Skip to navigation Skip to main content
Wandelen met de familie op de Ahorn
© Mayrhofner Bergbahnen

Mayrhofen ligt in een dal met een haast ontelbare hoeveelheid aan mogelijke activiteiten: het Zillertal. Families met kinderen kunnen kiezen uit een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden, zowel op de berg, als in het dal. Niet alleen voor de allerkleinsten, maar ook voor avontuurlijke tieners en hun ouders is er genoeg te beleven. De ongerepte natuur, vele waterbronnen en bergen tot boven de 3000 meter maken van elke dag een nieuw avontuur. In dit weblog vind je 8 tips voor een familievakantie in Mayrhofen.

1. Klimmen op de speciale Via Ferrata

Mayrhofen is een bestemming met veel klimmogelijkheden. In de omgeving vind je meerdere klimparken en parcours voor alle niveaus. Ook voor families met kinderen. Er is een speciale familievriendelijke Via Ferrata (Zimmereben) en een klimpark (Abenteuerpark Zillertal, Kaltenbach) hoog in de bomen met maar liefst 7 verschillende parcours. Let op: de kinderen moeten minimaal 120 centimeter lang zijn en 6 jaar oud! Materiaal kan ter plekke gehuurd worden.

2. Speelplezier in het dorp

In Mayrhofen liggen drie leuke speelplaatsen. Speeltuin Scheulingwald is een kleine speelplaats aan de rand van het dorp. Naast schommel, glijbaan en wipper zijn er voldoende bankjes om te genieten van een picknick. In Freizeitpark Mayrhofen kunnen kinderen spelen op toestellen, voetballen en volleyballen. Ook is er een skatepark en minigolf in het dorp aanwezig. Speeltuin Brindlang ligt midden in het bos en is een echte natuurspeelplaats. De toestellen zijn gemaakt van hout en de kinderen kunnen hier uren spelen. Niet alleen de toestellen zijn hiervoor bedoeld, ook al het zand, stenen en water dat in de omgeving is, wordt gebruikt om te spelen.

Familie in speeltuin Brindlang in Mayrhofen
© Mayrhofen / Dominic Ebenbichler

3. Roofvogels en wandelen op de Ahorn

De 1965 meter hoge Ahorn staat ook wel bekend als dé plezierberg van Mayrhofen. Eén van de hoogtepunten is de Adlerbühne, waar je een bijzondere roofvogelshow kunt bijwonen. Ook lopen er meerdere wandelroutes op de Ahorn, waaronder het Sinnespfad. Deze themawandeling ligt vlakbij de Genießerrundweg en staat in het teken van zintuigen en coördinatie. Leuk en leerzaam voor het hele gezin!

Roofvogelshow AdlerBühne Ahorn
© Mayrhofner Bergbahnen

4. Waterpret

Rondom Mayrhofen liggen allerlei riviertjes, watervallen en andere stroompjes waar de kinderen in kunnen spelen. Op ongeveer een half uur rijden ligt de Schleigeis Stausee dat te bereiken is via de Schleigeis Alpenstrasse. In dit meer kan niet gezwommen worden, maar je kunt wel een wandeling maken door de stuwdam. In het dorp ligt Erlebenisbad Mayrhofen. Dit grote watercomplex heeft meerdere zwembaden (binnen en buiten), glijbanen en wellness faciliteiten. Perfect voor een warme of regenachtige dag. Zoek je avontuur op het water, dan kun je natuurlijk ook nog raften op de rivier de Ziller!

5. Sport en actie op de Penken

De andere berg die je in de zomer vanuit Mayrhofen kunt bereiken is de 2095 meter hoge Penken. Deze berg staat bekend als dé actieberg van Mayrhofen. Vlakbij het bergstation ligt, aan het waterreservoir, het Funsportstation. Dit speelpark is dagelijks geopend van 09.00 - 16.00 uur en je kunt hier onder ander in een grote bal over water lopen. Ook kun je hier Mountain Scooters huren om nog meer van de berg te ontdekken. Daarnaast liggen er een aantal mooie wandelpaden, mountainbiketrails en een bike-oefenpark voor de kleintjes.

Bergspielplatz am Penken
© Mayrhofen / Frank Bauer

6. Erlebenis Senerei Zillertal & Strasser Häusl

Een leuk en leerzaam uitstapje voor de hele familie is een bezoek aan Erbelenis Sennerei Zillertal. Jong en oud leren hier alles over zuivel en wat ervan gemaakt wordt. Op de kinderboerderij kunnen de kids zelf ervaren hoe het is om boer of boerin te zijn. Een andere tip is een bezoek aan het Strasser Häusl. Dit prachtige monumentale pand werd gebouwd in 1714 en is tegenwoordig een museum. In het Strasser Häusl leer je onder andere meer over de geschiedenis van het liedje ‘Stille nacht, heilige nacht’.

7. Een dagje naar de sneeuw

Mayrhofen ligt op ongeveer een half uur rijden van het nabijgelegen dorpje Hintertux. Vanaf hier heb je toegang tot de Hintertuxer Gletscher. Deze gletsjer is het hele jaar door geopend en bedekt met een laag sneeuw. Er kan zomers geskied worden, maar je kunt er ook wandelen of andere activiteiten ondernemen. Zo kun je een kijkje nemen in het ijspaleis, de hoogstgelegen grot van Europa of bij de twee speelparken.

Familie in de zomer op de Hintertuxer Gletscher
© Zillertaler Gletscherbahn GmbH

8. Een ritje in de stoomtrein

Het is altijd leuk om tijdens de vakantie een ritje te maken met de trein. Mayrhofen is het eindpunt van de Zillertalbahn, een oude smalspoorlijn die vanuit Jenbach langs onder andere Fügen en Zell am Ziller rijdt. Je kunt een ritje maken in de gewone trein, maar ook in de ruim 100 jaar oude stoomtrein. 

Handig om te weten tijdens een familievakantie in Mayrhofen

Er zijn zomers twee bergliften geopend in Mayrhofen. De Ahornbahn is van half juni tot eind oktober dagelijks geopend van 07.30 - 17.00 uur. De Penkenbahn is van half mei tot begin oktober dagelijks geopend van 08.30 - 17.00 uur. Ben je van plan om iedere dag de bergen in te trekken, dan is het verstandig om de Zillertaler Activcard aan te schaffen. Met deze kaart kun je iedere dag één keer op en neer met één van de bergliften van het Zillertal, krijg je gratis toegang tot de zwembaden en het openbaar vervoer en geniet je van aantrekkelijke kortingen. Prijs voor 6 dagen: € 120,- voor volwassenen en € 60,- voor kinderen tot 15 jaar.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.