Skip to navigation Skip to main content

Zomervakantie in Kufstein boeken zonder financieel risico

53319 - Zomervakantie in Kufstein boeken zonder financieel risico

Na maanden van een negatief reisadvies voor alle buitenlandse reizen, kreeg Nederland gisteren een goed perspectief: we kunnen vooruitkijken naar de zomervakantie. Een boodschap waar veel mensen reikhalzend naar uit hebben gekeken, want ‘we zijn inmiddels wel toe aan vakantie’. En waar kan dat nou beter dan in onze geliefde Alpen? Het Kufsteinerland, een vakantieregio in Tirol, is er klaar voor en biedt hun gasten een afwisselende zomervakantie, zonder financieel risico.

Tirol populair tijdens de zomer 2020

Afgelopen jaar reisden veel landgenoten af naar Oostenrijk en in het bijzonder Tirol. Vanaf 15 juni 2020 gold er een geel reisadvies en door lage coronacijfers, goede hygiëneregels en de ruimte die er in de bergen is, durfden veel toeristen het aan om af te reizen naar dit deel van de Alpen. De regio ontving afgelopen zomer een flink aantal (nieuwe) gasten die een fijne vakantie beleefden tijdens de warme zomermaanden. In september 2020 werd er zelfs een stijging ten opzichte van dezelfde maand in 2019 genoteerd van +20,2% in aankomsten en + 10,8% in overnachtingen.

53319 - vakantie in het kufsteinerland
Heerlijk wandelen en ontspannen in het Kufsteinerland

Kufsteinerland: veelzijdige toegangspoort tot de Alpen

Het Kufsteinerland, dat net over de Duits-Oostenrijkse grens ligt, wordt gezien als toegangspoort tot de Alpen. De middeleeuwse vestingstad waar de regio haar naam aan dankt, Kufstein, wordt ook wel de ‘Parel van Tirol’ genoemd. De regio is gemakkelijk bereikbaar met de auto of de trein en biedt volop afwisseling: stad, natuur, cultuur, sportieve activiteiten, ontspanning, culinaire hoogstandjes en strandplezier aan de vele bergmeren. Voor sportieve vakantiegangers of families met kinderen is er een breed aanbod aan activiteiten. Denk hierbij aan wandelen, mountainbiken, maar ook aan fietsen door het dal (zonder veel hoogteverschillen), boogschieten, golfen, raften, klimmen of met een berglift omhoog. De regio Kufsteinerland telt zes bergmeren die bijzonder geschikt zijn om te baden en te ontspannen. Rondom de meren zijn diverse stranden aangelegd met (horeca)faciliteiten en ook speeltuinen en beachvolleybal.Lekker eten

Fijnproevers zijn in het Kufsteinerland ook op hun plek. Naast lokale en Tiroolse specialiteiten, zijn er in het Kufsteinerland restaurants die een verfijnde keuken aanbieden, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van regionale kwaliteitsproducten. Meerdere restaurants in de regio zijn door Gault & Millau bekroond met één of meer koksmutsen.

Veel voordeel met gratis KufsteinerlandCard

De KufsteinerlandCard wordt gratis verstrekt vanaf de tweede verblijfsdag in een accommodatie in het Kufsteinerland. Met deze chipkaart kunnen gasten gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, de plaatselijke berglift en zijn diverse toeristische attracties gratis toegankelijk. Daaronder vallen onder andere de vesting in Kufstein, het glasmuseum ‘Sinnfonie im Glas’ en het wildpark. Daarnaast is er een speciaal weekprogramma voor families met allerlei leuke activiteiten.

53319 - kaiserlift in kustein
Met de KufsteinerlandCard kun je onder andere gebruik maken van deze bijzondere berglift: de Kaiserlift

Annuleringsgarantie: boeken zonder risico

Financiële zekerheid blijft belangrijk in deze tijd en daar spelen de accommodaties in de regio goed op in. Dit betekent dat kosteloos annuleren mogelijk is tot 48 uur, zeven of tien dagen voor aankomst, afhankelijk van de geboekte accommodatie. In geval van sluiting van de grenzen of een negatief reisadvies, kan er geannuleerd worden tot op de dag van aankomst. Zo is er geen risico op hoge kosten, als de vakantie onverhoopt niet kan doorgaan.

De accommodaties in het Kufsteinerland doen er alles aan om een vakantie zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo zijn er strenge hygiënevoorwaarden en duidelijke coronaregels die in acht genomen worden voor een zorgeloze vakantie. Bijzonder overnachten kan bijvoorbeeld in een appartement op de melkveeboerderij Schindelberg vanaf € 170,- voor 3 nachten met 2 volwassenen en 2 kinderen. De hele familie beleeft hier een unieke vakantie bij de boer op een rustige en zonnige berg.

Zin gekregen in een vakantie in Kufstein? Meer informatie over het Kufsteinerland vind je hier >

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.