Skip to navigation Skip to main content

Zo wordt een familievakantie in Saalbach Hinterglemm onvergetelijk

Zomervakantie met het gezin in Saalbach
© saalbach.com, Mia Knoll

Saalbach Hinterglemm is een heerlijke bestemming voor een familievakantie. Niet alleen omdat het aanbod voor gezinnen zo groot is, maar ook omdat het aanbod ieder jaar weer groter wordt. "Een vakantie in Saalbach Hinterglemm moet onvergetelijk zijn, daarom blijven we komen met nieuwe attracties en een nieuw aanbod voor het hele gezin.", zo staat te lezen op de website. En daar houden ze zich aan, want ook dit jaar zijn er weer verschillende nieuwe leuke uitjes voor jong en oud aan het aanbod toegevoegd. Benieuwd naar de leukste (nieuwe) tips voor een familievakantie in Saalbach Hinterglemm? Hieronder zetten we er een aantal voor je op een rijtje. 

Op familievakantie naar Saalbach Hinterglemm

Als je met kinderen op zomervakantie naar de bergen gaat, is het verstandig om met een paar dingen rekening houden. Zo moet er genoeg te doen zijn en er moet genoeg afwisseling tussen de dagen zitten. Zou houd je de kinderen lekker bezig en blijven ze genieten van hun vakantie in de bergen. Er zijn verschillende bestemmingen in de Alpen waar kinderen zich gegarandeerd zullen vermaken. Saalbach Hinterglemm is er daar eentje van. Deze populaire vakantieregio in het Salzburgerland heeft een enorm aanbod activiteiten voor grote en kleine kinderen. Van klimparken tot themawandelroutes en van speelparken tot mountainbiketrails, er is genoeg te beleven voor het hele gezin. Je kunt hier zonder problemen elke dag wat anders doen, dus vervelen is hoe dan ook niet aan de orde. Met zo'n groot aanbod is het natuurlijk lastig kiezen. Daarom vind je hieronder een aantal van de leukste tips voor een familievakantie in Saalbach Hinterglemm. 

Wandelen in de bergen van Saalbach Hinterglemm
© saalbach.com, Mia Knoll

1. Learn To Ride Park

Een absolute highlight voor families is het Learn To Ride Park onderaan de Kohlmaisbahn in Saalbach. Dit park is sinds 2021 open en iedereen die graag wil leren mountainbiken of downhillen, kan hier terecht. Dus niet alleen kleine kinderen, maar beginnende mountainbikers van alle leeftijden. Er is een algemeen parcours waar je op kunt oefenen en als je daar alles onder de knie hebt, kun je je wagen aan de mini-versie van een van de vijf beroemde grote trails die je in Saalbach Hinterglemm kunt doen. Zeker als je nog nooit op een mountainbike of downhill-fiets hebt gezeten, is het een absolute aanrader om eerst het Learn To Ride Park te bezoeken. Komende zomer is het Learn To Ride Park dagelijks geopend van 26 mei tot 16 oktober.

Learn to Ride Park Saalbach Hinterglemm
© saalbach.com, Mia Knoll

2. Berg Kodok

Op Berg Kodok hoeft niemand zich te vervelen! Je vindt hier onder andere een leuke themaroute, waarbij jullie samen op zoek gaan naar de toverhoed van clown Montelino. Het verhaal gaat namelijk dat Montelino de ziel van de berg is en zijn magische hoed zorgt voor vreugde, geluk en mooi weer. Helaas heeft de boze kobold Kodok zijn hoed gestolen en deze verstopt op een geheime plek. Kinderen kunnen de hoed terugwinnen door raadsels op te lossen, de code voor het geheime toverwoord te vinden en de boze Kodok te verslaan. Bij het dalstation van de Reiterkogelbahn krijgen kleine avonturiers een avonturenpas met daarin de aanwijzingen voor de puzzels onderweg. Vervolgens ga je met de Reiterkogelbahn naar boven en wandel je de 1,8 km lange route door de fantasiewereld van Kodok en Montelino. 

Bonustip: onderweg kom je langs de Rosswaldhütte, een heerlijke plek voor een pauze, met grote speeltuin!

3. Montelino's Erlebnisweg

Wil je een dagje wandelen met het hele gezin? Kies dan voor Montelino's Erlebnisweg bovenaan de Kohlmaisbahn. Ook hier komt clown Montelino terug. Dit keer is hij alleen niet zijn magische hoed verloren, maar zijn glimlach! Gelukkig kunnen kleine bergliefhebbers hem helpen. Bij het dalstation van de Kohlmaisbahn krijgen kinderen een spelpas, waarna ze in de lift stappen en boven met de slimme uil op zoek gaan naar Montelino's vriendjes en het speelgoed van Montelino. Door het bos, over alpenweides en langs tal van speelstations lopen ze naar het middenstation van de lift. Onderweg kunnen ze spelen, raadsels oplossen en puzzelen om uiteindelijk de glimlach weer terug te brengen op het gezicht van de verdrietige clown. Montelino's Erlebnisweg is zo'n 3 km lang.

Wandelen met kinderen in Saalbach Hinterglemm
© saalbach.com, Markus Landauer
© saalbach.com, Markus Landauer

4. Wildlife Trail

Nieuw deze zomer en een aanrader voor een familievakantie in Saalbach Hinterglemm, is de Wildlife Trail aan het eind van het dal. Een themawandeling die in het teken staat van de wilde dieren die in het Glemmtal leven. Samen met Lilo en Ossi, de mascottes van de Wildlife Trail, ga je op pad en ontdek je welke andere dieren er in het Glemmtal leven. Deze staan in houten vorm langs het pad en onderweg leer je onder andere over hoe deze dieren eruit zien, hoe ze leven en meer leuke dierendetails. Met een beetje mazzel spot je zelfs een gems, vos of steenarend in het wild! Aan het begin van de Wildlife Trail kun je het boekje met de Wildlife Quiz pakken. Los de puzzels op en wie weet ontvang je bij de Ossmannalm wel een leuke beloning! 

5. Hochseilpark in Saalbach Hinterglemm

Ook met oudere kinderen kun je een heerlijke familievakantie in Saalbach Hinterglemm beleven. Bezoek bijvoorbeeld het Hochseilpark, waar de kids zich kunnen uitleven op een touwparcours tussen de bomen. Met een totale lengte van ruim 8 km en meer dan 200 verschillende stations is dit het grootste touwklimpark van Europa. Tel daar de 30 ziplines op 3 tot 40 meter hoogte bij op en je snapt dat je je hier prima een dagje kunt vermaken. Mits je geen hoogtevrees hebt natuurlijk. Bij het Hochseilpark vind je ook de Jump & Slide, oftewel een groot freestyle park met airbags, glijbanen en jumps, de Giant Swing en de Mega Flying Fox. Genoeg mogelijkheden dus voor iedereen die wel houdt van een beetje actie en adrenaline. 

Klimmen in Saalbach Hinterglemm
© saalbach.com, Mia Knoll

6. Escape trail "Pfad der Schmuggler"

Ook nieuw dit jaar is de Escape trail "Pfad der Smuggler". Tijdens deze themawandelroute duik je in het verhaal van smokkelaar Anna. In het jaar 1765 probeert zij een plek te veroveren in de muilezelhandel, maar onderweg wordt ze zonder vergunning betrapt en opgesloten. Om haar te redden is de hulp nodig van de jonge wandelaars in Saalbach Hinterglemm. Alle aanwijzingen liggen bij de VVV. De Escape trail is een avontuur en speurtocht vol puzzels, raadsels en opdrachten, samengevat in een spannend verhaal. Je kunt deze zowel te voet als op de fiets voltooien in teams van 2 tot 8 personen. Je begint bij de VVV waar je de speelset ophaalt en onderweg los je de puzzels op om zo Anna te bevrijden. 

7. Kids Wander Challenge

Gezinnen kunnen heerlijk wandelen in Saalbach Hinterglemm. Op zoek naar een leuke wandeluitdaging? Kies dan voor de Kids Wander Challenge. Hierbij wandel je zes routes en als je alle routes hebt voltooid, krijg je een leuke prijs. De wandelroutes van de Kids Wander Challenge zijn het Wanderlehrpfad, de Baumzipfelweg, het Märchenwald, Gipfelsieg Zwölferkogel, Gipfelsieg Schattberg en de Motorikweg. Zeker de wandelingen naar de Zwölferkogel en Schattberg zijn wat uitdagender voor kleine kinderen. Gelukkig kun je met de gondel weer naar beneden. Wandel je twee van deze routes, dan krijg je de bronzen medaille, voltooi je er drie of vier, dan wacht je een zilveren medaille en bij het uitlopen van vijf of zes routes krijg je een gouden medaille. 

Bonustip: JOKER CARD

Tot slot nog een bonustip, namelijk de Joker Card. Deze krijg je gratis bij een verblijf in een van de aangesloten accommodaties in Saalbach Hinterglemm en hiermee krijg je kosteloos toegang tot de liften en korting op verschillende uitjes in de regio. Zo kun je gratis met de lift, kun je met korting fietsen huren en kun je gratis begeleide wandelingen boeken. Daarnaast ontvang je nog korting op onder andere de verschillende beleveniswerelden, kun je gratis met de Talschluss-trein in Hinterglemm en meer. Benieuwd naar alle voordelen van de Joker Card?

Dit blog is geschreven in samenwerking met Saalbach Hinterglemm.

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.