Zwitserland naar verwachting 15 juni open voor toeristen

 © Indebergen.nl 
Hotel bij de Brienzersee

29 mei 2020

door Mike in Nieuws

Voor bergliefhebbers die de zomervakantie in Zwitserland willen doorbrengen zijn er goede vooruitzichten. Het land wil, als de cijfers het toelaten, vanaf 15 juni de grenzen met Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk openen voor niet-essentiële reizen. Dat betekent dat het land toeristen verwelkomt. De Nederlandse bergliefhebber kan dan het land in, maar het is nog wel wachten op groen licht van de Nederlandse overheid.

Steeds meer versoepelingen

De afgelopen weken zijn steeds meer lockdownmaatregelen versoepeld in Zwitserland. De komende tijd volgen meer versoepelingen. Ook voor het toerisme zijn versoepelingen gepland. Dat begint bij versoepelingen voor binnenlands toerisme, maar al snel volgen versoepelingen voor het internationaal toerisme. Wordt het dan toch een bergvakantie voor ons Nederlanders?

6 juni draaien de bergliften weer

Op 6 juni worden flink wat maatregelen in Zwitserland versoepeld. Zo mogen de bergliften weer draaien, mag je weer naar het zwembad en naar de bioscoop en zijn evenementen tot 300 personen toegestaan. Ook campings mogen hun deuren weer openen. Dit alles gaat natuurlijk wel gepaard met aangepaste hygienemaatregelen. Daarnaast gelden ook de persoonlijke hygiënemaatregelen. Wil je weten wat er waar geldt en wat wanneer opengaat? Dat lees je op MySwitzerland.com.

Clean & Safe label

Om het vertrouwen van vakantiegangers te versterken, hebben verschillende brancheverenigingen het ‘Clean & Safe’ label in het leven geroepen. Aan het label kunnen gasten zien dat de gelabelde bedrijven de hygiëne- en veiligheidsvoorschriften van de branchevereniging naleven. Onder andere de brancheverenigingen van de hotels, bergliften en horeca ondersteunen het label. Zo kun je met een gerust hart een restaurant instappen dat een label op de deur heeft hangen.

wandelen zwitserland
Wij kunnen niet wachten om weer te wandelen in de Zwitserse bergen!

Reisadvies Nederland afwachten

Zoals je wellicht weet, geldt er op dit moment voor Nederlanders een negatief reisadvies voor alle landen, wat inhoudt dat je enkel voor noodzakelijke reizen naar het buitenland mag. Alhoewel dit reisadvies van de overheid niet bindend is, kan het wel gevolgen hebben voor de dekking van je verzekeringen. Het is dan ook aan te raden om te wachten met reizen totdat Nederland het reisadvies aanpast. Minister-president Rutte heeft te kennen gegeven dat er wellicht een versoepeling mogelijk is deze zomer voor landen waar het net zo veilig of veiliger is dan in Nederland, maar we moeten nog even geduld hebben. Hij vertelt ons binnenkort of we naar Zwitserland mogen.

Zomervakantie tips