Skip to navigation Skip to main content

6 tips voor een fijne familievakantie in Paznaun, Tirol

52512 - 6 tips voor een fijne familievakantie in Paznaun, Tirol
© TVB Paznaun - Ischgl

De regio Paznaun met de dorpen Ischgl , Galtür , Kappl en See is een populaire bestemming voor een vakantie in de bergen. Fanatieke fietsers, wandelliefhebbers, adrenalinezoekers en gezinnen met kinderen kunnen zich hier heerlijk vermaken. Zo ben je voor een familievakantie in Paznaun aan het juiste adres. Ga je binnenkort met je gezin naar Ischgl, Galtür, Kappl of See? In dit blog zetten we een aantal tips voor een fijne familievakantie in Paznaun voor je op een rijtje.

1. Sunny Mountain Erlebnispark, Kappl

Een absolute aanrader voor een familievakantie in Paznaun is het Sunny Mountain Erlebnispark in Kappl. Dit avonturenpark ligt op 1830m hoogte naast het bergstation van de DIAS-bahn in Kappl en biedt gegarandeerd plezier voor jong en oud. Het Sunny Mountain Erlebnispark bestaat uit verschillende stations. Zo zijn er onder andere een dierentuin, almmuseum, touwenparcours, grote speeltuin, een bergkruiden en -stenentuin, blotenvoetenpad en verschillende waterattracties. Ook kun je een themawandeling door het park maken. Tijdens deze wandeling geniet je van een prachtig uitzicht, leer je wat 'Schwabenkinder' betekent en geven verschillende borden je meer informatie over de flora en fauna in de omgeving. Kortom, er is genoeg te beleven voor het hele gezin!

52512 - gezin in speeltuin tijdens familievakantie in kappl en see
Kinderen leven zich uit in het Sunny Mountain Erlebnispark (Foto: © TVB Paznaun - Ischgl)

2. Familievakantie in See: waterpret met het hele gezin

Toe aan een verfrissende duik op een warme zomerdag tijdens je familievakantie in Paznaun? En dat ook nog eens in een prachtige bergomgeving? Daarvoor kun je terecht in het Spiel-, Sport- und Wasserpark See. Dit waterpark ligt middenin het dorp See en zorgt voor de nodige waterpret tijdens de vakantie. Je vindt hier verschillende zwemmeren, inclusief waterspeeltuin voor kleine kinderen, ligweides, speeltuin en sportvelden. Kinderen vermaken zich hier uren in het water, terwijl de ouders even heerlijk tot rust komen. Een leuk weetje: honderden jaren geleden lag er een meer in Paznaun, precies op de plek waar je nu het dorpje See vindt en waar het dorp ook haar naam aan dankt. In 1433 werd het meer volledig bedolven onder een lawine en verdween het. Nu, jaren later, ligt er toch weer een meer, waar dag in dag uit gezinnen genieten van het water en de omgeving.

3. Wandelen met kinderen in Kappl en See

Als je in de bergen bent, kan een mooie wandeling natuurlijk niet ontbreken. In de regio vind je tal van prachtige wandelroutes, ook geschikt voor je familievakantie in Paznaun. In Kappl en See liggen een aantal routes die je ook met kleine kinderen kunt wandelen. Benieuwd naar de tips? Hieronder zetten we een paar aanraders voor je op een rijtje:

  • Alpe Dias in Kappl. Deze route loopt vanaf het bergstation van de Diasbahn langs een kleine dierentuin en knusse berghutten omhoog tot net boven de Alpe Dias. In ongeveer 45 minuten loop je deze 2 km lange wandeling. Tip: loop op de terugweg langs het Sunny Mountain meer, waar je nog een speeltuin en andere activiteiten vindt.
  • Wandel naar de Rotwegkapelle. Je begint tegenover het dalstation van de Diasbahn in Kappl, waar het pad lichtelijk omhoog het bos in loopt. Al snel bereik je de Visnitzwasserfall, een indrukwekkend natuurverschijnsel. Vanaf hier is het nog een klein stukje naar het uitzichtpunt bij de Rotwegkapelle, waar je een prachtig uitzicht hebt op het dal. Deze route is zo'n 2,3 km lang en duurt ongeveer een uur.
  • Wandel naar de Versing Alm. Vanaf het bergstation van de Medrigalm in See loop je in zo'n 45 minuten naar de Versing Alm. De route is redelijk vlak en breed, waardoor je deze wandeling ook met een kinderwagen kunt maken. Bij de Versing Alm kun je je te buiten gaan aan allerlei lekkernijen, zoals bijvoorbeeld de Paznauner Almkäsen. Voor kinderen is hier een kinderboerderij en speeltuin, dus die hoeven zich niet te vervelen! De route is 5 km lang en je bent zo'n 1,5 uur onderweg.
52512 - wandelen familievakantie kappl en see
Wandelschoenen aan de bergen in voor een fijne wandeling met het hele gezin! (Foto: © TVB Paznaun - Ischgl)

4. Klimmen met de familie: The Little Ballun in Galtür

Ook onder klimliefhebbers is de regio Paznaun een geliefde bestemming. Er zijn hier tal van klimroutes voor de ervaren klimmers, maar ook kinderen kunnen hier klimmen. Zo kun je tijdens je familievakantie in Kappl en See met je kinderen gaan klimmen in het nabijgelegen Galtür. Hier is The Little Ballun een echte aanrader voor families. Dit is een klettersteig van niveau A/B, waardoor deze ook geschikt is voor kinderen (vanaf ongeveer 8 jaar). In ongeveer een uur klim je naar boven, waar je wordt getrakteerd op een indrukwekkend uitzicht op de Silvretta Bergwereld. The Little Ballun is ideaal om kinderen kennis te laten maken met klimmen en de klettersteig. Let wel op! Er zit een lastige niveau-B passage in de klim, dus zorg ervoor dat je mooi weer hebt op de dag dat je gaat klimmen!

5. Kids & Youth Club Paznaun

Speciaal voor kinderen en tieners zijn in de regio Paznaun de Kids Club en Youth Club opgezet. De Kids Club is voor kinderen van 4 tot 10 jaar en de Youth Club is voor tieners van 11 tot 16 jaar. Wekelijks wordt er een nieuw programma opgesteld waar kinderen aan mee kunnen doen. Zo kunnen ouders tijdens een familievakantie in Kappl en See even lekker een dagje relaxen, terwijl de kids samen met leeftijdsgenootjes de bergwereld ontdekken. De programma's worden opgesteld en begeleid door vakkundige begeleiders, dus de kinderen zijn in goede handen. Hier vind je het weekprogramma  >

6. Ischgl SkyFly

De laatste tip voor een familievakantie in Kappl en See is de Ischgl SkyFly. Deze twee kilometer lange zipline brengt je van de berg weer terug naar het dal. Je begint bij het middenstation van de Silvrettabahn en gaat in drie verschillende trajecten naar beneden. Hierbij kun je een snelheid halen van wel 84 km/h! Er lopen twee parcours naast elkaar, dus je kunt samen met je vader, moeder, broer of zus genieten van deze onvergetelijke ervaring! Let wel op: kinderen moeten minimaal 8 jaar zijn en 120 cm lang.

52512 - gezin in skyfly tijdens familievakantie kappl see
De Ischgl SkyFly is een unieke ervaring! (Foto: © TVB Paznaun - Ischgl)

Familievakantie in Paznaun met de Silvretta Card All Inclusive

Speciaal voor families is er de Silvretta Card All Inclusive. Deze krijg je kosteloos bij je verblijf en geeft je gratis toegang tot vele uitjes en bergbanen in de regio Paznaun. Zo kun je zo vaak je wilt gebruik maken van alle bergliften in Ischgl, Galtür, Kappl, See en Samnaun, heb je toegang tot het Alpinarium in Galtür en het Seilbahn Museum in Ischgl, kun je gratis de Silvretta-Hochalpenstraße rijden, is het Spiel-, Sport en Wasserpark gratis en nog veel meer.

100% zorgeloos boeken

Ga je deze zomer nog voor een familievakantie naar Paznaun, dan kun je bij het boeken gebruik maken van 'QualityTime 100% free of care'. Dat wil zeggen dat als je een accommodatie via het toerismebureau boekt, je een aantal voordelen hebt. Je boekt eenvoudig en gratis, waarbij je gratis kunt annuleren zonder reden op te geven of tot zeven dagen voor aankomst je vakantie nog kunt omboeken. Deze voordelen zijn geldig voor boekingen die tussen mei en oktober 2020 gedaan worden. Meer informatie vind je hier >

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.