Skip to navigation Skip to main content

Getest: Helly Hansen outdoorkleding voor in de bergen

50816 - Getest: Helly Hansen outdoorkleding voor in de bergen

Het Noorse merk Helly Hansen was vooral populair en bekend onder watersporters en zeilers. Inmiddels heeft Helly Hansen een zeer breed assortiment, waarbij ook outdoorkleding een belangrijke rol inneemt. Voor onze webserie 24 UUR IN kregen we een kledingpakket van Helly Hansen en gezien de wisselende weersomstandigheden in de Alpen, konden we deze items goed testen de afgelopen maanden. Hierbij een eerlijke review.

Helly Hansen Trollvann Anorak (heren)

Wat ons betreft de meest coole jas uit het pakket. Cameraman Sebi was dolgelukkig toen hij dit jack zag en aantrok. Het is een technische anorak die ook heel goed te dragen is in de stad. Het is een jack gemaakt van stevige katoen en afgewerkt met wax. Hierdoor is de jas goed water- en winddicht, maar wel wat zwaarder dan de gemiddelde outdoorjas. Er zit een enorme buidelzak op de voorkant, een handige feature voor wanneer je onderweg bent in de bergen. Al met al een topjas voor zowel in de bergen als gewoon thuis, een echte aanrader voor stoere mannen.
Adviesprijs was € 200,- nu in de aanbieding voor € 140,- >

50816 - helly hansen outdoorkleding
Sebi's anorak is zo sterk dat Mike hem aan z'n jas kan vasthouden terwijl hij filmt ;-)
Sebi's anorak is zo sterk dat Mike hem aan z'n jas kan vasthouden terwijl hij filmt ;-)

Helly Hansen Vanir Logr Jacket (heren)

Mike kleurde lekker op de foto’s deze zomer met zijn oranje/grijze outdoorjas. Deze jas is gemaakt van 4-way strech materiaal en heeft een waterkolom van 10.000 mm. Qua kenmerken heeft deze jas precies wat je van een (niet al te dure) outdoorjas verwacht: hij is licht, zit prettig, je kunt je er goed in bewegen en houdt wind en water tegen. Echter tijdens een hele dikke hoosbui, kwam er toch wat water door de naden en hield Mike het niet helemaal droog. De jas zelf droogde daarna trouwens wel enorm snel. Kortom, een meer dan prima outdoorjas voor dit budget.
Adviesprijs was € 180,- nu in de aanbieding voor € 126,- >

Helly Hansen Roam Jacket (dames)

Deze zomer mocht ik het meest budgetvriendelijke outdoorjacket van de drie testen: Roam Jacket. Vrolijk blauw, maar door het materiaal (beetje glimmend) en de gekleurde zakken op de voorkant, vond ik het wel echt een ‘regenjas’ qua looks. Maar eerlijk is eerlijk, hij zat echt prima en gaf me voldoende bewegingsvrijheid. Op frisse dagen was het een fijne shell over een shirt met lange mouwen en hield het goed de wind tegen. Echter in dezelfde hoosbui in Zwitserland, waarin ook Mike zijn jas ‘lekte’, bleef ook ik niet helemaal droog in deze jas. Maar, al met al een prima jasje voor een zeer vriendelijke prijs.
Adviesprijs was € 120,- nu in de aanbieding voor € 84,- >

50816 - helly hansen outdoorjassen
De Helly Hansen jassen hielden ons lekker warm en droog op frisse en/of regenachtige dagen
De Helly Hansen jassen hielden ons lekker warm en droog op frisse en/of regenachtige dagen

Helly Hansen Brono shorts (heren)

Beide heren waren helemaal in hun nopjes met deze shorts: softshell, lichtgewicht en stretch. De maten vielen een beetje ruim, maar dat is met een riem snel opgelost. Perfecte shorts om te wandelen, fietsen, klettersteigen of welke outdooractiviteit dan ook. Bovendien zijn ze zelfs een beetje waterdicht, handig als er een klein buitje valt. Ook deze shorts waren weer erg snel droog. Een aanrader!
Adviesprijs was € 75,- nu in de aanbieding voor € 53,- >

Helly Hansen Odin Munin pants (dames)

Als koukleum was ik erg blij met deze dikke wandelbroek van Helly Hansen. We troffen enkele koude dagen en toen was deze broek echt heel fijn: warm en door de stretch en het lage gewicht was het zeer aangenaam om te dragen. Echter, voor veel mensen is dit een broek voor het voor- en najaar en zal hij in de zomer veel te warm zijn. Ik denk zelfs dat het een ideale broek is om in te toerskiën op mooie dagen in de winter. Qua materiaal en afwerking zie en voel je dat dit een duurdere technische broek is. Hij is niet alleen winddicht, maar stoot ook water af. Klein nadeel: de maat valt vrij ruim en na een uur dragen, rekt hij nog wat verder uit. Een maatje kleiner bestellen dan normaal misschien? Verder een zeer mooie en fijne broek voor frisse en koude dagen.
Adviesprijs was € 180, nu in de aanbieding voor € 126,- >

Helly Hansen Lifa Active Light LS (heren)

Nog zo’n item waar Mike erg blij van werd. Zeker in combinatie met de outdoorjas, was dit shirt perfect op frissere dagen. Door de technische stof van deze longsleeve blijf je lekker droog en wordt het zweet goed afgevoerd. Dit shirt voldeed helemaal aan de beschrijving en heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zeker nu hij in de aanbieding is.
Adviesprijs was € 40,- nu in de aanbieding voor € 28,- >

50816 - helly hansen shirts
Mike in het Skog Graphic shirt en Brono shorts, Miranda in haar favoriet van deze zomer: Hyggen longsleeve
Mike in het Skog Graphic shirt en Brono shorts, Miranda in haar favoriet van deze zomer: Hyggen longsleeve

Helly Hansen Hyggen longsleeve (dames)

Deze longsleeve is behoorlijk dik en warm en wat mij betreft hierdoor eerder een sweater dan een longsleeve, maar daarmee heb ik ook meteen alle kritische noten gehad. Wat een heerlijk shirt is dit! Ik heb de Hyggen heel veel aan gehad deze zomer, het was voor mij de ideale bovenlaag. Een fijn en licht shirt, met veel stretch waardoor je een optimale bewegingsvrijheid hebt. Daarnaast houdt ie de eerste waterdruppels van een regenbui prima tegen. En ook niet onbelangrijk: hij ziet er ook nog eens leuk uit, vind ik. Met leuke details aan de boorden van de mouwen en de onderkant en een klein zakje met rits aan de zijkant. Een topper dit shirt, of lichte sweater.
Adviesprijs was € 75,- nu in de aanbieding voor € 53,- >

Helly Hansen Skog Graphic T-shirt (heren)

Dit shirt met korte mouwen is verkrijgbaar in veel vrolijke kleuren en coole prints. Het is een lichtgewicht T-shirt dat bovendien beschermd tegen UV stralen. De maat viel prima en de mannen waren positief over de shirts. Alleen Mike vond het shirt wel wat warm op echt hete zomerdagen.
Adviesprijs was € 35,- nu in de aanbieding voor € 25,- >

Helly Hansen Merino Light T-shirt (dames)

Merinowol is zonder twijfel mijn favoriete materiaal voor een outdoor T-shirt. Soms wil dit materiaal nog wel eens kriebelen, maar dat was met het shirt van Helly Hansen absoluut niet het geval, de wol is heerlijk zacht en blijft dat ook na het wassen. Het materiaal is bovendien erg licht, echter op zeer hete zomerdagen vond ik het shirt wel wat warm. Het is een vrij nauwsluitend model, dus wanneer je je hier niet zo prettig bij voelt, doe je er goed aan een maatje groter te bestellen.
Adviesprijs was € 65,- nu in de aanbieding voor € 46,- >

50816 - merinoshirt helly hansen
Het Merino Light shirt voor dames
Het Merino Light shirt voor dames

Conclusie: prima outdoorkleding voor een goede prijs

Zoals je kon lezen in de bovenstaande alinea's zijn we over het algemeen zeer tevreden over de producten van Helly Hansen. Outdoorkleding kan enorm duur zijn en Helly Hansen heeft wat ons betreft een prima balans gevonden tussen technische functionele kleding voor een goede prijs.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.