Skip to navigation Skip to main content

Moet je deze zomer nog een mondkapje dragen in Oostenrijk?

Mondkapje dragen in de gondel
© Spalder Media Group

Vanaf vandaag, woensdag 1 juni, hoef je nergens in Oostenrijk meer een mondkapje te dragen. Tijdens de zomervakantie 2022 is in Oostenrijk geen mondkapjesplicht van kracht. Je kunt zonder mondkapje gebruik maken van het openbaar vervoer, bergliften of een winkel binnenstappen. Deze regel geldt vooralsnog voor de komende drie maanden.

Einde mondkapjesplicht Oostenrijk

In Nederland lijkt de coronacrisis alweer ver achter ons te liggen. In veel landen om ons heen zijn of waren tot voor kort nog wel coronamaatregelen van kracht. Wie tijdens de zomer van 2022 op vakantie wil naar Oostenrijk, hoeft sinds vandaag nergens meer een mondkapje op. In de skilift, in het openbaar vervoer of in een restaurant is een FFP2-masker of gewoon mondkapje niet langer verplicht. Alleen in de gezondheidszorg is de mondkapjesplicht nog van kracht. Zo is een vakantie in Oostenrijk in juni, juli of augustus toch weer een stukje zorgelozer. Aan het eind van de zomer wordt de situatie bekeken en wordt duidelijk of het mondkapje af mag blijven.

Geen 3G-regel voor vakantie in Oostenrijk

Ook hoef je niet langer een 3G-bewijs te tonen om Oostenrijk in te kunnen reizen. De 3G-regel is sinds 16 mei niet meer van kracht. Iedereen kan vrij Oostenrijk in- en uitreizen, zonder een coronabewijs te hoeven tonen. Ook bij restaurants en bezienswaardigheden wordt niet meer gevraagd naar de QR-code in je app.

Blij tijdens wandeling zomervakantie Oostenrijk
© Spalder Media Group

Heb jij al een vakantie naar Oostenrijk geboekt?

Oostenrijk is klaar voor het zomerseizoen! Bestemmingen als het Zillertal, Paznaun en Serfaus-Fiss-Ladis verheugen zich enorm op een zomer zonder beperkende coronamaatregelen. Alle wandelroutes zijn weer begaanbaar, de bergpassen zijn sneeuwvrij gemaakt en de koeien lopen weer in de wei. Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Mocht je nog geen vakantie hebben geboekt dan kunnen wij je nog wel van wat inspiratie voorzien.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.