Skip to navigation Skip to main content

Foto-update: bouw nieuwe 12er-Bahn in Serfaus-Fiss-Ladis

52653 - Foto-update: bouw nieuwe 12er-Bahn in Serfaus-Fiss-Ladis

In de zomer wordt er in veel bestemmingen in de bergen onderhoud gepleegd aan de bergliften. Stoeltjesliften en gondels worden her en der nieuwgebouwd of gerenoveerd. Zo ook deze zomer in Serfaus-Fiss-Ladis. Collega Miranda is op dit moment in het gebied, waar druk gebouwd wordt aan de nieuwe 12er-Bahn, de vervanger van de Zwölferbahn. Hoe de bouw van zo'n lift eruitziet? Bekijk onderstaande foto's!

Over de nieuwe Zwölferbahn in Serfaus-Fiss-Ladis

De oude 4-persoons stoeltjeslift is maar liefst 30 jaar gebruikt door duizenden vakantiegangers. Tijd om met pensioen te gaan! Er komt een nieuwe lift, met 8-persoonsstoeltjes, voor in de plaats. Daarnaast heeft deze lift ook een weerkap en speciale beveiliging voor kinderen. Daarmee gaat de lift erop vooruit qua veiligheid, comfort en capaciteit. De nieuwe lift krijg ook een nieuwe naam: 12er-Bahn in plaats van Zwölferbahn. De bouw zou voor het winterseizoen begint, af moeten zijn.

52653 -

Zomervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis

Als er één gebied is in de Alpen dat veel leuke activiteiten biedt voor een zomervakantie, dan is het wel Serfaus-Fiss-Ladis. De drie gelijknamige dorpen liggen op een hoogteplateau, tussen de 1200 en 1400 meter hoogte. Dit plateau wordt ook wel het 'zonneplateau van Tirol' genoemd, vanwege de vele zonuren. Met name voor families met kinderen biedt deze bestemming veel activiteiten en faciliteiten. Denk hierbij aan: Summer Fun Park Fiss, Murmliwasser Park, Hög Adventure Park Serfaus, Fisser Flieger en de Skyswing. Natuurlijk kun je hier ook prachtige wandelingen maken, gaan fietsen, het bikepark induiken en eten bij één van de 22 berghutten. Bij een overnachting in de regio ontvang je de Super.Summer.Card, waarmee je gratis gebruik kunt maken van de bussen en zomerliften.

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.