5 ‘smakelijke’ wellnessbehandelingen in Oostenrijk

5 ‘smakelijke’ wellnessbehandelingen in Oostenrijk

21 maart 2018

door Thijs in Algemeen

Iedereen kent de wellnessmogelijkheden van Oostenrijk. Complete thermen zoals de AQUA DOME, heerlijke sauna’s in de hotels en blotevoetenpaden om doorheen te wandelen. Er is echter ook een vorm van wellness waarbij regionale Oostenrijkse producten worden gebruikt voor wellnessbehandelingen. Zo kan het gebeuren dat je opeens ligt te baden in bier of een verstevigende massage met pompoenpitolie krijgt. In dit weblog hebben we 5 behandelingen die op het Oostenrijkse wellnessmenu staan voor je op een rijtje gezet.

#1. Ondergedompeld in chocolade

Ook zo’n liefhebber van chocolade? In de luxueuze spa Hotel Sacher in Wenen kun je je onder laten dompelen in chocolade! Tijdens een zogenaamde ‘Hot Chocolate Treatment’ word je verwend met speciale chocolade bad- en douchegel, bodylotion en scrub. Ook een verstevigende peeling of complete lichaamsbehandeling is mogelijk met chocolade. Op deze manier kun je genieten van chocolade, zonder extra kilootjes aan te komen!

Chocoladebehandeling Hotel Sacher
'Time to chocolate', bij Hotel Sacher kun je diverse chocoladebehandelingen ondergaan (Foto: © Hotel Sacher Wien)

#2. Baden in melk

Melk regenereert de huid en maakt deze heerlijk zacht! Zo kan het dus zomaar voorkomen dat je, bijvoorbeeld bij Übergossene Alm Resort in Dienten am Hochkönig, in een karnemelkbad stapt. De baden met wei, dat dezelfde zuurgraad als de huid heeft, bieden een diepe werking in de poriën en laten deze op natuurlijke wijze door middel van vitamine A, E en D, maar ook met melkeiwitten en melkzuren verzorgen. Na het badderen laat je de wei op de huid drogen. Op deze manier wordt de huid door het melkvet verzorgd, ontzuurd en versoepeld.

#3. Met wijn is alles beter

Ook de Oostenrijkers houden wel van een glaasje wijn. Bij Wein & Spa Loisium Hotel in Langenlois in Niederösterreich kun je niet alleen wijn drinken, maar ook een wellnessbehandeling met wijn ondergaan. De heilzame stoffen van wijndruiven worden hier gebruikt voor diverse vormen van wellness. Zo kun je een bad nemen in een wijnvat met druivenaroma of een lichaams- of voetpakking met olie van druivenpitten ondergaan.

Zwembad en ligstoellen bij Spa Loisium Hotel
Ontspannen met uitzicht op de wijnvelden bij Spa Loisium Hotel (Foto: © LOISIUM Resort Langenlois)

#4. Bubbelen in het bier

Al sinds de middeleeuwen is bekend dat bier niet alleen héél lekker is, maar ook een heilzame werking heeft. Zo verbetert het de doorbloeding van de huid en wordt het haar erdoor versterkt en glanzend. Mout werkt goed tegen huidaandoeningen en hopbloesem draagt bij aan een betere nachtrust. Helemaal niet gek dat je daarom bij Hotel Diana in Seefeld een schuimend bierbubbelbad kunt nemen. Bij Therme Laa is er de mogelijkheid om een bierhoppakking met natuurlijke grondstoffen afkomstig uit de nabijgelegen Hubertus brouwerij te ondergaan.

#5. IJsappelmasker en helende pompoen

Al honderden jaren kent en gebruikt men in de regio Steiermark geneeskrachtige kruiden, modder en pompoenpitolie voor therapieën en wellnessbehandelingen. Tal van beroemde regionale producten worden ingezet ter bevordering van de gezondheid. Zo kun je in de Heiltherme in Bad Waltersdorf genieten van een ijsappelmasker of een ontslakkende massage met een mix van versgeperste appels en lijnzaadolie. Ook pompoenpitolie is een veelgebruikt product. De pompoenen uit Steiermark staan bekend als natuurlijk geneesmiddel.

Masker met ijsappel
Appel op je gezicht? In de Heiltherme is het heel normaal (Foto: © Heiltherme Bad Waltersdorf)
Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips