Skip to navigation Skip to main content

Ontdek de mooiste plekken voor een vakantie in Oostenrijk

52799 - Ontdek de mooiste plekken voor een vakantie in Oostenrijk

Dat Oostenrijk een heerlijk vakantieland is, is algemeen bekend. Hier kun je van alles ondernemen en is er voor ieder wat wils. Of je nu een vakantiehuis Oostenrijk wilt boeken, er met vrienden tussenuit wilt of een lang weekend weg wilt met je partner: Oostenrijk is altijd een goed idee. Het enige probleem is het uitkiezen van een locatie, want er zijn zoveel mooie bestemmingen in Oostenrijk. Hier vind je alvast een aantal mooie plekken in Oostenrijk waar jij jouw vakantiehuis kunt huren.

Neder-Oostenrijk: ontdek 4 diverse landschappen in één gebied

In het noordoosten, grenzend aan Tsjechië en Slowakije, ligt Neder-Oostenrijk. Op deze bestemming kun je ontdekken dat Oostenrijk meer heeft dan alleen berglandschap. Hier vind je schitterende alpenweiden, idyllische meren, wijngaarden op berghellingen en heel veel cultuur, zoals burchten en kastelen. En met een huisje in het bos in deze omgeving kun je daarnaast ook leuke uitstapjes maken naar onder andere de hoofdstad Wenen. Neder-Oostenrijk bestaat uit vier gebieden: Waldviertel met uitgestrekte bossen, Weinviertel met vooral veel wijngaarden, Industrieviertel met industriesteden en de bosrijke regio Wienerwald en tot slot Mostviertel, met prachtige boomgaarden en uitlopers van de Alpen. Hier is genoeg te beleven voor jong en oud.


Tirol: meer dan alleen het Zillertal

Het mooie Tirol, wie kent het niet? Natuurlijk staat Tirol vooral bekend als bestemming voor wintersporters. Onder ander het populaire Zillertal is een geliefde plek voor een skivakantie. Toch is hier meer om van te genieten dan alleen hoge bergen. Het hele jaar door is het mooie Tirol een plaatje: de schitterende valleien, de mooie watervallen en het Alpenlandschap in het algemeen zorgen voor de ultieme ervaring. Je kunt hier ook een vakantiehuis huren waarmee je dichtbij de stad Innsbruck verblijft voor de afwisseling. Er is voor ieder wat wils in deze omgeving.

52799 -

Vorarlberg: parel in het westen

Genieten van prachtige uitzichten en heel veel mogelijkheden voor leuke activiteiten? Dan is een vakantiehuis in Vorarlberg zeker een aanrader. Deze bestemming ligt in het westen van Oostenrijk en grenst onder andere aan Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein. Een bekende attractie in Vorarlberg is het Bodenmeer. Vanaf de berg Pfander heb je een schitterend uitzicht over het Bodenmeer. Verder kun je volop wandelen, mountainbiken en bergbeklimmen. Vooral de actieve vakantiegangers hebben hier de tijd van hun leven, maar ook als je even helemaal tot rust wilt komen in de natuur zit je goed in Vorarlberg.

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.