Skip to navigation Skip to main content

Vanaf 12 december rijdt er weer een nachttrein naar Zwitserland

53693 - Vanaf 12 december rijdt er weer een nachttrein naar Zwitserland

Goed nieuws voor iedereen die graag met de trein reist: vanaf 12 december rijdt er weer een nachttrein naar Zwitserland. De trein zal iedere avond vanuit Amsterdam vertrekken en via Utrecht en Arnhem naar Basel en Zürich rijden. Vanuit hier kun je gemakkelijk met de plaatselijke treinen doorreizen naar je eindbestemming in Zwitserland. De tickets zijn inmiddels te boeken, dus ook je vakantie voor komend voorjaar, kun je nu al reserveren . Een fijne en duurzame manier om naar de Alpen te reizen! Zit jij binnenkort in de nieuwe nachttrein naar Zwitserland?

Nachttrein naar Zwitserland

Reizen met de trein wordt steeds populairder en het is fijn dat de verschillende spoormaatschappijen hierop inspelen. Vroeger waren er vele mogelijkheden om 's nachts door Europa te reizen, maar met de komst van snelle en goedkope vliegverbindingen, verdwenen de nachttreinen helaas. Tot dit jaar. Met de ontwikkeling naar steeds duurzamer reizen, werd ook de behoefte aan het reizen met de trein weer groter. Sinds deze zomer rijdt er dagelijks een nachttrein naar Oostenrijk en nu komt hier dus een tweede nachttrein richting de Alpen bij: de Nightjet naar Zwitserland. Een perfecte optie voor wie duurzaam en relaxed wil reizen.

Meer informatie over de Nightjet naar Zwitserland en tickets boeken

Vanaf 12 december rijdt de Nightjet Zürich

De Nightjet Zürich, zoals de nachttrein naar Zwitserland heet, vertrekt dagelijks om 20.30 uur vanaf station Amsterdam Centraal en rijdt via Utrecht Centraal en Arnhem Centraal naar Basel Bad, Basel SBB en Zürich HB. De aankomsttijden in Zwitserland zijn de volgende ochtend rond 06.15 uur in Basel en om 08.05 uur in Zürich. Op beide stations is er de mogelijkheid om over te stappen op het landelijke zeer goede treinnetwerk van Zwitserland. Niet alleen rijden de treinen in Zwitserland meestal stipt op tijd, ook is het een heerlijke manier om te genieten van de prachtige Zwitserse landschappen. Het land kent dan ook meerdere prachtige panorama treinreizen.

53693 - met de nachttrein naar zwitserland
Genieten van een glaasje prosecco, terwijl de trein het station verlaat

Boeken vanaf € 38,- per persoon

Je kunt kiezen voor verschillende manier van reizen. Een zitplaats in een coupé voor 6 personen, een ligplaats in een coupé voor 4 personen of de meeste luxe vorm, een slaapplaats in privécompartiment van 1 tot 3 personen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 38,- voor een zitplaats en € 50,- euro voor een ligplaats. De luxe slaapplaatsen zijn te boeken vanaf € 90,- per persoon. Meestal geldt: hoe eerder je boekt, hoe voordeliger het ticket is. Je kunt maximaal 6 maanden voor vertrek je treinreis reserveren. Bij de ligplaatsen en slaapplaatsen is een ontbijt inbegrepen in de prijs. Aan boord kun je bij de treinsteward eten en drinken bestellen.

53693 - nightjet zwitserland
Ontspannen een boekje lezen op bed, terwijl je naar Zwitserland reist

Wij hebben de nachttrein naar Oostenrijk afgelopen zomer al getest en kunnen niet wachten om ook een keer met de trein naar Zwitserland te gaan!

Meer informatie over de Nightjet naar Zwitserland en tickets boeken
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.