Skip to navigation Skip to main content

Leuke campings rond Innsbruck

50574 - Leuke campings rond Innsbruck (2)
© Innsbruck Tourismus / Natterer See

Innsbruck ligt in het hart van Tirol en in de omgeving liggen diverse campings. Vanaf Innsbruck kun je (bijna) heel Tirol ontdekken. Wij Nederlanders houden natuurlijk van kamperen. Dus wat is er fijner om een leuke camping dichtbij Innsbruck te zoeken. Ideaal voor je stedentrips, ideaal voor de rust en de natuur die je zoekt. Hier een lijstje met leuke campings rondom Innsbruck .

Kampeervakantie in en rond Innsbruck

Kamperen rond Innsbruck kan op diverse plekken. Er zijn meerdere campings die ieder zo hun eigen karakter en pluspunten hebben. Er zijn campings die aan de oevers van een meer liggen en campings die meer geschikt zijn voor families. Reis je met het vliegtuig, maar wil je wel overnachten op een camping? Dan ligt de keuze voor het huren van een tent of een mobilhome voor de hand. Hieronder hebben we een aantal leuke campings rond Innsbruck voor je op een rijtje gezet.

Luxe camping Natterersee

Bijzonder overnachten kun je op de camping bij Natterersee. Deze 5-sterrencamping ten zuiden van Innsbruck biedt alles voor glamping. Drie grote houten vaten, waarin je kunt overnachten. Safari-tenten, houten hutjes én zelfs boomhutten. Knus en comfortabel, midden in de natuur, met een blik op Innsbruck. Staanplaatsen zijn er natuurlijk ook.

 

Meer informatie over camping Natterersee

50574 - natterersee camping innsbruck (2)
Houten huizen op camping Nattersee (Foto: © Joe Wörgötter)

Camping Judenstein

Een kleine camping aan de rand van het bos. Hier vind je rust en natuur, terwijl je toch niet ver van Innsbruck verwijderd bent. Door een kleine heuvelrug lijkt de camping in een ander dal dan de Inn te liggen. De historische binnenstad van Hall is zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

Meer informatie over camping Judenstein

50574 - camping innsbruck judenstein (2)
Rust en natuur niet ver van Innsbruck (Foto: © TVB Innsbruck,Gerda Eichholzer)

Camping Tiefental 'Roppnerhof'

Deze camping ligt aan de zonnige zijde van het dal op 20 kilometer ten westen van Innsbruck, te midden van maisvelden. De camping heeft fijne vlakke grasplaatsen, met bomen voor schaduw. Op de camping geniet je van de zonsopkomst en -ondergang, met zicht op de bergen. De plaatselijke muziekkapel treedt geregeld op in het nabijgelegen Gasthaus Köll. Mis deze volksmuziekavonden niet. Bij de boerderij kun je wijn en drank kopen.

 

Meer informatie over camping Tiefental 'Roppnerhof'

50574 - camping innsbruck tiefental (2)
Camping Tiefental (Foto: © TVB Innsbruck, Gerda Eichholzer)

Campingplaats Stigger

'In de stad en toch op het land', dat is het motto van campingplaats Stigger in Völs. De camping ligt in de oude dorpskern en heeft daardoor de winkels en cultuur dichtbij. Ook voor ontspanning en vrije tijd hoef je niet ver, het verwarmde Völser Badl ligt dichtbij. Het restaurant op de camping heeft Zuid-Amerikaanse flair uit de zeventiger jaren. De plaatsen zijn no-nonsens op het gras onder de bomen.

Branger Alm

Camping Branger Alm heeft een keurige uitstraling. Er is heerlijk veel schaduw, er zijn ook wel een behoorlijk aantal vaste plaatsen. De camping hoort bij het restaurant Branger Alm, met een gezellige, Tiroler sfeer, bierbrouwerij en een lekkere, boerenkeuken.

50574 - camping innsbruck branger alm (2)
Veel schaduw en keurige plaatsen op Camping Branger Alm (Foto: © TVB Innsbruck, Gerda Eichholzer)

Camping Eichenwald

Deze terrascamping ligt aan de rand van het dal. De ruime plaatsen bieden veel schaduw. Wil je iets luxer kamperen kies dan voor een gastenkamer, vakantiewoning of een compleet ingerichte bungalow. Er is een klein verwarmd zwembad. Vanaf je terras kijk je over de camping heen naar de daken en de kerk van Stams en de achterliggende bergen.

 

Meer informatie over camping Eichenwald

Camping Kranebitterhof

Deze camping ligt echt heel dichtbij Innsbruck. Er is een fijn modern gebouw met sanitair, een klein winkeltje en een restaurant (met pizza's!). De plaatsen zijn rondom cirkelvormige wegen gebouwd. Door de kleine hellingen blijft het toch een beetje speels. De camping is verder redelijk kaal, verwacht geen schaduw.

 

Meer informatie over camping Kranebitterhof

50574 - camping innsbruck kranebitterhof (2)
Dichtbij Innsbruck: Camping Kranebitterhof (Foto: © TVB Innsbruck)

Welcome Card Innsbruck

Extra interessant bij een verblijf op een aantal aangesloten campings is de Welcome Card. Vanaf de eerste nacht dat je verblijft in Innsbruck krijg je al korting op allerlei zaken en zijn bijvoorbeeld de bus en het begeleide bergwandelprogramma helemaal gratis. Blijf je twee of drie nachten krijg je op nog meer plekken korting. Denk bijvoorbeeld aan een Achensee boottocht, de Stubaier Gletscher, Swarovski Kristallwelten of Area 47. Aangesloten campings zijn: Camping Judenstein, Camping Tiefental 'Roppnerhof', Ferienparadijs Natterer See en Liga Völs.

Zomer Joanne

Over Joanne

Joanne is dol op de bergen. Als er pieken opduiken aan de horizon krijgt ze al bijna tranen in haar ogen. Misschien is het de frisse berglucht, misschien de ruige toppen, misschien zelfs het afzien of de rust die Joanne krijgt in haar hoofd. Ze gaat zo vaak mogelijk op pad: wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen of kanoën. Lekker buiten spelen.