De 6 beste tips om jezelf voor te bereiden op kamperen in Amerika

Kamperen

21 april 2021

door Joris in Kamperen

In een land als Amerika heb je natuurlijk talloze accommodaties om in te verblijven. Echter zijn er in dit land ook genoeg mogelijkheden voor een leuke kampeervakantie. Amerika staat onder andere bekend om de prachtige natuur, nationale parken en mooie westkust. Hoe kun je hier beter van genieten dan door er te kamperen? Als je kiest voor kamperen met een tent of een camper kun je op de mooiste plekken van Amerika overnachten. Bovendien is kamperen vaak ook nog goedkoper dan overnachten in een hotel. Maar hoe bereid je jezelf nou goed voor op jouw kampeervakantie in Amerika? Wij delen wat handige tips in dit artikel!

#1. Vraag een ESTA aan

Iets dat je absoluut niet moet vergeten als je een kampeervakantie naar Amerika op de planning hebt staan, is om een ESTA aan te vragen. ESTA staat voor het volgende: ‘Electric System for Travel Authorisation’. Het is een geautomatiseerd systeem dat ervoor zorgt dat reisvergunningen worden verstrekt aan reizigers uit Nederland en België die naar of via de Verenigde Staten van Amerika reizen. Een ESTA aanvragen is belangrijk, want het kan zo zijn dat je geweigerd wordt door bijvoorbeeld je luchtvaartmaatschappij als je geen ESTA hebt. Mocht je al eerder een ESTA hebben aangevraagd voor een reis naar Amerika, dan is het goed om de ESTA geldigheid in de gaten te houden. Een ESTA is namelijk maar voor een bepaalde periode geldig.

#2. Bedenk hoe je gaat kamperen

Het is belangrijk om voor jezelf te bedenken hoe je wilt gaan kamperen. Kamperen in Amerika kan namelijk op verschillende manieren, denk bijvoorbeeld aan kamperen met een tent of met een camper. Het voordeel aan kamperen met een tent is vooral dat je vaak goedkoer uit bent. Een camper kan namelijk nog flink wat geld kosten. Wel is het zo dat je met een camper bereid bent om overal zo naartoe te rijden en zo gemakkelijk mooie slaapplekken kunt vinden. Bepaal voor jezelf wat jouw voorkeur heeft.

#3. Reserveren

Kamperen in Amerika is razend populair. Het kan dan ook zo zijn dat campings op populaire locaties heel snel vol zitten. Het is daarom echt aan te raden om op tijd te reserveren als je gebruik wilt maken van zo’n camping. Beslis ver voor je reis welke campings je graag zou willen bezoeken tijdens jouw kampeervakantie. Wacht niet te lang en boek deze camping dan ook als je dit zeker weet. Sommige campings in Amerika werken op basis van first come, first serve. In het hoogseizoen is dit echter niet altijd fijn, want het kan zijn dat je ’s ochtends vroeg al in een enorme rij moet aansluiten.

Kamperen

#4. Koop je kampeeruitrusting daar

Een handige tip voor een kampeervakantie in Amerika, is om de kampeeruitrusting daar te kopen. Dit is niet alleen handig omdat je niet al te veel spullen kunt meenemen op reis, maar ook omdat het in Amerika een stuk goedkoper is om dit te kopen. Het bespaart je dus niet alleen extra ruimte in je bagage, ook bespaart het je geld.

#5. Bewaar geen eten in je tent

Als je ervoor kiest om te kamperen met een tent, is het een goede tip om geen eten in je tent te bewaren. In Amerika zijn er namelijk talloze dieren die maar al te graag het eten uit jouw tent halen. Dit kan zelfs betekenen dat er ineens een gat in jouw tent zit. Daar zit je tijdens je kampeervakantie natuurlijk niet op te wachten. Bewaar je eten dus altijd in afgesloten boxen en laat het niet in je tent slingeren!

#6. Check het reisadvies

Een andere tip die momenteel goed van toepassing is, is om het reisadvies van Amerika te checken. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus wordt het momenteel namelijk niet aangeraden om naar het buitenland te reizen. Voordat je naar Amerika vertrekt, is het dan ook goed om het reisadvies Verenigde Staten van Amerika te checken. Op deze manier kun je erachter komen of het verantwoord is om je reis te maken of niet.

Zomervakantie tips