Skip to navigation Skip to main content

Accommodaties in de buurt van de Großglockner

Grossglockner (1)
© Spalder Media Group

Op zoek naar een accommodatie bij de Großglockner? De hoogste berg van Oostenrijk moet je een keer met eigen ogen hebben gezien. Deze prachtige, imposante berg is maar liefst 3798 meter hoog. Het bezoeken, wellicht zelfs beklimmen, van de Großglockner staat bij veel bergliefhebbers op de bucketlist. Rondom de Großglockner vind je meerdere dorpen waar je kunt overnachten. Je kunt natuurlijk kiezen voor een accommodatie in het dorp of bijvoorbeeld een berghut op de berg. In dit artikel vind je een aantal accommodaties bij de Großglockner.

Dorpen bij de Großglockner

De Großglockner ligt op de grens van Karinthië en Tirol (en een stukje Salzburgerland). Verblijf je graag in Karinthië? Dan is Heiligenblut het dichtstbijzijnde dorp. Heeft Tirol jouw voorkeur? Ga dan op zoek naar een accommodatie in de buurt van Kals am Großglockner en Großdorf. Natuurlijk zijn er nog veel meer bestemmingen vanwaar je makkelijk een bezoekje kunt brengen aan de Großglockner. Denk hierbij aan Matrei in Osttirol, Uttendorf, Zell am See en Lienz.

Overnachten langs de Großglockner Hochalpstraße

Vanuit Heiligenblut kun je via de Großglockner Hochalpenstraße de Großglockner bereiken. In de loop der jaren is deze weg meer geworden dan alleen een weg. Het is de toegangspoort tot de wereld van de Großglockner, zou je haast kunnen stellen. Onderweg kom je verschillende accommodaties tegen. Als eerste kom je langs Gasthaus Schöneck, waar je kunt eten en overnachten in de appartementen. Verder langs de straat vind je het Glocknerhaus, met 48 bedden. Ook aan het einde van de Grossglockner Hochalpenstraße kun je overnachten. Het ‘Kaiser Franz-Josefs-Höhe Panorama Restaurant’ biedt meerdere hotelkamers. Naast de accommodaties kom je onderweg verschillende restaurants tegen, waar je heerlijk kunt eten.

Ford afdalen  Großglockner Hochalpstraße
© Spalder Media Group

Accommodaties in Heiligenblut, Karinthië

Heiligenblut is een typisch Oostenrijks dorp. Hoge bergen op de achtergrond, groene bossen en een karakteristieke hoge kerk. Zie je het al voor je? Je vindt hier meerdere leuke accommodaties, perfect als uitvalsbasis voor avonturen op de flanken van de  Großglockner. Een aantal accommodatietips in Heiligenblut:

Accommodaties bij de Großglockner in Tirol

Kals am Großglockner, Großdorf en Lesach, allemaal dorpen vlakbij de Großglockner. Deze bestemmingen zijn een stukje kleiner dan Heiligenblut, maar niet minder leuk. Ook hier kan je met de bergliften de omliggende bergen verkennen, of op avontuur gaan op de Großglockner. Accommodatietips: SCOL Sporthotel, Gradonna****s Mountain Resort, Frühstückspension Bergheimat, Vital- und Wanderotel Taurerwirt**** en Gastof Lesacherhof.




Edelweisshütte op de Grossglockner

Campings bij de Großglockner

Wil je kamperen bij de Großglockner? Dat kan natuurlijk ook! Aan het eind van de Großglockner Alpenstraße vind je een speciale parkeerplaats voor campers, waar je mag overnachten. In Heiligenblut kun je kamperen bij Nationalpark-Camping Großglockner en Möllfluss Camping. Verderop in het dal vind je Camping Zirknitzer, Feriendorf Döllach en Camping Lindlerhof. Verblijf je in Tirol? Dan kun je overnachten bij Nationalparkcamping Kals am Großglockner, of een stukje verderop bij Edengarten in Matrei in Osttirol.

Berghutten op de Großglockner

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om niet in één van de omliggende dorpen te overnachten, maar op de flanken van de Großglockner. Een aantal fijne berghutten bij de Großglockner zijn:

  • Naast de Weißsee vind je Berghotel Rudolfshütte
  • Ten westen van de bergtop vind je Sudetendeutsche Hütte
  • Meer richting de top: Lucknerhütte, Salmhütte, Stüdlhutte, Kalser Tauernhaus en Erzherzog Johann Hütte

 

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.