De leukste berghutten in Saalbach Hinterglemm

De leukste berghutten in Saalbach Hinterglemm

14 juli 2018

door Yvonne in Tips

Begin deze maand ging ik samen met collega Miranda naar Saalbach. Bij ons beide was deze bestemming al bekend in de winter, maar nog niet in de zomer. Tijdens de paar dagen dat we in Saalbach Hinterglemm waren, moest er natuurlijk ook gegeten worden. Zo ontdekten we een aantal fijne berghutten, waar we konden genieten van de mooiste uitzichten en de lekkerste gerechten. Bekijk hieronder onze tips voor eten bij een berghut in Saalbach Hinterglemm.

#1. Sonnalm

Tijdens het wandelen stuitten we per toeval op de Sonnalm. We namen de Reiterkogelbahn omhoog en wandelden vanaf daar richting Hinterglemm. Onderweg zagen we de Sonnalm liggen en besloten hier te gaan lunchen. De kleine, donkere berghut bleek alleen al een plezier te zijn voor het oog. Het terras is erg gezellig en knus, dankzij een grote hoeveelheid aan bloemen, picknicktafels, ligstoelen met kleedjes en parasols. Ook de buitenkant van de hut en het terrein eromheen zijn prachtig versierd. Op de kaart staan typisch Oostenrijkse gerechten en drankjes. De gerechten zien er prachtig uit en net als de berghut, zijn ook de borden versierd met bloemen. En het ziet er niet alleen prachtig uit, de smaak ik ook erg goed! Conclusie: bij deze hut komen wij zeker nog een keer terug.

Tiroler Gröstl bij berghut Sonnalm in Saalbach

#2. Die Lindlingalm

Tijdens een bezoekje aan de Golden Gate Bridge der Alpen, de Baumzipfelweg en Hochseilgarten Saalbach Hinterglemm, moest er natuurlijk ook geluncht worden. Deze bezienswaardigheden vind je aan het eind van het Glemmtal, langs de Talschlussweg. Deze weg is onbegaanbaar voor auto’s en je komt er alleen na een korte wandeling of een ritje met een treintje. Te midden van deze bezienswaardigheden vind je de Lindlingalm, een grote en traditionele berghut. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op het hele dal en om de hut lopen schapen, geiten en koeien te grazen. Gemoedelijk, knus en even helemaal weg uit de bewoonde wereld, heerlijk! Ook hier vind je op de kaart de traditionele gerechten, salades en een ruime keus aan desserts.

Käsespätzle bij berghut Lindlingalm in Saalbach Hinterglemm

#3. Rachkuchl (Gasthof Hochwartalm)

Aan de oostkant van het dal vind je de Schönleitenbahn, vlakbij Vorderglemm. In de zomer van 2016 is de oude Schönleitenbahn vervangen voor een snellere, moderne en grotere gondellift. Comfortabel is de nieuwe lift zeker. Wanneer je uitstapt bij het tussenstation, loop je bijna direct tegen de Rachkugl van Gasthof Hochwartalm aan. De Rachkugl is een kleine en oude berghut, met een eenvoudig terras. Onder het genot van een heerlijk bordje Kaiserschmarrn kun je hier genieten van het prachtige uitzicht op het Glemmtal.

Terras van berghut Rachkugl Gasthof Hochwartalm in Saalbach

#4. Wildenkarhütte

Gasthof Hochwartalm is niet de enige fijne berghut bij de Schönleitenbahn! Wanneer je het bergstation uitloopt, kun je de Wildenkarhütte eigenlijk niet missen. Deze grote berghut staat op de top van de berg en heeft een riant terras vanwaar je eindeloos over de omringende bergen kunt kijken. Je kunt hier zowel binnen als buiten heerlijk zitten. Tip: de Apfelstrudel is echt een aanrader.

Apfelstrudel bij berghut Wilderkarhütte in Saalbach

Andere berghutten

Helaas hadden we niet genoeg tijd om nog meer berghutten te bezoeken in Saalbach Hinterglemm. Dit betekent natuurlijk niet dat er niet nog meer berghutten zijn. Ook in de winter zijn we in Saalbach Hinterglemm geweest en hebben we een aantal berghutten bezocht. Tips: de Pulvermacher Scherm richting Fieberbrunn, de Hecherhütte in Viehofen (proef ook de huisgemaakte Hecherfeuer!), eva,ALM in het centrum van Saalbach, de Jauseralm bij het dalstation van de Schönleitenbahn en Sky Rest bij het bergstation van de Schattberg X-press.

Weet jij nog leuke berghutten? Laat het hieronder achter in een reactie!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips