Skip to navigation Skip to main content

6 tips voor een zomervakantie met kinderen in Kappl

53379 - 6 tips voor een zomervakantie met kinderen in Kappl
© TVB Paznaun - Ischgl

Wanneer je op zoek bent naar een fijne bestemming voor een zomervakantie met kinderen, dan ben je in Kappl in Paznaun op de juiste plek. In dit sfeervolle Oostenrijkse dorpje is van alles te doen voor jong en oud. Wandelen, fietsen, klimmen en zwemmen, het kan hier allemaal. Tijdens een vakantie met kinderen is het belangrijk om veel afwisseling te bieden en dat is hier absoluut geen probleem. Kinderen zullen zich in de bergwereld van Paznaun geen seconde vervelen, met dank aan de vele avontuurlijke activiteiten. Van ravotten in speelparken op de berg tot het overwinnen van de eerste Klettersteig, wij zetten 6 tips voor een zomervakantie met kinderen in Kappl voor je op een rijtje.

Zomervakantie met kinderen in Kappl

Een zomervakantie met kinderen in Kappl staat garant voor een hoop plezier. In het Sunny Mountain Erlebnispark kunnen ze zich uren vermaken, net als bij de activiteiten die de Kids & Youth Club Paznaun aanbiedt. In voor nog meer afwisseling? Geen probleem! Met ruim 1000 kilometer aan wandelpaden en heel veel leuke fietsroutes zit er voor iedereen wat bij. Voor wat afkoeling kun je terecht in een van de helderblauwe bergmeren. Je vervelen is hier onmogelijk en de uitnodigende bergwereld van Paznaun zorgt voor een glimlach op ieders gezicht!

#1. Sunny Mountain Erlebnispark

Tijdens een zomervakantie in Kappl mag je een bezoek aan het Sunny Mountain Erlebnispark zeker niet overslaan. Je vindt deze grote natuurspeelplaats na een korte wandeling vanaf het bergstation van de DIAS-bahn, op 1830 meter hoogte. Kinderen kunnen zich hier vermaken bij verschillende stations, zoals een dierentuin, almmuseum, touwenparcours, grote speeltuin, een bergkruidentuin, blotevoetenpad en verschillende waterattracties. Ook kun je een themawandeling maken waar je van alles leert over de flora en fauna. Ouders kunnen zich vermaken op het naastgelegen terras, maar het almuseum, de bergkruidentuin en het blotevoetenpad zijn leuk voor elke leeftijd! 

53379 - sunny mountain erlebnispark
Urenlang speelplezier in het Sunny Mountain Erlebnispark (Foto: © TVB Paznaun - Ischgl)

#2. Familiewandelingen

Wanneer je in de bergen bent, mag een mooie wandeling natuurlijk niet ontbreken. In en rondom Kappl vind je talloze kilometers aan wandelpaden, waaronder een aantal leuke wandelroutes voor families met kinderen. Veel wandelroutes zijn ook met kinderwagens goed begaanbaar. Wij zetten alvast drie leuke routes voor je op een rijtje.

  • Alpe Dias: de start van deze route is bij het bergstation van de DIAS-bahn. De weg loopt langs een kleine dierentuin en knusse berghutten omhoog tot net boven de Alpe Dias. De wandeling is 2 kilometer lang en je doet er ongeveer 45 minuten over, wat de route erg geschikt maakt voor kleinere kinderen. Op de terugweg loop je langs het bovengenoemde Sunny Mountain meer, waar de kinderen nog even lekker kunnen spelen.
  • Rotwegkapelle: ook deze wandeling begint bij de DIAS-bahn, maar dan tegenover het dalstation. Het pad loopt door een schaduwrijk bos, wat de tocht erg geschikt maakt voor een warme dag. Vrij snel bereik je de Visnitzwasserfall, een indrukwekkend natuurverschijnsel waar je zeker even bij moet stil blijven staan. Vanaf de waterval is het nog een klein stukje lopen naar het uitzichtpunt bij de Rotwegkapelle, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het dal. De route is zo'n 2,3 km lang en duurt ongeveer een uur.
  • Walk of Lyrics: de Walk of Lyrics is onderdeel van een avontuurlijke wandelweg tussen Ischgl en de Idalp. Tijdens de route kom je langs verschillende stations van artiesten die ooit bij een van de 'Top of the Mountain' concerten hebben opgetreden, zoals Rihanna, Sting en Udo Jürgen. Bij de stations vind je verschillende bijzondere objecten en de wandeling loopt door een mysterieus bos. De wandeling duurt ongeveer een uur. Onderweg moet je over een 70 meter hoge hangbrug naar de overkant lopen, dus voor kinderen (of volwassenen) met hoogtevrees is deze route minder geschikt.
53379 - zomervakantie kappl
Ook voor kinderen zijn er genoeg leuke wandelroutes in de omgeving (Foto: © TVB Paznaun - Ischgl)

#3. Kids & Youth Club Paznaun

Tijdens een vakantie met het hele gezin wil je natuurlijk zo veel mogelijk tijd samen doorbrengen, maar als ouder is het af en toe ook fijn om even een momentje met zijn tweeën te hebben. In Paznaun hebben ze daarom de Kids Club en de Youth Club opgericht, waar kinderen aan allerlei leuke dagprogramma's mee kunnen doen. De Kids Club is voor kinderen van van 4 tot 10 jaar en de Youth Club is voor tieners van 11 tot 16 jaar. Elke week is er een nieuw programma met verschillende leuke activiteiten, waarbij kinderen samen met leeftijdsgenootjes de bergwereld kunnen ontdekken. 

#4. Klettersteig Little Ballun

Paznaun is erg geliefd onder klimliefhebbers en ook kinderen kunnen hier goed terecht voor hun eerste klimervaring. In Galtür, een van de andere dorpen in Paznaun, vind je Klettersteig Little Ballun. Deze Klettersteig is ideaal om kinderen kennis te laten maken met bergbeklimmen. Het niveau is A/B, wat de tour geschikt maakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Als volwassene ben je ongeveer 30 minuten tot 1,5 uur onderweg, maar met kinderen duurt de klim ongeveer 1,5 tot 2 uur. Let op: enkele van de stukken zijn op B-niveau en met slecht weer zijn deze iets te pittig voor kinderen, dus dit is echt een activiteit voor een mooie zomerse dag.

#5. Ischgl SKYFLY

Gezinnen met stoere tieners zijn op de juiste plaats in Ischgl, waar de Ischgl SKYFLY zich bevindt. Wanneer je tussen de bergen door zweeft aan een twee kilometer lange zipline kun je een snelheid tot wel 85 km/u behalen! De zipline begint bij het middenstation van de Silvrettabahn A1 en eindigt op het dakterras van het dalstation van de Pardatschgratbahn A2. Er lopen twee parcoursen naast elkaar, dus je kunt deze uitdaging met twee gezinsleden tegelijk aangaan. Kinderen moeten minstens acht jaar oud zijn, een minimum gewicht van 32 kg hebben en minstens 1,2 meter lang zijn.

#6. Spongebob Week See

'Hij woont in een ananas diep in de zee...' Juist, het is Spongebob Squarepants! De ananas verlaat hij even van 25 juli t/m 1 augustus, want dan is Spongebob samen met zijn vriend Patrick op bezoek in See im Paznaun. De hele week zijn er allerlei leuke activiteiten te doen voor kinderen: een Spongebob show, wandelen met Spongebob, zwemplezier in het meer en een heus Spongebob feest. Mocht je deze week in Kappl aanwezig zijn, is het een echte aanrader om even langs te gaan bij een of meerdere activiteiten.

Meer informatie over een vakantie in Paznaun met het hele gezin lees je hier

Zomer Gina

Over Gina

Gina is gek op alles dat met reizen te maken heeft. Ze ontdekt graag nieuwe plekken, en als er dan ook nog bergen zijn, is ze verkocht. Van tochten door de Italiaanse Dolomieten tot wandelingen over de glooiende Alpen van Oostenrijk; ze wordt overal warm van.