Skip to navigation Skip to main content

Reisadvies Zwitserland aangepast naar geel

52399 - Reisadvies Zwitserland aangepast naar geel
© Indebergen.nl

Zeer goed nieuws voor bergliefhebbers die deze zomer naar Zwitserland willen. De Nederlandse overheid heeft in een laatste update over de reisadviezen te kennen gegeven, het reisadvies voor Zwitserland aan te passen van oranje naar geel. Daardoor is het mogelijk om binnenkort naar Zwitserland te reizen voor een vakantie.

Aanpassing reisadviezen per 15 juni

De afgelopen weken zijn in veel Europese landen versoepelingen doorgevoerd met betrekking tot het internationaal reizen. Vorige week deed Nederland dat ook. Vanaf 15 juni zetten zij het negatieve (oranje) reisadvies om naar een geel reisadvies voor veel Europese landen. Dit betekent dat er nog steeds veiligheidsrisico's zijn, maar dat je wel kunt reizen. De overheid publiceerde een tabel met landen waarnaar je per 15 juni wel of niet mag reizen. De tabel bestaat uit een linker-, midden- en rechterrijtje. Naar de landen in het linkerrijtje kun je vanaf die datum reizen, de landen in het rechterrijtje blijven ook na 15 juni nog op oranje staan. Van de landen in het middelste rijtje wordt het reisadvies aangepast zodra de grenzen opengaan. Deze tabel wordt regelmatig aangepast.

Reisadvies Zwitserland: verschoven naar linkerrijtje

Het was tot gisteren onduidelijk of we naar Zwitserland zouden mogen binnenkort, maar de overheid heeft in de laatste aanpassing Zwitserland naar het linkerrijtje verschoven. Dit betekent dat vrij reizen van en naar het land vanuit Nederland snel mogelijk is. Je bent dus vanaf 15 juni van harte welkom om je vakantie in de Zwitserse bergen te vieren. En of dat goed nieuws is! Bij mij staan de beelden van vorig jaar nog op het netvlies en ik kan niet wachten om weer die kant op te gaan!

Veilig op vakantie in Zwitserland

Net zoals in Nederland gelden er in Zwitserland nog steeds beperkingen. Wel worden de Zwitserse maatregelen langzaam versoepeld. Sinds 6 juni zijn bergliften en camping bijvoorbeeld weer open, zei het met aanpassingen. Zwitserland doet er in ieder geval alles aan om een veilig vakantieland te zijn, daar schreven we al eerder over. Wil je weten wat er wanneer opengaat en welke maatregelen en voorschriften er gelden? Werp dan even een blik op MySwitzerland.com.

Zomer Mike

Over Mike

Welk seizoen het ook is, Mike is altijd graag in de bergen te vinden. Niet alleen in de zomer of winter, juist ook in de herfst of in het voorjaar zijn de bergen geweldig. Hij kan genieten van mooie wandeltochten om het water, suppen of kanoën op het water, of gewoon neerploffen en relaxen aan het water. Als Mike maar in de bergen is!