Vanaf dit weekend rijverboden bij de Fernpass

rijverboden fernpas-route

28 juli 2021

door Gina in Nieuws

Vakantiegangers opgelet. Van 31 juli t/m 12 september 2021 zullen er elk weekend rijverboden gelden bij de Fernpass, dat maakte de deelstaat Tirol gisteren bekend. Reizigers die de Fernpass gebruiken mogen geen gebruik maken van het lager gelegen wegennetwerk, omdat er in de afgelopen weken een aantal gevaarlijke situaties zijn ontstaan door uitwijkverkeer. Heb je plannen om over de Fernpassstraße te rijden de aankomende tijd? Houd dit dan in je achterhoofd.

Rijverboden Fernpass

In de zomervakantieperiode is het elk jaar weer raak op Fernpass. Vanwege drukte op de hoofdweg gaan mensen op zoek naar alternatieve routes, die vervolgens ook muurvast komen te staan. Daarom heeft de Tiroolse regering net als vorig jaar weer maatregelen genomen. De rijverboden rond de Fernpass (B 179) - in het gebied van Reutte Nord en Vils - gelden elk weekend t/m 12 september, van zaterdag 07.00 uur tot zondag 19.00 uur in beide richtingen. Bestemmingsverkeer is uitgesloten, net als inwoners van dit gebied. De beslissing is gemaakt op aanraden van experts, vanwege aan aantal moeilijke situaties die de afgelopen weken plaatsvonden op de betreffende wegen. "Gezien de start van de schoolvakanties in naastgelegen regio's Beieren en Baden-Württemberg wordt er nog meer drukte verwacht, vandaar dat we deze rijverboden voor het passerende verkeer moeten instellen, om zo het bewonersverkeer en de bevoorradingszekerheid te behouden," aldus gouverneur Günther Platter. Meer informatie en veelgestelde vragen over de wegafsluitingen vind je hier >

Hoe verleidelijk het ook is om rustigere wegen op te zoeken rondom de Fernpass, doe dit dus even niet in de komende weekenden.

Voor welke wegen geldt het rijverbod?

De rijverboden rondom Reutte hebben betrekking op de onderstaande wegen. De deelstaat geeft aan dat er gecontroleerd wordt en dat er gerekend kan worden op boetes bij het niet naleven van de verboden.

  • L 288 Pinswanger Straße (gehele route)
  • Vanaf de kruising van de oprit richting Pflach tot de Wiesbichl-rotonde in Pflach
  • L 69 Reuttener Straße (vanaf de kruising naar L 396 Weißhausstraße / knooppunt Vils) in de richting van Pflach tot de Wiesbichl-rotonde in Pflach
Overzicht van de rijverboden (© Land Tirol)

Vakantie in Tirol

Tirol is al vele jaren een geliefde vakantiebestemming onder actievelingen, rustzoekers en families met kinderen. Elk gebied beschikt over zijn eigen charme en er zijn talloze activiteiten en uitstapjes mogelijk. Wandel tussen de rinkelende koeienbellen over almweides, ga voor een pittige mountainbike-route of neem een duik in een helderblauw bergmeer. Dat alles natuurlijk met een fantastisch uitzicht om de omringende bergwereld. 

Lees hier meer over een familievakantie in Tirol

Zomervakantie tips