Skip to navigation Skip to main content

De leukste tips voor families en actieve bergliefhebbers in Zell-Gerlos

53395 - De leukste tips voor families en actieve bergliefhebbers in Zell-Gerlos
© Zillertal Arena

Als je op zoek bent naar een bestemming waar er voor zowel jong als oud ontzettend veel activiteiten te ondernemen zijn, dan ben je in Zell am Ziller en Gerlos ongetwijfeld aan het goede adres. De Oostenrijkse plaatsjes in Tirol bieden uitkomst voor zowel families als actieve bergliefhebbers en het aantal uitstapjes dat je kunt maken is dan ook ontelbaar. Van enorme vrijetijdsparken met speeltuinen en zwembaden tot ziplines hoog in de lucht, Zell-Gerlos heeft het allemaal. Welke plekken je absoluut op je lijstje moet zetten? Dit zijn de leukste tips voor families én actieve bergliefhebbers in Zell-Gerlos!

Een paradijs voor actieve vakantiegangers in Zell-Gerlos

De dorpjes Zell am Ziller en Gerlos maken deel uit van de Zillertal Arena (in het Tiroolse Zillertal in Oostenrijk), een populair vakantieadres in zowel de zomer- als de wintermaanden. En dat is natuurlijk niet zomaar, want het aantal activiteiten dat je hier kunt beleven is enorm. Of je je nou wilt uitleven met sportieve bergactiviteiten of met kinderen op vakantie bent die willen zwemmen en spelen, met de ruime mogelijkheden hier kan het allemaal. Zell-Gerlos telt een groot aantal vrijetijdsparken, beleveniswerelden en avontuurlijke (berg)activiteiten waar de harten van kinderen én volwassenen sneller van gaan kloppen. Inspiratie nodig voor je zomervakantie in de Zillertal Arena? Zet deze leuke tips voor families en actieve bergliefhebbers in Zell-Gerlos maar op je lijstje!

Alles over een zomervakantie in Zell-Gerlos >

53395 - almflieger gerlosstein
Voor actie en avontuur ben je in Zell-Gerlos aan het juiste adres (© Zillertal Arena)
Voor actie en avontuur ben je in Zell-Gerlos aan het juiste adres (© Zillertal Arena)

Erlebniswelt Rosenalm

Een echte must tijdens een zomervakantie in Zell-Gerlos is een bezoekje aan Erlebniswelt Rosenalm. Deze beleveniswereld bestaat uit twee unieke elementen: een groot bergmeer en een enorm speelkasteel. De Fichtensee is een heerlijk meer dat op een hoogte van 1700 meter ligt en waar je niet alleen kunt zwemmen, maar ook kunt zonnen op het bijgelegen strand. Bovendien kun je verschillende watersporten doen zoals suppen of een bootje huren. Direct naast het bergmeer ligt het Fichtenschloss, of in het Nederlands Sparreboskasteel, een fantastische speelomgeving voor kinderen. Het kasteel bestaat uit allerlei torens om op te klimmen, diverse speelstations en na een fijne dag op de Rosenalm kun je hier genieten van een gezellige barbecue.

Alles over de Erlebniswelt Rosenalm
53395 - fichtenschloss zillertal arena
Het Sparreboskasteel, of in het Duits gezegd, Fichtenschloss (© Zillertal Arena)
Het Sparreboskasteel, of in het Duits gezegd, Fichtenschloss (© Zillertal Arena)

Almparadies Gerlosstein

Een plek waar families en actiezoekers beide goed terecht kunnen, is Almparadies Gerlosstein. Begin het avontuur rustig met een wandeling over de 'Almpromenade', waar je geniet van de schitterende natuur, panoramische uitzichten en tegelijkertijd meer ontdekt over de rondgaande verhalen en achtergrond van de omgeving. Vervolgens is het ontzettend leuk om een bezoekje te brengen aan de bijbehorende kinderboerderij, waar dieren uit de Alpen te bewonderen en te aaien zijn en waar kinderen kunnen spelen in de speeltuin. Zin in iets meer actie en avontuur? Dan moet je zeker de 'Almflieger' uitproberen. Met een snelheid van wel 50 km/u vlieg je op een hoogte van ruim 1600 meter over de vallei op vier verschillende routes. Een flinke dosis adrenaline en plezier gegarandeerd!

Lees meer over Almparadies Gerlosstein

Abenteuerland Gerlos

Een vakantie in Zell-Gerlos is niet compleet zonder dat je een bezoekje hebt gebracht aan het Abenteuerland Gerlos. Met de hoeveelheid verschillende attracties en speelgelegenheden vermaak je je hier rustig de hele dag. Een spannende attractie waar naast jij zelf ook de adrenaline de lucht in gaat, is de Flying Fox, een hoge zipline. Maar ook het klimpark is uitdagend waarbij je verschillende obstakels moet overbruggen op een grote hoogte tussen de bomen. Andere leuke elementen in het avonturenpark zijn het mountainbikepark waar je kunt biken op diverse parcoursen, de waterspeeltuin of de baan waar je kunt boogschieten.

Meer over Abenteuerland Gerlos

Latschenland

Nog een geweldig uitje voor families in Zell-Gerlos is het op 1950 meter hoogte gelegen Latschenland in Gerlos. Ook hier ligt een paradijs voor gezinnen met kinderen te wachten met een breed scala aan speelgelegenheden en -toestellen. Terwijl de kinderen zich uitleven kunnen volwassenen genieten van het prachtige weer al zittend op een zonneterras met een waanzinnig uitzicht over de vallei. Ook hier vind je overigens diverse dieren om te bewonderen, zoals geitjes, konijnen en kippen. Tip is om de Sagen- en Besinnungsweg te volgen, een leuk wandelpad richting een kapel, waar je niet alleen vele indrukken van de natuur opdoet maar ook interessante verhalen te weten komt.

Lees meer over het Latschenland
53395 - latschenland gerlos
Je kunt ook competities houden in het Latschenland (© Zillertal Arena)
Je kunt ook competities houden in het Latschenland (© Zillertal Arena)

Freizeitpark Zell

Waar je ook zin in hebt tijdens een zomervakantie in Zell-Gerlos, in het Freizeitpark Zell vind je het ongetwijfeld. Het vrijetijdspark in Zell am Ziller biedt mogelijkheden voor talloze sportieve activiteiten, maar ook allerlei leuke dingen om met het hele gezin te doen. Met een oppervlakte van maar liefst 45.000 m² is het dan ook geen wonder dat je hier bijna alle leuke dingen kunt ondernemen die je maar kunt bedenken. Zo is er een gigantisch openluchtzwembad met reuzenglijbaan, zijn er binnen- en buitentennisbanen, een midgetgolfbaan, een bowlingbaan, een klimmuur en kun je er volleyballen, voetballen en basketballen. Toe aan een pauze? Geniet dan van wat lekkers in het restaurant waar je met uitzicht op de omliggende bergwereld geniet van je gerecht.

Meer mogelijkheden in Freizeitpark Zell

Arena Coaster

Aanrader voor actieve bergliefhebbers is de Arena Coaster. Bergen, plezier, snelheid, actie en avontuur komen hier allemaal samen in één attractie. De Arena Coaster is een rodelbaan met een lengte van maar liefst 1450 meter en waar je met hoge snelheden van de bergen kunt roetsjen. Onderweg passeer je talloze loops, jumps en scherpe bochten voordat je het eindpunt bereikt. Hoogtepunt is de looping van 540 graden en ook die van 360 graden brengt heel wat adrenaline naar boven. Een ritje duurt, afhankelijk van je snelheid, zes tot zeven minuten en kinderen vanaf vier jaar kunnen (met begeleiding) al mee op deze avontuurlijke rit. Vergeet trouwens niet een beetje leuk te kijken tijdens je tocht, want er wordt een actiefoto geschoten die je kunt kopen als souvenir.

Bekijk meer over de Arena Coaster
53395 - arena coaster zell gerlos
Kinderen én volwassenen beleven een avontuurlijke rit in de Arena Coaster (© Zillertal Arena)
Kinderen én volwassenen beleven een avontuurlijke rit in de Arena Coaster (© Zillertal Arena)


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zell-Gerlos.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.