Skip to navigation Skip to main content

De beste energierepen tijdens het wandelen

53947 - De beste energierepen tijdens het wandelen

Een energiereep kan heel handig zijn tijdens het wandelen. Zo'n reep voorkomt dat je een hongerklop krijgt, is handig als er geen berghut open is of als je weinig ruimte over hebt in je wandelrugzak. Het is een ideale manier om jezelf van de hoognodige energie te voorzien. Maar welke energiereep is nu het beste tijdens het wandelen? Smaken verschillen natuurlijk, evenals de ingrediënten. Zo zijn er repen met veel suikers die je wel een korte boost geven, maar geen energie op langere termijn. Ook zijn er gezondere varianten met minder suikers verkrijgbaar. In dit artikel zes repen die je voorzien van energie tijdens het wandelen. Welke is jouw favoriet?

Energierepen tijdens het wandelen

Wanneer je gaat wandelen is een goed ontbijt natuurlijk belangrijk. Hiermee kom je de eerste uren vaak goed door, maar daarna zal je toch echt weer moeten eten. Er zijn allerlei dingen die je goed kunt eten tijdens het wandelen, maar soms is een energiereep gewoon heel erg handig. Ze nemen weinig plaats in in je rugzak en zorgen voor (snelle) energie. Belangrijk is dat je iets eet voordat je echt trek krijgt, op die manier blijf je een hongerklop goed voor. Hieronder vind je een aantal energierepen waar wij goed op lopen.

#1. Cliff Bar

De Cliff Bar is populair bij veel wandelaars en dat is niet voor niets. De reep is smeuïg, zit boordevol biologische ingrediënten en heeft een goede balans tussen vet, koolhydraten en eiwitten. Bovendien is de reep in veel heerlijke smaken verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan Chocolate Almond Fudge of Witte Chocolade Macadamia, hmmm. Het is wel een reep waar je even op moet kauwen, maar je hebt daarna dan ook echt het idee dat je flink wat gegeten hebt en er weer even goed tegenaan kunt. Vervangt met gemak een kleine maaltijd, zonder dat je een te vol gevoel hebt.

Bestel hier de Clif Bar 4+1 gratis
53947 - cliff bar

#2. Snelle Jelle

De Snelle Jelle heeft zijn naam niet voor niets gekregen. Collega Thijs zweert erbij als hij op de racefiets hoge cols beklimt, maar tijdens het wandelen doet deze kruidkoek het ook goed. Weliswaar zit er vrij veel suiker in, maar daar ga je wel even lekker op!

Bespaar 14% op Snelle Jelle repen

#3. Nakd bar

Persoonlijk ben ik dol op deze simpele energiereep met zeer weinig ingrediënten. De repen bestaan uit natuurlijke ingrediënten, denk hierbij aan onder andere fruit en noten. De Nakd bars zijn glutenvrij en verkrijgbaar in heerlijke smaken zoals Lemon Cake, Blueberry Muffin en Salted Caramel. En het fijne: ze smaken ook echt zoals de naam doet vermoeden. De repen zijn klein, dus je knabbelt er zo een paar op tijdens het wandelen.

Bekijk hier de NAKD bars
53947 - nakd bar

#4. Snickers

Deze energiereep past niet thuis in het rijtje 'gezond', maar ik ga er wel altijd enorm goed op. Wanneer je bijvoorbeeld nog die laatste klim moet maken van een half uurtje, kan een Snickers me hierbij enorm helpen. Snelle energie, die helaas ook vaak behoorlijk snel weer weg is door de vele suikers, maar wel lekker! Love chocolade!

Koop Snickers groot in en bespaar 10%

#5. Bolletje Noten & Granen

Bolletje Noten & Granen repen zijn er in verschillende smaken en ik vind ze allemaal heerlijk! Ze zitten vol geroosterde noten, granen, zaden en pitten en bevatten veel minder suiker dan vergelijkbare repen. Ze zitten dus boordevol vezels en zijn daardoor lekker voedzaam.

53947 - bolletje noten amp granen

#6. Chimpanzee

De Chimpanzee energiereep heeft wel iets weg van de nummer #1. in dit lijstje en zit ook boordevol natuurlijke ingrediënten. De energie uit de reep wordt dankzij de uitgekiende samenstelling geleidelijk afgegeven aan je lichaam, waardoor het een ideale energiereep is tijdens het wandelen. Ook deze reep is er weer in heerlijke smaken, zoals Crunchy Peanut of Dark Chocolate & Sea Salt.

Bestel hier de Chimpanzee 4+1 gratis

#7. Powerbar natural energy

Powerbar staat al jarenlang bekend om hun goede en effectieve sportvoeding. De PowerBar Natural Energy mueslireep biedt je 30% eiwit in een originele vorm: krokant als een mueslireep, lactosevrij, veganistisch en gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Hier kun je wel even op door!

Bestel hier Powerbar 4+1 gratis
53947 - energierepen tijdens het wandelen

Waarom zou je een energiereep meenemen tijdens het wandelen?

Een energiereep is een handige en effectieve manier om de suikerspiegel (glucose) in je bloedbaan snel te verhogen. Hierdoor kun je het wandelen langer volhouden en voorkom je dat je echt trek krijgt. Het is een handige optie wanneer je geen tijd of plek hebt voor 'normaal' voedsel.

Verschil tussen een proteïne reep en een energiereep

Proteïne of eiwitten zijn de bouwstenen die ervoor zorgen dat je spieren herstellen na inspanning. Deze voedingstoffen wil je dus vooral na je dag wandelen in de bergen, zodat je kunt herstellen en klaar bent voor de volgende dag. Een proteïnereep bevat vaak wel wat suiker, maar vooral veel eiwitten en andere stoffen die je helpen om afvalstoffen uit je spieren af te voeren en de spieren te laten herstellen. Voor energie tijdens het wandelen kies je dus voor een energiereep die je vooral brandstof geeft tijdens het wandelen, denk aan koolhydraten, vetten en suikers. De stoffen die je spieren nodig hebben tijdens een activiteit.

Wat is jouw favoriete energiereep? Laat een reactie achter op een van onze socials.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.