Tips voor wandelen met kinderen in Kappl

Picknicken in de bergen rondom Kappl

1 mei 2019

door Florien in Familie/kinderen

Kappl is één van de dorpen in het Paznauntal in Oostenrijk. Dit sfeervolle Tiroler dorpje ligt aan het begin van het dal, ingenesteld tussen de bergketens van de Verwall- en Samnaungroep. Kappl is een rustige bestemming, ideaal voor gezinnen met kinderen. In het dorp en in de omringende bergen zijn tal van activiteiten mogelijk. Eén van die activiteiten is wandelen. In dit weblog geef ik je een aantal tips voor wandelen met kinderen in Kappl.

Wandelen met kinderen in Kappl

Kappl biedt toegang tot 20 verschillende wandelroutes. Ongeveer 7 daarvan zijn geschikt voor families. De meeste zijn ook toegankelijk voor ouders met kinderwagens. Tijdens het wandelen kunnen de kinderen een eigen ontdekkingstocht maken door de bergen. Spelenderwijs leren ze de natuur steeds beter kennen. Na het wandelen kunnen jullie neerploffen op het terras van één van de vele berghutten. Lekker samen eten en genieten van het zonnetje! Tips voor wandelen met kinderen in Kappl zijn:

Tip 1: Alpe Dias

Sinds de zomer van 2013 biedt Alpe Dias een kijkje in het leven op de almen van het Paznauntal. Via verschillende stations kun je zien hoe dat er al eeuwen aan toe gaat. Deze korte wandeling gaat bij het bergstation van de Diasbahn van start. Je passeert onder andere een kinderboerderij. Een tip is om na afloop een bezoek te brengen aan het Sunny Mountain meer. Hier zijn speel- en barbecueplaatsen. De route duurt +/- 45 minute en is 2 km lang.

Wandelen met kinderen in de bergen rondom Kappl in het Paznauntal
Je kunt heerlijke wandelingen maken met het gezin

Tip 2: Rotwegkapelle

Op een warme dag is de wandeling naar de Rotwegkapelle een aanrader. De route gaat van start bij het dalstation van de Diasbahn en voert door het bos, in de schaduw van de bomen. Het eerste stukje is steil, maar al snel wordt het makkelijker en kom je aan bij de Wisnitzwasserfall. Iets verder, bij de Rotwegkapelle, ligt een uitzichtpunt dat een prachtig uitzicht biedt op het dal. Je wandelt via dezelfde weg terug. De route duurt +/- 1 uur en is 2,3 km lang.

Tip 3: Themawandeling Sunny Mountain

Vlakbij het bergstation van de Diasbahn ligt avonturenpark Sunny Mountain. Hier kun een hele leuke themawandeling maken. Onderweg passeer je verschillende stations met weetjes over de natuur, cultuur en gebruiken van het Paznauntal. Iedereen krijgt de Flaxi Rätselpass. Met deze pas kun je bij elk station een raadsel oplossen en punten verzamelen. Na afloop biedt de pas korting op het restaurant in het avonturenpark. De route duurt +/- 1 uur.

Meer leuke wandelroutes voor families >

Lunchen bij een berghut met kinderen
Onderweg kom je veel leuke berghutten tegen

Nog meer leuke activiteiten

Naast wandelen is er nog veel meer mogelijk in Kappl. Een aanrader is een bezoek aan avonturenpark Sunny Mountain, vlakbij het bergstation van de Diasbahn, op 1830 meter hoogte. Dit park biedt allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Zo is er bijvoorbeeld een kinderboerderij, een speeltuin, een klinderklimpark en een museum aanwezig. Kinderen kunnen hier uren spelen met leeftijdsgenootjes en samen kunnen jullie de bijbehorende wandelingen en activiteiten uitproberen. Trek gekregen of zin in een drankje? Bij het avonturenpark is ook een berghut. 

De jeugd- en kidsclub Paznaun

Van eind juni tot begin september kunnen families met kinderen in Kappl gebruik maken van allerlei faciliteiten. Eén van die faciliteiten in de jeugd- en kidsclub Paznaun. Ideaal voor ouders die ook graag een dagje samen op stap gaan of voor kinderen die graag in contact komen met leeftijdsgenootjes. Kinderen t/m 10 jaar zijn welkom bij de kidsclub. Hier kunnen ze de hele dag spelen met leeftijdsgenootjes, zonder ouders. Iedere dag is er een ander programma. Kinderen tussen de 11 en 16 jaar zijn welkom in de jeugdclub. Deze club staat in het teken van allerlei spannende activiteiten, zoals mountainbiken, raften, klimmen en vissen. Meer over de kids- en jeugdclub lees je hier >

Spelen in een riviertje in de bergen rondom Kappl
Er valt genoeg te beleven in de bergen!

Heb jij nog tips? Laat een reactie achter!

Zomervakantie tips