Skip to navigation Skip to main content

Enquête: zomervakantie 2020 en het coronavirus

52233 - Enquête: zomervakantie 2020 en het coronavirus

Het coronavirus overheerst momenteel het nieuws en ons dagelijks leven. Ook is het ineens onzeker hoe het nu zal gaan met onze geliefde vakantie in de bergen deze zomer. Op dit moment kunnen en mogen we nog niet reizen aangezien de landsgrenzen nog gesloten zijn, evenals veel accommodaties in de Alpen. Maar zo snel als het virus is gekomen, zo snel kunnen ook de veranderingen gaan. Hoe sta jij hierin? Verwacht je dat je nog kunt gaan deze zomer? En als we weer mogen reizen, wil je dan ook? We zijn erg benieuwd naar jouw antwoorden op deze en andere vragen over de zomervakantie 2020 en het coronavirus. Het invullen van de enquête duurt slechts 5 minuten.

Ga direct naar de enquête en vul deze in >

Alles dicht in de Alpen sinds half maart

Begin maart sloten de eerste skigebieden en hotels in Italië wegens het coronavorus en half maart volgden de andere Alpenlanden. Het wintersportseizoen kwam plots tot een einde. Een flinke domper voor vakantiegangers die nog op wintersport wilden gaan en een financiële klap voor het toerisme, van accommodatie- en restauranteigenaren tot medewerkers van de bergliften die ineens werkloos thuis zaten. In dit artikel houden we de ontwikkelen rondom het coronavirus en de maatregelen in de Alpenlanden bij. Het is nu afwachten wat de mogelijkheden voor het toerisme voor deze zomer zullen zijn.

52233 - vakantie in de bergen
Denk jij dat je er dit jaar nog zo bij zit in de zomer?
Denk jij dat je er dit jaar nog zo bij zit in de zomer?

Hoe sta jij erin?

In de Alpenlanden is de bevolking voor een groot deel afhankelijk van het toerisme, direct of indirect. Voor hen is het van groot belang dat de grenzen weer opengaan en toeristen weer mogen komen. Maar dit moet natuurlijk wel veilig kunnen, want onze gezondheid staat voorop. De overheden zullen hierin uiteindelijk de beslissing nemen. Maar wat verwacht jij? En ga je ook daadwerkelijk op vakantie net als andere jaren of verwacht je dat er veel verandert. Deel jouw mening met ons in deze enquête. De resultaten van het onderzoek zullen we uiteraard ook weer via onze website delen.

Ga direct naar de enquête en vul deze in >

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.