het eigen land ontdekt. Het is tijd om van deze gasten weer vaste gasten te maken en ze hier in ons mooie land te houden', zegt Karin Schabus, van 'Urlaub am Bauernhof' tegen de ORF. 80% van de gasten komt uit Duitstalige landen.

Lange verblijfsduur

Met de nieuwe campagne 'Kom uit de sleur' moet het lukken om gasten aan zich te binden. Vorig jaar werden er meer dan 800.000 overnachtingen geregistreerd en dit jaar zal dit aantal waarschijnlijk worden overschreden. Een ander positief punt is dat gasten langer blijven, aldus toerismefunctionaris Sebastian Schuschnig (ÖVP). 'In 2021 verbleven gasten gemiddeld 4,6 nachten in Karinthië en bij een vakantie op de boerderij is dit bijna twee keer zo hoog. Bij boerderijvakanties zien we een gemiddelde verblijfsduur van 8,5 nachten.' De populariteit van een vakantie bij de boer ligt in de toename van belangstelling voor de oorsprong van voedsel, de vrijheid en de kleinschaligheid.

Wil jij ook op vakantie bij de boer?

Een vakantie op de boerderij is een enorme aanrader! Heb je afgelopen weekend onze Facebook live-uitzending vanaf de boerderij gezien? In deze video krijg je een goed beeld van hoe een vakantie hier eruit kan zien. Je wordt wakker met het geklingel van koeienbellen, je start de dag met een verser dan vers ontbijt en op ieder moment van de dag valt er wel iets te beleven. Ook hebben we op dit moment een prijsvraag waarbij je kans maakt op een verblijf op een boerderij in Tirol! In onze special over 'Vakantie op de boerderij in Tirol' vind je diverse accommodaties en tips.

 

Win een vakantie op de boerderij in Tirol

 

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.