Top 5 leuke winkels in Zell am See

Top 5 leuke winkels in Zell am See

28 augustus 2018

door Mariska in Tips

Zell am See staat bekend om het meer, waar je heerlijk langs kunt wandelen en allerlei watersporten kunt beoefenen. Daarnaast ligt de gletsjer ‘Kitzsteinhorn’ om de hoek en die is ook zeker een bezoekje waard. Verder heeft Zell am See een leuk stadscentrum met allerlei gezellige konditoreien, restaurants en winkels. Het leek mij leuk om jullie een top vijf te geven van ‘must visit’ winkels met juist de onbekende shops. Niet de bekende (grote) winkelketens met (sport)kleding en schoenen, maar juist de onbekende, regionale winkels met hun specialiteiten. Een dagje Zell am See is eigenlijk niet compleet als je onderstaande winkels niet hebt bezocht!

#1. Charisma, Stadtplatz 6

Charisma is een leuke winkel met allerlei geschenken en souvenirs. Maar, niet alleen de bekende magneetjes, pennen en fotolijstjes koop je hier! Ook diverse leuke materialen en hulpmiddelen voor in de keuken, chocolade en schnapps, verjaardagscadeautjes, kerstartikelen, decoratiematerialen, textiel en zo kan ik nog een rijtje opsommen. Zowel regionale producten als de bekende Mozartartikelen koop je hier. Het beste is om even langs te gaan en bekijk rustig de diverse etages. Ja, je leest het goed. De winkel bestaat uit maar liefst vijf verdiepingen.

#2. Sopure Salze & Seifen, Seegasse 8

Dit winkeltje ligt verscholen tussen de diverse horecagelegenheden in de bekende straat ‘Seegasse’. De meeste toeristen die vanuit het centrum richting het casino en het meer lopen wandelen door de Seegasse. Voor de dames onder ons is dit een leuke winkel om even rond te snuffelen. Parfum, zeepjes in verschillende vormen en geuren, mooie geschenkpakketten, douchegels, crèmes en nog veel meer is hier te verkrijgen. Gebruik je alleen verzorgingsproducten op natuurlijke basis, ook dan kun je hier terecht voor mooie producten.

 
 

#3. Feinkost Lumpi, Seegasse 6

Als je eenmaal door de Seegasse loopt dan is deze winkel ook zeker een aanrader. Regionale specialiteiten als spek, kaas, wijn en schnapps zijn hier te verkrijgen. Daarnaast is ook aan de zoetekauw onder ons gedacht en zijn hier diverse soorten bonbons, mooi gedecoreerde chocolade en verschillende geschenkpakketten te verkrijgen. Alleen even rondsnuffelen is al een sensatie voor het oog. Elke keer als ik in Zell am See ben wil ik hier even naar binnen om de mooie producten, geschenken en gedecoreerde chocolade te bewonderen. Ben je nog op zoek naar een appartement midden in het centrum dan kun je ook boven de winkel terecht.

#4. Heimatgold, Bahnhofstrasse 1

Een iets luxere winkel is Heimatgold. Hier zijn allerlei producten te verkrijgen die een link hebben met de regio. Diverse (boeren)bedrijven uit de regio leveren aan deze winkel. Goede kwaliteit en regionaliteit zijn de belangrijkste eigenschappen van de producten die je hier kunt verkrijgen. Zo kun je terecht voor heerlijk ‘Pinzgauer bier’, chocolade, marmelade, wijn, schnapps en het rijtje kan met nog meer zoete en hartige producten aan gevuld worden. Het is een leuk winkeltje verscholen tussen enkele konditoreien en cafés.

#5. Teekorb & Tridor, Areitstrasse 5

Dit pareltje zou waarschijnlijk niet tegenkomen als je niet weet dat het er zit. Het ligt niet in het centrum, maar is een wandelingetje zeker waard. Je kunt hier terecht voor vers gebrande koffie, allerlei theesoorten, oliën en geschenken. Mocht je zelf eerst het één en ander willen proberen dan is dit ook mogelijk. De barista zet graag een verse kop koffie voor je, terwijl jij rustig rondsnuffelt. Je verwacht het niet, maar ook hier kun je terecht voor heerlijke specerijen en kruiden. Sta je graag in de keuken of ben je een koffie- en theeliefhebber dan is deze winkel zeker de moeite waard.

Wat is jouw favoriete winkel in Zell am See?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips