Tover je toilet om tot Alpen WC!

Alpen op de WC

21 november 2020

door Miranda in Tips

Het is duidelijk dat we de komende tijd niet op reis kunnen. De tweede coronagolf is zo heftig, dat inmiddels heel Europa reisadvies oranje heeft en we dus ook niet naar onze geliefde Alpen kunnen gaan. Jammer, maar onze gezondheid is nu eenmaal het belangrijkste en we willen niet dat de zorg in de ziekenhuizen verder onder druk komt te staan. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet van de Alpen kunnen genieten. Je kunt de Alpen ook prima in huis halen! Vorige week ben ik aan de slag gegaan in het kleinste kamertje van ons huis. Vanaf nu waan ik me een aantal keren per dag in de Alpen en daar word ik echt vrolijk van!

Virtueel op reis via indebergen.nl

Via indebergen.nl nemen we je natuurlijk dagelijks nog mee naar de bergen, want dromen kan altijd! Inspiratie opdoen voor toekomstige reizen, plannen maken en fijne beelden bekijken. Ook al ben ik nu thuis, ik vind het heerlijk om iedere dag nog met de Alpen bezig te zijn. En we hopen natuurlijk dat ook jij geniet van de content die we in deze tijd blijven maken. Even wat afwisseling in deze bijzondere en vaak moeilijke coronatijd. Maar voor mij is het niet genoeg om de Alpen via m'n telefoon of beeldscherm te zien; ik wil meer! Dus besloot ik om ons toilet om te toveren tot Alpen WC.

Levensgroot fotobehang

Wat is er nou fijner dan naar een prachtig berglandschap te kijken, wanneer je op het toilet zit? Ik bestelde online dus een fotobehang voor één hele muur van vloer tot plafond. Binnen een paar dagen had ik het behang in huis en begon de lastigste klus: de plaat netjes op de muur zien te krijgen. Gelukkig viel het enorm mee. Je smeert het speciale behangplaksel op de muur en werkt van de linker bovenhoek langzaam naar beneden. Het ging eigenlijk vrij soepel. Binnen no time was de muur klaar! 

fotobehang met Alpen
Een heerlijk uitzicht wanneer je op het toilet zit!

Gezellige accessoires

Maar met alleen de muur behangen was het natuurlijk nog niet klaar, dus ik ging op zoek naar leuke accessoires om de boel verder een beetje aan te kleden. Aangezien mijn schoonmoeder (gelukkig!) veel bewaart, kregen we via haar oude skietjes en een Lederhose. Deze lagen nog bij haar op zolder en mijn man had het broekje vroeger gedragen als mannetje van drie jaar oud. In de schuur vond ik nog wat hout en hier maakte ik een lijstje van waar ik vervolgens de Lederhose op bevestigd heb. Ook op de rode skietjes heeft hij ooit zijn eerste meters in de sneeuw gemaakt. Bij mijn ouders thuis vond ik nog mijn oude wandelstokje met plaatjes van de bestemmingen die we bezocht hadden. Super leuk dat we hier nu dagelijks naar kunnen kijken. Verder doen houten hartjes, kaarsjes en een filten zakje met zirben houtsnippers het natuurlijk ook altijd goed. Er mist eigenlijk alleen nog een hartje in de deur, maar dat laten we voorlopig maar even zo.

Ledehose en ski's
Een oude mini Lederhose en skietjes
hartjes op de muur
Houten hartjes op de muur
Zakje met zirben
Een zakje met Zirbenhout (af en toe wat Zirbenolie erop voor een lekkere geur) en mijn oude wandelstokje

Zakje met zirben image widget

Zomervakantie tips